Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

+
Ο Δημητριάδος ανοίγεται, κανείς δέν τόν ελέγχει εξάλλου. Ίσως νομίζει πώς πιστεύει, ίσως πιστεύει γενικώς στόν εαυτό του. Στό Amen βρίσκεται σήμερα η επιτύμβια φράση του, τήν οποία απηύθυνε στούς νέους : ΕΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΧΟΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ.

Γιατί αγαπητέ, έφυγε ο Χριστός; Αυτά πιστεύει η κενοδοξία σου; Μήπως τόν αναπληρώνεις; Αυτός είναι ο θεός σου; Η ΑΠΟΥΣΙΑ; Yπάρχουν στήν Εκκλησία νέοι καί γέροι; Η γλώσσα λέει τήν αλήθεια δύσμοιρε.

Ο κ.Βασιλειάδης, καρεκλοκένταυρος κι αυτός πού φαντασιώνεται ότι εργάζεται γιά την Εκκλησία, ξανά στό Amen, αραδιάζει κανόνες βάσει τών οποίων η Εκκλησία είναι Εκκλησία. Ούτε μιά φορά δέν αναφέρεται ο Χριστός. Είναι κανόνες πού αφορούν όλες τίς θρησκείες.

Καί δέν λέει τήν αλήθεια γιά την βιασύνη όλων τους να αλλάξουν τή γλώσσα, γιά τό κόμπλεξ τους απέναντι στούς Γερμανούς μελετητές τύπου Αγουρίδη, οι οποίοι ειρωνεύονται τήν καθυστερημένη Ορθοδοξία διότι κρατά ακόμη στήν Λειτουργία της τήν Αρχαία γλώσσα.

Μπορεί νά προσθέσει ο κ.Καλαϊτζίδης, στήν Μεταρρυθμισμένη εκκλησία πού σχεδιάζει και τήν θεολογία τού κόμπλεξ. Άς βάλει πρόεδρο τόν κ.Βασιλειάδη.

Αμέθυστος


Kαί κάτι "προφητικό" από τόν κ.Μόσχο:


Αν τελικά, όπως δείχνουν τα πράγματα θα προστεθούμε στον Ελληνισμό της Διασποράς, έστω και χωρίς να το κουνήσουμε απ' το χωριό μας, ως εξόριστοι στον τόπο τους, το επόμενο βήμα είναι να χωριστεί η Ελλαδική Εκκλησία στους κληρικούς και στο "λαό" που περνάει καλά και στους Κληρικούς και στο λαό που βρίσκεται υπό διωγμόν.


+

9 σχόλια:

Μόσχος Εμμ. Λαγκουβάρδος είπε...

Η νωθρότητα -η νωθρότητα της απελπισίας (η απελπισία παραλύει)- , είναι μεγαλύτερη κι από τα μεγαλύτερα πάθη της ματαιοδοξίας, της φιλαργυρίας και της φιληδονίας.
Μερικοί επαγγελματίες θεολογούντες αντί να εμβαθύνουν στη μελέτη των Πατερικών Έργων και στην Εκκλησιαστική Γλώσσα, προβάλλουν τον εαυτό τους για να αυτοπροσδιοριστούν και να ξεχωρίσουν από την αφάνεια, δηλαδή να βγουν πάνω από τους άλλους.
Έτσι δεν απορεί κανείς πώς δεν κατανοούν τα αυτονόητα. Δεν είναι η άγνοια που μας πλήττει, όταν χάσουμε την πίστη μας και ΄παραδοθούμε στο θηρίο της απελπισίας, αλλά η επιπολαιότητα, η προχειρότητα και η βιασύνη.
Κρίμαλ! Υπάρχει χώρος για όλους και υπάρχει καιρός παντί πράγματι.
Παρατήρησα ότι όλοι είναι διαζευγμένοι ή πρόκειται να διαζευχθούν βιάζονται. Αν προσέξεις στο δρόμο αυτούς που περπατούν βιαστικά, που κάνουν σπασμωδικές κινήσεις, που είναι επιπόλαιοι, επιφανειακοί και ανόητοι όλοι αυτοί ή χώρισαν ή πρόκειται να χωρίσουν.
Μήπως και απομάκρυνσή μας απ' τους Πατέρες κι απ' την Ορθοδοξία δεν είναι διαζύγιο και χωρισμός;
Ποιος θα τους συμμαζέψει όλους αυτούς και το σπουδαιότερο, ποιος θα τους ταπεινώσει.

Ο φίλος μου ο πνευματικός και ο θυμόσοφος παπα-Ηλίας, ο Κύριος να τον έχει καλά, διότι είναι γέρων και να μην τον εγκαταλείψει εις καιρόν γήρους, μου έλεγε πάντα αυτό το αγαπημένο του ρητό: "Μη φοβού το θηρίον. Την αγαμίαν (και την διάζευξιν εννοείται) φοβού!

Αν τελικά , όπως δείχνουν τα πράγματα θα προστεθούμε στον Ελληνισμό της Διασποράς, έστω και χωρίς να το κουνήσουμε απ' το χωριό μας, ως εξόριστοι στον τόπο τους, το επόμενο βήμα είναι να χωριστοί η Ελλάδική Εκκλησία στους κληρικούς και στο "λαό" που περνάει καλά και στους Κληρικούς και στο λαό που βρίσκεται υπό διωγμόν.
Θα κάνουμε μέρες δρόμο να βρούμε έναν αληθινό ιερέα ή θα στερηθούμε παντελώς και τις ακολουθίες και της Θεία Λειτουργία και θα περιοριστούμε στην πνευματική Θεία Μετάληψη. Ήδη ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης έχει συντάξει το τυπικό της στο βιβλίο του "Αόρατος Πόλεμος".
Εγώ αγαπώ πολύ τα πρόσωπα των Παλαιο0πίστων, που τα βλέπω στο
YOU TUBE (Old beliecers Orthodoxy).
Υπάρχουν άραγε ακόμα; Τη δεκαετία του 1970 υπήρχαν 350.000. Κανείς τους δεν είχε στο σπίτι του τηλεόραση και όλη η ζωή του περιστρεφόταν γύρω απ΄ το Ιερό.
Ωραία πρόσωπα! Αλλά δεν τους πλήρωνε κανείς.
Ο ΚΛήρος της Ελλάδος περίμενε να τον π0ληρώνει το κράτος και να μην του λέει τί να κάνει;
Ήταν αυτό αφέλεια ή ήταν υπογραφή της καταδίκης της Ορθοδοξίας;

Οι άνθρωποι αυτοί (εννοώ τους νεωτεριστές και τους μεταρρυθμιστές χωρίς μαρτύριο, δηλαδή του γλυκού νερού-) και έξυπνοι είναι -οι κουτοί δεν χτίζουν βίλες και δεν συμπεριφέρονται σαν τους άρχοντες- , δεν ξέρουν ότι ο κόσμος τους βλέπει και ότι κάποια στιγμή "βίβλοι ανοιγήσονται" και "τα κρυπτά δημοσιεύονται;

Το ελληνικό δαιμόνιο βρίσκει τρόπους παντού, δυστυχώς στο κακό: Όταν για κάποια απασχόληση το κράτος δεν έδιδε άδειες ασκήσεως του επαγγέλματός τους, οι ενδιαφερόμενοι ίδρυαν συλλόγους και οι εισπράξεις περνούσαν μέσα απ΄ τους συλλόγους για να καταλήουν στις τσέπες των επαγγελματιών αυτών.

Στη δικαστική φυλακή της Λάρισας ήταν κάποιος που εκμεταλλευόταν το κυλικείο. Ήταν όμως θρασύς. Έκλεβε τους κρατουμένους και έδερνε τους νεόφερτους, ώσπου τον πήρε είδηση ο διευθυντής των φυλακών και έβαλε άλλον στη θέση αυτή. Ο εν λόγω "επαγγελματίας" υπέβαλε αναφορά στο υπουργείο δικαιοσύνης κατά του διευθυντή διότι διώκεται για τα...δημοκρατικά του φρονήματα!

