Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η εμφάνιση του γ.Παΐσιου, ο πόλεμος και τα μακαρόνια!

Πηγή : http://egolpio.wordpress.com/2010/09/13/paisios-emfanisi/


Όσο αστείος και αν ακούγεται σαν τίτλος, δεν παύει να κρύβει τη μιζέρια και την αθλιότητα κάποιων οι οποίοι αρέσκονται να εφευρίσκουν «προφήτες», «χαρισματικούς» και «θαύματα». Ποιος συνειδητός Ορθόδοξος χριστιανός θα μπορούσε ποτέ να παίξει με τόσο μεγάλα μεγέθη; Παΐσιος-Πόλεμος- Κατοχή-Πείνα. Ποιος άθλιος νους κατασκεύασε στο όνομα του αγίου γέροντα, παραχριστιανικές ιστορίες που θα ζήλευαν και οι «εσχατολόγοι» προφητολάγνοι προτεστάντες;. Ποια συνείδηση επέτρεψε την εκφορά τέτοιου ανόητου λόγου, σε εκατομμύρια κουρασμένους Έλληνες Ορθοδόξους; Η ιστορία γνωστή και κάνει τον κύκλο στο διαδίκτυο εδώ και μερικές εβδομάδες… Εμφανίστηκε ο γ.Παΐσιος και είπε σε 2 μοναχούς να πουν σε όλο τον κόσμο πως σε 2 μήνες θα γίνει πόλεμος και να τρέξουν να αγοράσουν μακαρόνια γιατί θα πέσει πείνα, κλπ κλπ. Τι άλλο θα ακούσουμε δλδ; Μετά το Τραχώνι και τον πόλεμο του 2008 ήρθαμε στο κρίσιμο 2μηνο το οποίο κανείς δεν ξέρει και πότε λήγει! Και το τραγικότερο κάποιοι αναπαύουν τη συνείδησή τους στην ‘εσχατιά’ της καταστροφολογίας…

Η ιστορία αυτή είναι ψεύτικη. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι καταστροφολόγοι πως η Ορθοδοξία δεν θα σωθεί με στοκάρισμα μακαρονιών και λαδιού αλλά με τα ματωμένα γόνατα και τα πρησμένα από το κλάμα μάτια. Τα μακαρόνια δεν θα σώσουν κανένα αδελφοί κι αν επιτρέψει ο Κύριος κατοχή και πείνα αυτά δεν θα είναι χειρότερα από την πνευματική κατάπτωση του νεοέλληνα τα τελευταία χρόνια.

Σχόλιο : Ο πολιτισμός είναι κατάκτηση, απαιτεί αρετές, οργάνωση, ακόμη και ο κατώτερης ποιοτητος πολιτισμός της Δύσεως. Ο άνθρωπος θα προτιμούσε έναν ανεύθυνο ενστικτώδη τρόπο ζωής, με ομαδική οργάνωση. Και ο μόνος τρόπος είναι πλέον η καταστροφή του πολιτισμού. Γι αυτό και πολλοί άνθρωποι επιθυμούν την καταστροφή και τον πόλεμο και για να μήν το αναγνωρίσουν συνοδεύουν την επιθυμία τους με προφητείες. Ένας ακέραιος τρόπος ζωής ο οποίος θα κατορθώνει μέσα στον πολιτισμό να σώζει και τα ένστικτα, όπως τον οραματίστικε ο Νίτσε στη Δύση και όπως διδάσκεται σήμερα στην Ελλάδα απο τον Γιανναρά (π.χ. σάν πρόσωπο και έρως), είναι έργο βαρύτατο για τις αμόρφωτες πλάτες των Νεοελλήνων.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: