Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

ΤΟΥ Μ. MARTIN

Τελευταία οι εκδόσεις Ορθοδόξου Κυψέλης κυκλοφόρησαν το βιβλίο “Αποκαλυπτικό υπόμνημα” γραμμένο από τον Μοτοβίλωφ, μαθητού του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ. Εκεί διαβάζουμε τα λόγια του Αγίου Σεραφείμ πως «οι πιστοί άνθρωποι των εσχάτων καιρών θα πάσχουν δυστυχώς οι περισσότεροι από ψυχικές ασθένειες δαιμονικής προέλευσης, που θα είναι ανακατεμένες με θεϊκές πνευματικές παρακλήσεις στην ζωή τους. Κανείς από τους άλλους ανθρώπους δεν θα μπορεί να ξεδιακρίνει τι είναι εκ Θεού και τι όχι».

Θα παρουσιάσουμε στην συνέχεια μερικά αποσπάσματα από την εισαγωγή του βιβλίου του Μ. MARTIN, καθολικού ιερέως, ο οποίος υπηρέτησε χρόνια στις ΗΠΑ και συγκέντρωσε ορισμένες από τις εμπειρίες του στο προαναφερθέν βιβλίο. Εντυπωσιάζουν οι καταγγελίες του και μας είναι σχεδόν άγνωστες παρότι έχουν ήδη παρουσιαστεί στην Ελληνική πραγματικότητα. Εάν συνδυαστούν όμως με τον Λόγο του Αγίου Σεραφείμ μας φωτίζουν αυτούς τους μυστηριώδεις έσχατους χρόνους!

Το βιβλίο “Όμηροι του Διαβόλου” κυκλοφόρησε στα 1976: «Στα 1976 η δαιμονική κατοχή ήταν περισσότερο μια διασκέδαση μέσω των ταινιών του Χόλλυγουντ. Λίγα όμως χρόνια αργότερα, στα 1990, όλα είχαν αλλάξει και οι περισσότεροι γονείς αγωνιούσαν για τα παιδιά τους. Στην πραγματικότητα δε μόνον λίγες οικογένειες δεν είχαν επηρεαστεί πλέον άμεσα από τον Σατανισμό.

Από την στιγμή που ανεγνωρίσθη η εκκλησία του Σατανά, οι οπαδοί της δρουν ανενόχλητοι στα σχολεία και προσηλυτίζουν ελεύθερα. Έχουν ήδη δημιουργηθεί σατανιστικά κέντρα όπου πραγματοποιούνται Μυήσεις και τελετές. Στις 50 πολιτείες της Ενώσεως υπολογίζεται πως λειτουργούν ήδη περίπου 8.000 τέτοια κέντρα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι κιόλας υψηλά εξειδικευμένα. Γνωρίζουμε ήδη με βεβαιότητα πως οι ανθρωποθυσίες είναι μέρος αυτών των τελετών καθώς και ότι προτιμούνται τα αγόρια, σαν αντίγραφα του μικρού Ιησού. Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στο αυξανόμενο κύμα σεξουαλικών κακοποιήσεων μικρών παιδιών που μαστίζει ήδη τις ΗΠΑ και την οικουμένη. Σήμερα οι δαιμονισμένοι είναι πλέον ο φυσιολογικός τύπος ανθρώπου».

Οι σημερινοί έφηβοι, όπως παλιά ζητούσαν τον έρωτα για να αποκτήσει νόημα η ζωή τους, ζητούν την κατάληψη από ένα πνεύμα. Το Χόλλυγουντ έχει ήδη ανταποκριθεί στην ζήτηση και γυρίζει “Ιστορίες αγάπης” ανάμεσα σε κοριτσάκια και βρυκόλακες! Η μεγαλομανία του Χάρρυ Πότερ ανήκει στο αγνό παρελθόν μπρος στις σατανικές διαστροφές που επιβάλλει ιδίως στους νέους η κατάληψη και η Ομηρία από τους δαίμονες!

«Κανείς μας πλέον δεν ζει μακρυά από ένα σατανιστικό κέντρο όπου ανθρωποθυσίες και μαρτύρια μικρών αγοριών είναι πλέον συνηθισμένα συμβάντα. Οι σατανιστικές τελετές και οι συνέπειές τους, η ολοκληρωτική κατάληψη από δαίμονες είναι πλέον μέρος του Αμερικάνικου τρόπου ζωής. Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε από την απελευθέρωσή μας από τον Θεό και από την πλήρη αποτυχία των Δυτικών Εκκλησιών.