Μόσχος Εμμ. Λαγκουβάρδος είπε...

Αν αναρτηθεί το μακρό σχόλιό μου, μήπως θα μπορούσατε να κάνετε μια δυο διορθώσεις, όπως π.χ. τη λέξη "κρίμα";
Δεν ξέρω γιατί δεν μου αρέσουν οι διορθώσεις στον εαυτό μου, παρόλο που διορθώνω τους άλλους.
Βλέπω άραγε το κάρφος και δε βλέπω τη δοκό; Οπωσδήποτε δεν είναι από ταπείνωση.
"Αν κάποιος μ' αγαπήσει όπως είμαι, ίσως τολμήσω να κοιτάξω επί τέλους τον εαυτό μου" είπε ο Ίγκμαρ Μπέργκμαν (Φθινοπωρινή σονάτα).

Ιωάννης είπε...

Οπλιστείτε, αν μου επιτρέπετε, με χιούμορ. Οι μπαρούφες θέλουν και την αντίστοιχη αντιμετώπιση.

Μόσχος Εμμ. Λαγκουβάρδος είπε...

Κάποτε κουβαλούσα μαζί μου ένα μικρό σημειωματάριο στο οποίο σημείωνα τα λόγια που λέμε στο δρόμο μαζί με την ανταλλαγή του συνηθισμένου χαιρετισμού.
Είναι εκπληκτική η ευχέρεια των Ελλήνων να διατυπώνουν με επιγραμματικό τρόπο τις σκέψεις τους, όταν δεν υπάρχει χρόνος.
Οι δυο τρεις προτάσέις που ανταλλάσσουν μεταξύ τους έχουν όλα τα καλολογικά στοιχεία ενός άρτιου προφορικού λόγου, ακρίβεια, σαφήνεια, έμπνευση, χιούμορ.
Έχω μαζέψει καμιάτετρακοσαριά και σκέφτομαι να τα τυπώσω σε βιβλίο.

Αφορμή μου έδωσε το σχόλιο του Ιωάννη. Είναι ένα επίγραμμα.

Λέω, στον εαυτό μου, αν οι Έλληνες είμαστε τόσο έξυπνοι, γιατί μας φέρονται οι πολιτικοί σαν να είμαστε βλάκες. Ξέρουμε την αξία του χρήματος, αλλά έχουν και άλλα πράγματα αξία για μας.
Σώνει και καλά να σκεφτόμαστε όλη μέρα τίποτε άλλο εκτός από τα χρήματα.
Γι' αυτό ευτελίζουν τις αξίες της ζωής, για να τις υποκαταστήσουν με τη μόνη αξία, το χρήμα;

amethystos είπε...

Αγαπητέ μας φίλε κ.Μόσχο, με κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί επαναλαμβάνουμε τούς λόγους τού κ.Ζουράρι, γιατί νομίζουμε πώς περιέχουν μιά πειστική απάντηση στήν αλλοτρίωση τού Έθνους μας.

..ανακάλυψα το πως γίνεται η αλλοτρίωση ενός προσώπου, δηλαδή πως ένα κυρίαρχο σύστημα πετυχαίνει την αναπαραγωγή του, διαλέγοντας τα καλύτερα παιδιά των υποτελών – νικημένων και μετατρέποντας τον υποτελή ταλαντούχο μαθητή σε εθελοντή και φανατικό, διότι νεοφώτιστο, γενίτσαρο.

