Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ο ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ—Ο ΜΕΣΚΟΣ

Ποιά αλήθεια βρήκε ο Μέσκος, με την οποία προσπαθεί να κατηχήσει και τους υπόλοιπους; ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ. Απίστευτο. Το ήξερε κάποιος, μέχρι την εμφάνιση του Μέσκου; Τόσοι Άγιοι Μάρτυρες προσπάθησαν να επαναφέρουν την Ορθοδοξία στον Χριστιανισμό μέσα στους αιώνες και ο Μέσκος, όπως όλοι μας, κάνει καριέρα με τα αυτονόητα, νομίζοντας πώς είναι πρωτοπόρος. Και όμως υπηρέτησε αυτή την ψεύτικη ορθοδοξία, ψεύτικα, εκμεταλλευόμενος τους Χριστιανούς, όπως όλος ο κληρικαλισμός, τους οποίους κατηγορεί σήμερα με τον χειρότερο τρόπο.

Έφτιαξε την φήμη του σαν Ορθόδοξος εκσυγχρονιστής και σήμερα δαγκώνει σαν σκυλί το χέρι που τον τάισε. Ακριβώς σαν το δάσκαλο του, το Ράμφο, ο οποίος δέν δαγκώνει μόνο τους ανθρώπους στους οποίους οφείλει την φήμη του αλλά τους κατασπαράσσει σαν λέων του σκότους.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ.

Στον πρόλογο του βιβλίου του «Η υπόθεση των λογικών κβάντων» και στις σελίδες 12-13 γράφει: ... διαπίστωσα ότι ο Γιανναράς δέν ήταν σε θέση να κατανοήσει τα λογικά και φιλοσοφικά λάθη του Χώκινγκ, προφανώς διότι δέν κατανούσε επαρκώς την φυσική. Τότε συνειδητοποίησα ότι στα σημεία επαφής της θεολογίας και της επιστήμης υπήρχε ένα κενό. Έτσι εντόπισα ότι στο σημείο αυτό υπήρχε χώρος κατάλληλος για μένα και έκτοτε ασχολήθηκα συστηματικά με το σημείο αυτό.

Όποιος έχει νού καταλαβαίνει. Το εγώ του, όπως όλα τα εγώ, γεννιέται απο ένα κενό. Απο το κενό. Απο μια άρνηση, την οποία το εγώ, υιοθετεί σαν νόημα και τρόπο ζωής.


Μέσκος Ηγούμενος σε ενα μοναστηράκι που έμενε μόνος.


Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: