Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΣΤΟ BLOG ΡΕΣΑΛΤΟ, ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ
ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ, ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ.
ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ.
Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,
ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ.

Πρίν καλά- καλά τελειώσουμε με τήν αναφορά μας στίς πτώσεις τού Αδάμ και τού πάπα, στο ρεσάλτο εκτίθεται μεγαλειωδώς η πτώση τού ΙΟΥΔΑ.
Ο οποίος παρόλη τη μαθητεία του συνέχισε να εννοεί τον Μεσσία σαν τον Βασιλέα τού κόσμου τούτου. Στόν Ιούδα απάντησε ο Κύριος από τόν καιρό εκείνο πως η Βασιλεία Μου δέν είναι εκ τού κόσμου τούτου.

Υ.Γ. Η κλασσικοπερίπτωση ΔΕΝ κατανοεί πώς ο πρ.Σαράντος "καθύβρισε τους Αγίους μας".
Όταν μειώνουμε το Μυστήριο τής Μετανοίας σε πρακτική ψυχαναλύτικής αποκατάστασης τής προσωπικότητος, τί κάνουμε; Απλώς ο εν λόγω ιερεύς κατόρθωσε να ανακηρυχθεί αυθεντία.

Αμέθυστος

4 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Κανείς δεν απαγορεύεται να ομιλεί.
Η Ορθοδοξία έχει κ α ι κοινωνικό ρόλο εφόσον κ α ι φιλανθρωπικό έργο ασκεί μέσω της πίστης προς τον μόνο φιλάνθρωπο Κύριο και Θεό.

Δεν είναι το ζήτημα για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς η ''δυνατή επιχειρηματολογία'',η ''γνωστική επάρκεια'' ή η ''θεολογική νομιμοφροσύνη'',έτσι όπως στρεβλά θεωρείται από πολλούς ακατήχητους συγχριστιανούς.Είναι ο Χριστός και η Χάρη Του.
Ούτε αφορίζουμε ουρλιάζοντας,ούτε 'μπαίνουμε σε ''άλλα ξένα χωράφια''.Υπάρχει σύγχυση μεταξύ μιας (αγνής) συμμετοχικής πολιτικοποίησης και μιας χριστιανορθόδοξης βιοτής.
Θύραθεν παιδεία-Γνώση και μόρφωση Χριστού:βασική θεολογική διάκριση για όσους επιμένουν να χαρακτηρίζουν ως ''Ιεροεξεταστές''..

Ο Γιανναράς είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση δοκησισόφου,όπως και ο Ράμφος,που σκορπίζουν αφειδώς στα πέρατα της οικουμένης τη μωροσοφία των,αναμένοντας η σπορά αυτή να αποδώση πλούσιους άγονους καρπούς,όπως συνέβαινε και συμβαίνει απτόητα με την μεγάλη συγγραφική των παραγωγή.
Προσωπικά,ούτε με τον Γιανναρά με συνδέει κάτι θεολογικά,ούτε με το Ράμφο ούτε με άλλους που παραποιούν το Χριστιανικό μήνυμα.Άλλο αν εν μέρει συμφωνώ με συγκεκριμένα ζητήματα που θέτουν (ελληνικότητα,κοινωνική προσέγγιση αριστερή σε σχέση με τα πολιτικά κ.ο.κ.)διαχρονικά.

Οι φίλοι και προσκείμενοι του ΡΕΣΑΛΤΟ δε γνωρίζουν πως εάν ακολουθούσαμε τον Χριστό,η ζωή,η κοινωνία και οι θεσμοί της,η πολιτική κατεύθυνση και σκέψη μ α ς,ΟΛΑ θα άλλαζαν ριζικά;

Η εκφορά λόγου,λοιπόν,σχετικά με όλα τα θιγόμενα θέματα δεν αποτελεί προνόμιο ούτε ανένταχτων αριστεροφρόνων ούτε δεξιών,ούτε κάποιων χριστιανοπρεπών.

Το Ευαγγέλιο,αδελφοί,το έχετε ανοίξη;To έχετε ερμηνεύση,άραγε;Με ποιους όρους;

Δεν είναι εγκεφαλικό σχήμα ο Χριστός και η Εκκλησία Του.Είναι η Αποκάλυψη του Θεού εγκόσμια φιλοσοφία,κύριοι;

Αυτό μας έλειπε ύστερα από όλα αυτά:να διαβάζουμε ότι είμαστε και χιτλερικοί-σταλινικοί-νεοταξικοί κιόλας!!

Η ισότιμη συνοδικότητα με τις αντιαιρετικές της αποφάσεις εάν χαρακτηρίζεται από το Ρεσάλτο ως ''Ορθόδοξοι παπαγάλοι των πατερικών κειμένων...'',τότε καλύτερα να σπεύσουν αμέσως να ανοίξουν Χρυσόστομο και Μάξιμο,Παλαμά και Ευγενικό!
Τα αγιοπατερικά κείμενα,δηλαδή,απλώς αναπαράγονται από ναρκίσσους εγωπαθείς,διανοητικά μίζερους και...φασίστες;Τέτοιοι ήσαν,μήπως,και οι Ομολογητές της Πίστης μας;Ο Δαμασκηνός,ο Κύριλλος,ο Μάξιμος,ο Θεοφάνης και τόσοι άλλοι;

Αφάνεια;!Άκου 'κεί ''να 'βγούνε από την αφάνεια'';!Κατά πως λέμε ''κοινωνικό περιθώριο'';!Έτσι,μήπως,το εννοούν;

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε μπορείς σε παρακαλώ να μας ενημερώσεις σε ποια ομιλία ή άρθρο του π Σαράντος μείωσε το Μυστήριο της Εξομολογήσεως σε ψυχανάλυση;
Επίσης θα ήθελα να μπορείς να πεις με σαφήνεια ποια είναι η τοποθέτησή σου απέναντι στην Ομοιοπαθητική την οποία υποστηρίζει ο Misha;
http://misha.pblogs.gr/tags/omoiopathitiki-gr.html

Δημήτρης

amethystos είπε...

Αναρτήθηκε στό blog Ορθόδοξο παρατηρητήριο με τίτλο "Περί εξομολόγήσεως".
Γιά την ομοιπαθητική δέν έχω σαφή τοποθέτηση.

Ανώνυμος είπε...

Θα μελετήσω εγώ αυτό για τον
π Σαράντο αλλά μελέτησε και εσύ για την ομοιοπαθητική διότι πρόκειται για Νέα Εποχή η οποία πάει χέρι - χέρι με τον Οικουμενισμό παρόλο που ορισμένες φορές φαίνεται να πολεμάει το ένα το άλλο.
Ο στόχος του Οικουμενισμού είναι η ενοποίηση των θρησκειών όπως και της Νέας Εποχής.
Tα βιβλία περί ομοιοπαθητικής ήρθαν στη χώρα μας αρχικά από τον εκδοτικό οίκο της Μασονικής Στοάς Πύρινος Κόσμος.
Mελέτησε τα άρθρα της Άλλης Όψης
http://www.alopsis.gr/modules.php?name=Content&pa=list_pages_categories&cid=22
και επειδή ο Misha ισχυρίζεται ότι και Άγιοι έκαναν ομοιοπαθητική δες και το παρακάτω κείμενο:
http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/02/apath-ta-peri-orthodoxwn-rwswn-agiwn-yper-omoiopathhtikhs.html

Δημήτρης,