Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Είμαι Οικουμενιστής, δήλωσε στο πρακτορείο Τανγιούγκ ο πατριάρχης της Σερβίας Ειρηναίος.

Πηγή:  AΠΟΤΕΙΧΙΣΗ

Θεωρώ ότι θα ήταν καλό ο Πάπας να επισκεφτεί την Σερβία, αλλά η πρόσκληση πρέπει να έρθει από την Ιεραρχία. Και εύχομαι να δώσει ο Θεός η Ιεραρχία να καλέσει τόν Πάπα να έρθει. Φθάνουν πλέον οι διαιρέσεις και οι διενέξεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών, γεγονός από το οποίο τις επιπτώσεις, είχαν μόνο οι Σέρβοι. Πιστεύω πως δεν θα υπήρχε πογκρόμ (κατά των Σέρβων) κατά την διάρκεια του τελευταίου πολέμου στην Κροατία και μετά, εάν οι σχέσεις μας ήταν πιο στενές και εάν είχαμε συζητήσεις. Προσεύχομαι εις τον Θεόν να επιτευχθεί η ενότητα των δύο Εκκλησιών.

Γιά τον μητροπολίτη Αρτέμιο δήλωσε ο ...ανίκανος και κακόψυχος ...αχυράνθρωπος:

Ο Επίσκοπος Αρτέμιος για μία μακρά περίοδο ήταν σε διαφωνία με την Ιεραρχία και τη ΔΙΣ. Αυτός λίγο αποσπάστηκε από το σύνολο της Εκκλησίας, και για μας ήταν απαράδεκτο το γεγονός πως την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το Κοσσυφοπέδιο θεωρούσε ως προσωπικό του πρόβλημα, το οποίο αυτός πρέπει να το λύνει με τον τρόπο που αυτός θεωρούσε ως πιο κατάλληλο.

Αυτό ήταν το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισα μετά την εκλογή και ανάληψη των καθηκόντων μου, αλλά δεν υπήρχε άλλη οδός επίλυσης εκτός από εκείνη που επέλεξε η ΔΙΣ. Εμείς επιθυμούμε να ηρεμήσει το πράγμα. Η ειρήνη συμφέρει την Εκκλησία και στον καιρό στον οποίο ζούμε. Η ειρήνη συμφέρει και τον ίδιο τον Επίσκοπο Αρτέμιο και τους μοναχούς που τον ακολουθούν, οι οποίοι τώρα κρέμονται μεταξύ ουρανού και γης.

Σχόλιο: Ο Πατριάρχης Ειρηναίος, δηλαδή δεν είναι πλέον Ορθόδοξος. Και είναι αδύνατον να είναι κάποιος Χριστιανός Ορθόδοξος όταν αυτοαναφέρεται. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ. Δυστυχώς δεν κατόρθωσε να γίνει Χριστιανός. Ίσως όταν ήταν νέος ξεκίνησε με μεγάλη θέληση, και καλή προαίρεση, αλλά η ανθρώπινη δόξα ματαίωσε την πορεία του. Αυτές οι αποβολές κοστίζουν πιο πολύ στην ανθρωπότητα.
 
Αμέθυστος.

1 σχόλιο:

valo είπε...

Μπραβο στον Πατριαρχη Σερβιας.

Πρεπει Ορθοδοξοι και Καθολικοι
να ενωθουμε με κεφαλη το διαδοχο του Πετρου.

Η Ορθοδοξια παρουσιαζει καποιο ελλειμα γιατι δεν βρισκεται στην αγκαλια του διαδοχου του Πετρου.

Γιατι κ.Αμεθυστε αντιδρατε τοσο στην ενωση δεν ειναι μεγαλο λαθος να αρνεισθε το πρωτειο του Παπα που ειναι αντιπρωσοπος του Χριστου;