Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ ΕΙΜΙ ΚΥΡΙΕ, ΔΙΔΑΞΟΝ ΣΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ

+
Η κ.Δήμητρα Κούκουρα σπούδασε την γλώσσα καί τήν θεολογία εις βάθος, και δικαίως εγείρει τα δικαιώματά της.

Δηλώνει λοιπόν : Αναμφισβήτητα η γλώσσα των λειτουργικών κειμένων και των βιβλικών αναγνωσμάτων της ελληνόφωνης Ορθόδοξης Εκκλησίας ανήκει σε μια παλαιότερη μορφή της ελληνικής, η οποία είναι ακατανόητη από τη συντριπτική πλειοψηφία των συγχρόνων ομιλητών της Κοινής Νεοελληνικής γλώσσας.

Δηλ.η κ. Κούκουρα δηλώνει πώς το Μυστήριο τής Εκκλησίας είναι ευκολονόητο και τό μόνο πρόβλημα πού παρουσιάζεται είναι η παλαιά γλώσσα. Σημειώσαμε ήδη τήν χρήση τού όρου παλαιό γιά τόν χαρακτηρισμό τής γλώσσας . Διότι οι εκσυγχρονιστές-φωταδιστές εκ Παρισίων, έχουν κατάληψη, δαιμονική κατάληψη από τόν όρο ΝΕΟΣ. Ιδού νέα ποιώ πάντα. Τό νέο παράγγελμα τού Εωσφόρου.

Η κ.Κούκουρα λοιπόν καταλαβαίνει : άς δούμε τί καταλαβαίνει. Γράφει στό ΒΗΜΑ : Αλλωστε η αγάπη και η κραυγή που βγαίνει από τα τρίσβαθα της ανθρώπινης ψυχής σαρκώνεται στη μητρική γλώσσα και όχι στη γλώσσα της 55ης προμάμμης, όσο υπέροχη και αν είναι!

Κυρία μου, εάν η αγάπη πού έφερε ο Κύριος έχει οποιαδήποτε σχέση με τήν αγάπη τής μαμάς, ή μέ την κραυγή τής ψυχής, η οποία μέσα στό δίπολο οδύνης και ηδονής έχει πολλές αιτίες, γιατί να μπεί σε τόσο κόπο, να ενσαρκωθεί και να σταυρωθεί, και δέν άνοιγε τούς ουρανούς να βγάλει φωνή μεγάλη : Τή μαμά να ακούτε, θα σάς διδάξει τήν αγάπη.

Κυρία μου τό Μυστήριο τής Εκκλησίας δέν μπορούσαν να τό κατανοήσουν οι μαθητές τού Προδρόμου και θα τό καταλάβετε εσείς με τίς σπουδές σας στη Σορβόννη;

Αμέθυστος

+

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΑ;;;;

ΜΑΝΤΑΡΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ;

amethystos είπε...

Αδελφέ εμείς το εκλαμβάνουμε στην ελαφριά του εκδοχή το σχολιό σου, αλλά στην Εκκλησία ξέρεις δέν ισχύουν οι διακρίσεις του φύλου και δέν πρέπει να ξεχνούμε την Θεότόκο. Αλλά πάλι οι φεμινίστριες βιάζονται να εκφέρουν γνώμη χωρίς να το πολυσκέφτονται, όπως π.χ στη Γερμανία η βουλευτής Τουρκικής καταγωγής η οποία δοκίμασε να απαγορεύσει τους σταυρούς απο την πρώτη της ημέρα.

Μόσχος Εμμ. Λαγκουβάρδος είπε...

Είδατε μια ταινία, ένα ντοκυμαντέρ με τίτλο "baraca"; Παραβάλλει τους ανθρώπους με τα κοτόπουλα στα σύγχρονα μεγάλα πτηνοτρφεία!

Ρώτησα ένα γιατρό, γιατί οι γυναίκες δεν βγάζουν γένια και γιατί η φωνή τους μένει πάντα παιδική;
-Είναι από τις ορμόνες, απάντησε ο γιατρός.