Σήμερα οι διανοούμενοι αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των Καθολικών ιερέων δεν πιστεύουν πλέον στην αληθινή ύπαρξη του Σατανά.

Από την άλλη δε πλευρά, από την πλευρά του εωσφόρου, η πεποίθηση πως δεν υπάρχει καθόλου είναι το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα.

Οι σημερινοί δαιμονισμένοι δεν χτυπιούνται πλέον όπως οι αρχαίοι που γνωρίζαμε ή ακούσαμε να γίνεται λόγος. Είναι ήσυχοι άνθρωποι, μορφωμένοι, με στυλ και προσωπικότητα, ανεξάρτητοι, μπορούν να μιλήσουν για θρησκευτικά θέματα με ευγλωττία, μπορούν ακόμη και να κοινωνήσουν. Μόνον από πολύ κοντά μπορεί κάποιος να υποπτευθεί πως κυριαρχούνται από το σκότος [Βεβαίως δε η ευχαριστιακή εσχατολογία της νέας παγκόσμιας εκκλησίας υπό τον πάπα, δεν επιτρέπει καμία διάκριση].

Πρέπει να τονιστεί αρκετά πως ο δαιμονισμός δεν υφίσταται χωρίς την συνεργασία του ανθρώπου, μέσω της παραδόσεως στους δαίμονες των κυριοτέρων ανθρωπίνων λειτουργιών: της νόησης και της θέλησης. Ο δαιμονισμός σήμερα μπορούμε να πούμε είναι μια αργή διαδικασία. Μια διαδικασία η οποία αλλοιώνει δύο από τις βασικές δυνάμεις της ψυχής, την νόηση, μέσω της οποίας ένας άνθρωπος δέχεται και εσωτερικεύει την γνώση και την θέληση, με την οποία ένα άτομο επιλέγει να δράσει και να πράξει με αυτή τη γνώση (τον τρόπο ζωής).

Η μεγάλη μας εμπειρία μας έδειξε πως υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες οι οποίοι προδιαθέτουν ένα άτομο να συνεργαστεί με το μυαλό και την θέληση ώστε να καταληφθεί από έναν δαίμονα. Βεβαίως δεν είναι απολύτως απαραίτητο όποιος έρχεται σε επαφή με τους εν λόγω παράγοντες να πέφτει και θύμα δαιμονισμού! Όμως για όσες περιπτώσεις δαιμονισμού απέκτησα γνώση, ένας ή δύο από τους εν λόγω παράγοντες ήταν πάντοτε υπεύθυνος.

Μερικοί από αυτούς τους παράγοντες είναι εξωτερικοί από το άτομο όπως π.χ. τα Οuija επίπεδα συνειδήσεως και οι πνευματιστικές συγκεντρώσεις. Άλλοι είναι ένα είδος νοοτροπίας ή αυτογνωσίας, που εσωτερικεύονται από τον άνθρωπο, όπως ο υπερβατικός διαλογισμός και η Μέθοδος του εννεαγράμμου, που είναι τα πιο αποτελεσματικά σ’ αυτή την κατηγορία.

Μέσα στα πλαίσια της κατάληψης, όλοι αυτοί οι παράγοντες δημιουργούν μέσα στον άνθρωπο, στην νόησή του και στην θέλησή του, ένα είδος aspiring vacuum (κενοδοξίας). Κενού διότι δημιουργεί μια απουσία καθορισμένων και παραδεδομένων (παραδεκτών) εννοιών για την νόηση, προσφέροντας απαράδεκτες έννοιες για την ανθρώπινη φύση, οι οποίες βεβαίως γίνονται τυφλά παραδεκτές! Aspiring, φιλοδοξίες, διότι δημιουργούνται αντίστοιχοι ακαθόριστοι και απαράδεκτοι σκοποί για την θέληση.

Τo Οuija προέρχεται από την Γαλλική λέξη Οui και την Γερμανική Ja και σημαίνει “Ναι, Ναι”. Η νόηση πρέπει να δεχθεί αδιακρίτως όλες τις έννοιες που προτάσσονται και εφόσον διατεθεί θετικά και η θέληση προς τις έννοιες αυτές και αρχίσει να τις κάνει πράξη, τότε το προκαθορισμένο σύστημα είναι έτοιμο.[Χολλυγουντιανή εισαγωγή στο σύστημα αποτελεί η ταινια "Yes Μan" με τον Jim Carrey].

Η μέθοδος του εννεαγράμματος είναι στις μέρες μας η πιο κοινή και επιτυχημένη. Ενισχυμένη από την συμμετοχή διανοουμένων και κληρικών είναι σήμερα η πιο θανάσιμη απειλή για τις ψυχές. Μάλιστα έχει διαβρώσει και το ανώτατο όργανο κατηχητών της Βορείου Αμερικής, όργανο το οποίο δίνει τις απαραίτητες διδασκαλίες και κατευθύνσεις σε επισκοπές και ενορίες για την αύξηση και ωρίμανση της πίστεως των παιδιών.

Συνεπής στο όνομά της η Μέθοδος σημαίνει εννέα σημεία, το εννεάγραμμα είναι μια μαντάλα εννέα σημείων που σχηματίζει ένα κύκλο. Υποτίθεται πως αναπαριστά τον λωτό, όπως έχει περιγραφεί και από τον Γιούνγκ επίσης, και έχει σαν σκοπό να ξαναενώσει τον κερματισμένο εαυτό. [H μέθοδος διδάσκεται από χρόνια και στην Ελλάδα, και από την ομάδα του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ].

Το εννεάγραμμα έφτασε στη Δύση από έναν Ασιάτη ονόματι Γεώργιο Γκουρτζίεφ, Αρμενικής καταγωγής. Έχει εξαπλωθεί μέσω των ΗΠΑ και στην Νότιο Αμερική. Υπάρχουν, σύμφωνα με τη διδασκαλία αυτή, εννέα τύποι ανθρώπινης προσωπικότητος, κάθε μια από τις οποίες αναπαρίσταται από ένα σημείο του εννεαγράμματος. Κάθε ανθρώπινη ύπαρξη ανήκει σε έναν και μόνο έναν τύπο προσωπικότητος. Αλλά παρ’ όλα αυτά κάθε τύπος είναι ικανός για άπειρη αυτοεξέλιξη! Αυτή η πλάνη, της δυνατότητος του ανθρώπου για αυτοεξέλιξη, είναι πολύ κοντά στην αρχαία αίρεση του πελαγιανισμού, η οποία ακριβώς διδάσκει αυτή την δυνατότητα του ανθρώπου χωρίς τη συνέργεια της Θ. Χάριτος [Είναι ακριβώς η σύγχρονη διδασκαλία περί προσώπου].

Η διαφορά της συγχρόνου πλάνης είναι ότι εξαρτά την ανθρώπινη αυτοεξέλιξη από τις εσωτερικές δυνάμεις του εννεαγράμματος καθιστώντας τοιουτοτρόπως κάθε οπαδό έναν τέλειο aspiring vacuum (κενόδοξο), υποψήφιο θύμα καταλήψεως».

Αυτά τα λίγα τρομερά και τρομακτικά από τον Μ. MARTIN.


Ας δούμε όμως τι λέει και ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος για την κενοδοξία! «Η κενοδοξία είναι ως προς μεν τη μορφή, μεταβολή της φυσικής τάξεως και διαστροφή των καλών ηθών και παρατήρησις παντός αξιομέμπτου πράγματος. Ως προς δε την ποιότητα, σκορπισμός των καμάτων, απώλεια των ιδρώτων, δόλιος κλέφτης του θησαυρού, απόγονος της απιστίας, πρόδρομος της υπερηφάνειας, ναυάγιο μέσα στο λιμάνι, μυρμήγκι στο αλώνι. Τόση δε μόνο διαφορά έχουν μεταξύ τους η κενοδοξία με την υπερηφάνεια, όση έχει εκ φύσεως το παιδί από τον άνδρα. Το πρώτο δηλαδή είναι η αρχή και το δεύτερο το τέλος».

Δεν περιλαμβάνεται σ’ αυτά τα λίγα ολόκληρη η νεωτερική ορθόδοξη θεολογία; Σκορπισμός των καμάτων, δηλαδή ολοκλήρου της παραδόσεώς μας. Απώλεια των ιδρώτων. Δεν βλέπουμε ήδη να πνίγεται στο λιμάνι ο τελευταίος Έλληνας ορθόδοξος θεολόγος;

«Το πνεύμα της κενοδοξίας χαίρεται, όταν βλέπει να πληθύνεται η αρετή. Χαίρεται γιατί θα διασκορπίσει».
Μηδένα προ του τέλους μακάριζε!

Με τον ίδιο τρόπο δεν σκορπίζεται όλος ο κόπος και όλος ο πλούτος που συσσώρευσαν οι ΗΠΑ μέσω του δαιμονισμού των παιδιών της;

Εκδόσεις Αμέθυστος

16 σχόλια:

Θεολόγος είπε...

Ενδιαφέρον το ιστολόγιό σας.

Είστε πολλοί συγγραφείς ως ιδιοκτήτες του ή ένας;


Στο προκείμενο τώρα:

κατά την δική μου γνώμη καλά είναι και τώρα και στο μέλλον να μην παρουσιάζετε τα θέματα σαν μια κατάσταση μαύρη και ζοφερή χωρίς όρια συμπράττοντας έτσι κατά καποιον τρόπο στην έξι της κινδυνολογίας των καιρών μας, παρά να τονίζετε κυρίως τους τρόπους πνευματικής διαφυγής:

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. Όποιος ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ και ΚΟΙΝΩΝΕΙ, ας μην υπερβάλλουμε πια ακούγοντας τους αποκομμένους από το σώμα δυτικούς, μπορεί κάλλιστα να αμυνθεί και να σωθεί.


Θερμή παράκληση τα παραπάνω, ως ένα μικρό δείγμα της προσπάθειας από του πνευματικούς ανθρώπους στην βοήθεια της εξέλιξης και δυναμικής του ανθρώπινου ΝΟΥ και της ΘΕΛΗΣΗΣ που με τόσο ζήλο υποστηρίζετε στις δημοσιεύσεις σας.

Θεολόγος είπε...

Επιτρέψτε μου παρακαλώ συμπληρωματικά στο πρώτο μου σχόλιο την εξής παρατήρηση.

Όλη αυτή η κριτική γενικά κατά των αντίθεων φαινομένων και η μοιρολατρική αντιμετώπισή τους από τον κόσμο του πνεύματος και της διανόησης μου θυμίζει καμιά φορά την λαϊκή παροιμία "φταίει ο γάϊδαρος και χτυπάμε το σαμάρι".

Και εξηγώ.
Για την προβολή των σατανιστικών εκπομπών προφανώς κάποιος έχει την ευθύνη.

Συνεπώς, θα μπορούσαμε εντόνως και ανυποχωρήτως να διαμαρτυρηθούμε απέναντι στος ενέργειες και αποφάσεις του τηλεοπτικού συμβουλίου ανατρέποντας έτσι την ομαδική πλύση εγκεφάλου που υφίσταται ιδιαιτέρως ο νεαρός πληθυσμός της χώρας, ο οποίος κινδυνεύει να διαμορφώσει κάτω από τέτοιες συνθήκες απροσδιορίστου κακίας συνείδηση και σκέψη.

Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε δραστικότερα αποτελέσματα.

amethystos είπε...

Αγαπητέ αδελφέ,

To blog μας είναι αφιερωμένο στον πόλεμο κατά του οικουμενισμού. Κατά της υποταγής μας στον πάπα. Το συγκεκριμένο κείμενο που σχολιάζεις εκμεταλλεύεται την έκδοση του σχετικού κειμένου του Μοτοβίλωφ από την Ορθόδοξη Κυψέλη. Και βεβαίως είναι απολύτως ξεκάθαρο πως οτιδήποτε “κακό” μπορεί να αιχμαλωτίσει τον άνθρωπο απαιτεί τη συνέργειά μας ή την άγνοιά μας. Και σε διαβεβαιώνουμε αδελφέ ότι η άγνοιά μας είναι τερατώδης. Π.χ. ο κ. Γιανναράς αρνείται στα ίσια την πτώση του ανθρώπου και την ύπαρξη του Σατανά. Πώς είναι δυνατόν να σιωπούμε; Και όμως σιωπούμε. Δεν είναι καταφύγιο τα Μυστήρια της Εκκλησίας.

Αδελφικά,

Αμέθυστος

Θεολόγος είπε...

Γράφετε:

"Π.χ. ο κ. Γιανναράς αρνείται στα ίσια την πτώση του ανθρώπου και την ύπαρξη του Σατανά."

Ομολογώ ότι αυτό πρώτη φορά το ακούω.

Επίσης γράφετε:

"Και σε διαβεβαιώνουμε αδελφέ ότι η άγνοιά μας είναι τερατώδης."

Τί είδους άγνοια εννοείτε αν επιτρέπετε;

Θεολόγος είπε...

Σοβαρή μου παράλειψη. Λέτε ακόμη:

"Δεν είναι καταφύγιο τα Μυστήρια της Εκκλησίας."

Ποιό είναι τότε ή πού βρίσκεται το καταφύγιο κατά τη γνώμη σας;

amethystos είπε...

Αγαπητέ,

Στην πρόταση που γράψαμε εννοούμε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τα Μυστήρια της Εκκλησίας σαν καταφύγιο.

Λέτε πως πρώτη φορά ακούτε πως ο Γιανναράς αρνείται την πτώση του ανθρώπου και τον διάβολο. Ίσως να μην γνωρίζετε ακόμη πως υβρίζει την Θεοτόκο. Και άλλα πολλά. Αυτά δεν είναι τα περιεχόμενα της πίστης μας; Μπορούμε να αδιαφορούμε γι' αυτά ισχυριζόμενοι ότι φτάνει εμείς να εξομολογούμαστε και να κοινωνούμε. Αν κάπου μακριά έχει πιάσει φωτιά δεν πρέπει να ενδιαφερθούμε να τη σβήσουμε πριν κάψει και εμάς και την πίστη μας;

Η άγνοιά μας αφορά την έλλειψη από μέρους μας της διακρίσεως Θεού και ανθρώπου.

Αυτά περίπου εννοούσαμε.

Θεολόγος είπε...

Κάτι ακόμα: πώς με αποκαλείς "αγαπητό" καθ' ην στιγμήν δεν με γνωρίζεις προσωπικά;

amethystos είπε...

Αγαπητέ,

Αποκλείεται τις άνθρωπος να γράψει έστω μια παράγραφο κειμένου και να μην βρίσκεται εκεί το πρόσωπό του. Γι' αυτό και ο δυτικός πολιτισμός ο οποίος στηρίζεται στο υποκείμενο είναι ο πολιτισμός του γραπτού λόγου.

Κατά δεύτερον η προσφώνησις “αγαπητέ” είναι ψυχρότης ευγενείας.

Θεολόγος είπε...

"Αποκλείεται τις άνθρωπος να γράψει έστω μια παράγραφο κειμένου και να μην βρίσκεται εκεί το πρόσωπό του."


Λείπει όμως το ΟΛΟ πρόσωπο Αμέθυστε!

amethystos είπε...

Συμφωνούμε απολύτως. Εξάλλου αυτό υπονοούμε και εμείς.

Το ΟΛΟΝ πρόσωπο είναι πέραν του γραπτού πολιτισμού.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Αμέθυστε
συγχαρητήρια για την ανάρτηση!
Συνεχίστε τον καλό σας αγώνα!
Μικρά ζύμη όλον το φύραμα, ζυμοί!

Christophorus είπε...

Xμμμ...

Καλησπέρα.

Το να υποστηρίζετε ότι ο Γιανανράς "υβρίζει" τη Θεοτόκο είναι τραβηγμένο απ' τα μαλλιά....

Ησυχάζετε.

amethystos είπε...

Φίλε έχεις δίκιο, είναι όντως τραβηγμένο από τα μαλλιά του Γιανναρά. Γι' αυτό τελευταία έχουν αραιώσει αν πρόσεξες. Για περισσότερες πληροφορίες, “Ενάντια στη θρησκεία”, σελίς 200.

Urania είπε...

Γειά σας! Ελπίζω μετά από 13 χρόνια, που βλέπω να έχουν γραφτεί όλα αυτά, να σας βρίσκω καλά!

Ψάχνοντας το βιβλίο του M. Martin βρέθηκα σε αυτή τη σελίδα. Μπορώ να το βρω κάπου αυτό το βιβλίο;

amethystos είπε...

Ευχαριστούμε, ζούμε ακόμη. Δυστυχώς νομίζουμε δέν υπάρχει στά ελληνικά. Νομίζουμε. Υπάρχει μόνο τού μαθητού του, τρόπον τινα, Σκότ Πέκ. Οι άνθρωποι τού κακού. Οι οποίοι αποτελούν πλέον τήν πλειονότητα. Καλή συνέχεια.

Urania είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Χαίρομαι! Εύχομαι να ζείτε και καλά!

Ερχόμενη από το βιβλίο του Σκοτ Πεκ το οποίο και με συνεπήρε οδηγώντας με σε νέα αναγνωστικά (και όχι μόνο) μονοπάτια, βρέθηκα εδώ σε εσάς, να ψάχνω το εν λόγω βιβλίο.
Δυστυχώς θα συμφωνήσω σε αυτό που λέτε. Βιώνω και εγώ με θλίψη τη κατάσταση αυτή των καιρών μας. Μάλιστα , ούσα νέα στην εποχή του του ναρκισσισμού- είναι δύσκολο. Κάνω ό,τι μπορώ για να μην παγιδευτώ σε αυτή τη "κινούμενη άμμο του ψεύδους".
Αντεύχομαι καλή συνέχεια και να είστε πάντα καλά.
Με εκτίμηση, Ουρανία.