H νικημένη κοινωνία και ιδιαίτερα οι αρχηγοί της, έχουν ένα βαθύτατο αίσθημα κατωτερότητας έναντι του νικητή και προσπαθούν, για να απαλλαγούν από την ήττα τους, να δουν, και πολύ σωστά, για ποιούς λόγους υπερέχει ο νικητής.
Σύσσωμη η νικημένη ηγεσία, αλλά και σύσσωμη -με καθυστέρηση- η νικημένη κοινωνία, προσπαθεί να διδαχθεί, να μιμηθεί και να πραγματοποιήσει τις γνώσεις, τις συνήθειες, τα ήθη και την ψυχαγωγία των νικητών. Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν απ’ την μεριά τους οι νικητές: να αλλοιώσουν τους νικημένους, να τους διδάξουν τα δικά τους, με σκοπό όχι βέβαια την απελευθέρωσή τους, αλλά για να εμφυσήσουν στους υποτελείς ένα μόνιμο αίσθημα θαυμασμού προς τους νικητές τους, δηλαδή ένα οριστικό σύνδρομο μειονεξίας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΟΣΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ [ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ]ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ''ΝΟΜΙΜΩΝ''ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.
ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.ΕΑΝ ''ΟΡΘΟΔΟΞΕΙΝ ΕΣΤΙΝ ΤΟ ΑΕΙ ΣΧΟΙΝΟΒΑΤΕΙΝ''ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ?
ASLAN

Μόσχος Εμμ. Λαγκουβάρδος είπε...

Η απορία σου, αγαπητέ κ. Ασλάν, είναι και δική μου.
Έχω όμως και μια άλλη απορία για την άποψη του κ. Ζουράρι.
Αν λειτουργεί πράγματι ο μηχανισμός που περιγράφει, πώς εξηγείται ότι τα τεχνάσματα αυτά του Εχθρού επινοούνται στη Δύση και εισάγονται στην Ελλάδα, ενώ θάπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο δηλαδή οι Έλληνες να διαφθείρουν τους Ευρωπαίους;
Κατά μία "ευρεία" άποψη όλοι είναί Έλληνες, ακόμα και οι Εβραίοι.
Η μόνη διαφορά που ισχύει είναι οι ορθόδοξοι και οι θρησκευόμενοι.
Και η μόνη τελική λύση είναι να αφεθούν οι θρησκευόμενοι να τα "βρουν" μεταξύ τους, να ενώσουν τις θρησκείες τους όπως θέλουν κι οι ορθόδοξοι ας διατήρήσουν για πάντα μέσα τους τη λαχτάρα που εκφράζουν τα λόγια: "Δεν εκαίετο εν ημίν η καρδία ηών, ότε ελάλει προς ημάς καθ' οδόν και μας εξήγει τας γραφάς;(Κατά Λουκάν ΚΔ,32).

Οι Ευρωπαίοι λένε τώρα στους Έλληνες , σαν τους "φίλους" του Ιώβ "καλά να πάθετε" και ζητούν και τα ρέστα από τα θύματά τους.
Υποκρίνονται ότι "θυσία" είναι απαίτηση του Θεού (ή της δικαιοσύνης τους, το ίδιο όπως οι "φίλοι" του Ιώβ).
Αλλά ο Ιώβ όπως και όλα τα θύματα του κόσμου και οι Έλληνες σήμερα ως θύματα των Ευρωπαίων έχουν επίγνωση ότι έγιναν θύματα όχι γιατί είναι απαίτηση του Θεού, αλλά για την αδικία και την κακία των ανθρώπων.
"Σφαγήν σου την άδικον, Χριστέ, η Παρθένος βλέπουσα, οδυρομένη εβόα σοι τέκνον γλυκύτατον, πώς αδίκως πάσχεις...".

amethystos είπε...

Αγαπητέ ASLAN απο τα λίγα που γνωρίζουμε, κανένα κείμενο των λεγόμενων οικουμενιστών δέν αποπνέει Χριστιανική πίστη. Ενδεχομένως είναι οι άνθρωποι οι οποίοι υπηρετώντας στην Εκκλησία αποκτούν εμπιστοσύνη και αγάπη στον εαυτό τους. Εάν προσθέσουμε και την εξουσία, την αγάπη για τη δόξα, οι ψευτοχριστιανοί είναι έτοιμοι. Το θέμα είναι γιατί τους αποδίδουμε Χριστιανική τιμή χωρίς να τους γνωρίζουμε!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΘΥΜΟΣΟΦΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ,''ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ,ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ''.ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΞ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥΣ ,ΑΠΛΑΝΕΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΙΑΣ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
ASLAN