Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΜEΘΥΣΤΟΣ προχωρούμε στην ανάρτηση επιλεγμένων βιβλίων πού θα εμβαθύνουν την ριζική αντίθεσή μας στόν οικουμενισμό και θα ρίχνουν φώς ταυτοχρόνως στούς λόγους της ήττας μας σαν Χριστιανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Αρχίζουμε με το κείμενο τού Κάλλιστου Αγγελικούδη ο οποίος ξεγυμνώνει θεολογικά το μεγάλο μαέστρο της κακοδοξίας τής Δύσεως. Είναι ταυτοχρόνως και ο τελευταίος Λόγος τού Βυζαντίου. Το δικό του ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ. Ολοκλήρωσε και τελειοποίησε την ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ. Αποφασίσαμε να μήν είμαστε οι κληρονόμοι του καί άρχισαν να φαίνονται ήδη τα πρώτα αποταλέσματα τής επιλογής μας. Το κείμενο εξέδωσε ο καθηγητής Στυλ. Παπαδόπουλος καί ταυτόχρονα το εξαφάνησε γιά άγνωστους λόγους. Σήμερα εργάζεται στην συμβουλευτική επιτροπή τού προγράμματος "Ο Θωμάς Ακινάτης στό Βυζάντιο". Στο πρόγραμμα συνεργάζονται μεταξύ άλλων, το Pontificio Istituto Orientale (Roma), και το Thomas Institut τής Κολωνίας. Θέμα τους: Η παρουσία τού Σχολαστικισμού στό Βυζάντιο.
Η πρωτοβουλία τού Κάλλιστου υπήρξε μοναδική και πέτυχε απολύτως τον σκοπό της. Αποδεικνύει πώς η θεολογία τού Ακινάτη είναι μία επανάληψη τής Ελληνικής φιλοσοφίας. Δηλ. θεολογία δέν υπάρχει. Κάτι πού αποδεικνύει και η Cornelia de Vogel βαδίζοντας διαφορετικό δρόμο το κείμενο τής οποίας υπάρχει στίς αναρτήσεις μας με τον τίτλο "Εγώ ειμί ο Ών".
ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟ-ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ. ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΩ ΖΩΗ.

Αμεθυστος

1 σχόλιο:

Nikos είπε...

Γράφετε: θα υπερβούμε την εν Χριστώ ζωή στην εν ανθρώπω ζωή.
Δηλ. τόσους αιώνες Π.Χ. πού ζούσαμε; Δέν ζούσαμε εν ανθρώπω;

Δηλ. θα βαφτίσουμε την οπισθοδρόμιση υπέρβαση;