Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ημερίδα προς τιμή του Σ. Αγουρίδη

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΜΟΣΧΟΣ

 
Το Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ., η Ελληνική Βιβλική Εταιρία και το Ίδρυμα ΑΡΤΟΣ ΖΩΗΣ διοργανώνουν την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010στην Αίθουσα Τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. (παλαιό κτίριο) ημερίδα προν τιμή και μνήμη του καθηγητή της Κ.Δ. Σάββα Αγουρίδη.

Πρόγραμμα ημερίδας

10.00-10.30: Προσφωνήσεις

11:00-11:15: Δ. Καϊμάκης, Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, "Σάββας Αγουρίδης: η ζωή και το έργο του"

Α΄ Συνεδρία (Πρόεδρος : Ι. Καραβιδόπουλος)

11.15-11.35: π. Ι. Σκιαδαρέσης, επίκ. καθ., "Η ερμηνεία της Αποκαλύψεως από τον Σ. Αγουρίδη"

11.35-11.55: Δ. Καϊμάκης, καθηγητής, "Η Παλαιά Διαθήκη στο έργο του Σ. Αγουρίδη"

Β΄ Συνεδρία (Πρόεδρος: Π. Βασιλειάδης)

12.25 - 12.45: Χ. Ατματζίδης, λέκτορας, "Ο καθηγητής Σ. Αγουρίδης και η έρευνα για τον ιστορικό Ιησού"

12.45-13.05: Ελ. Κασσελούρη-Χατζηβασιλειάδη, επιστημονική συνεργάτης Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, Ι.Μ. Δημητριάδος, "Ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη στο έργο του Σ. Αγουρίδη"

Γ΄ Συνεδρία (Πρόεδρος: Δ. Καϊμάκης)

TO NEO EIΔΩΛΟ
Ο ΔΑΙΜΟΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΣ

18.00-18.20: Δρ. Π. Καλαϊτζίδης, επιστημονικός συνεργάτης Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Ι.Μ. Δημητριάδος, "Ο Σ. Αγουρίδης και ο προφητικός χριστιανισμός"

18.20-18.40: Ι. Πέτρου, καθηγητής, "Ο Σ. Αγουρίδης ως κοινωνικός αναλυτής"

18.40-19.00: Ι. Καραβιδόπουλος, ομότιμος καθηγητής, "Ο καθηγητής Σ. Αγουρίδης ως πρωτοπόρος ερμηνευτής της Αγίας Γραφής"

19.00-19.20: Σ. Παπαλεξανδρόπουλος, "Ο Σ. Αγουρίδης και τα νέα θεολογικά ρεύματα"

Δ΄ Συνεδρία (Πρόεδρος: Μ. Κωνσταντίνου)

19.45-20.00: Σ. Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος του Ιδρύματος "ΑΡΤΟΣ ΖΩΗΣ", Δ/ντής του περιοδικού "ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ", "Ο Σ. Αγουρίδης, ο μοναχισμός και οι θρησκευτικές οργανώσεις"

20.00-20.20: Μ. Κωνσταντίνου, καθηγητής, "Το μεταφραστικό έργο της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας και η συμβολή του Σ. Αγουρίδη"

20.20-20.40: Π. Βασιλειάδης, καθηγητής, "Η συμβολή του Σ. Αγουρίδη στη διαθρησκειακή προσέγγιση"

Σχόλιο: Τιμάται το πιό σκοτεινό στοιχείο της νεοελληνικής Θεολογίας και αυτοί που τον τιμούν είναι οι συνήθεις οικουμενιστές. Το τμήμα του Αγουρίδη στη Θεολογική και ιδιαιτέρως η ακαδημία του Βόλου. Μάλιστα βλέπουμε να έχουν βολευτεί όλοι σε ακαδημαϊκές καριέρες. Μαζί τους τελευταία προσκολλήθηκε και η σύναξη. Βλέπουμε και τον κ.Ατμα(ν)-τζιδη λέκτορα, μπράβο του. Ο κ.Ζηζιούλας είναι δύναμις. Μέσω της Μητροπόλεως Δημητριάδος πολύ γρήγορα θα προστεθεί και η Μητρόπολη Πρεβέζης, διότι ο π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος επιθυμεί να γίνει Επίσκοπος και ο Δημητριάδος έχει τη δύναμη.  
Είμαστε περίεργοι να μάθουμε τί θα πεί ο Παπαλεξανδρόπουλος για την σχέση του Αγουρίδη με τον Μούν.

Πηγή: http://e-lithi.blogspot.com/

Αμέθυστος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παλιά λέγανε:

"Αχ, κατακαημένη Αράχωβα".

Σημερα λεμε:

"Αχ, κατακαημένη Ορθοδοξία.. Πως σε κατάντησαν ετσι;"! :(

Σαν τα ΜΟΥΤΡΑ τους σε κανανε!

Καημένη Ορθοδοξια..τι σου 'μέλλε να πάθεις!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Bρε Αμέθυστε,
Μη τα μπερδεύεις τα πράγματα. Ατματζίδης είναι ο μαθητής του αντι-666 ομότιμου καθ. Γαλάνη, καμιά σχέση με τη Σύναξη. Δεύτερο, ο Παπαλεξανδρόπουλος είναι ο καθ. της Θρησκειολογίας στο τμήμα των ...Χριστινάκηδων. Αυτός που θα ασχοληθεί με όσα γράφτηκαν περί Μουν - αν κρίνω από κάποιες αναφορές του στην εκδήλωση των Δομηνικανών, αλλά και τον τίτλο της εισήγησής του, είναι ο Βασιλειάδης (των Εθνών που λες και συ).
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί τρώγεσε με τούτον, αφού στα ουσιαστικά - από ότι θυμάμαι απ' τις παραδόσεις του όταν ήμουν φοιτητής - συμφωνείτε στα ουσιαστικά.
Προβληματίζομαι μήπως ο οικουμενισμός του ενός και ο αντι-οικουμενισμός του άλλου, που όμως εκκινούν από ταυτόσημες αφετηρίες, έχει δημιουργήσει μέσα σου τέτοιο "χάσμα μέγα". Κι αυτό κινδυνεύει - το εννοώ - να με κάνει ... οικουμενιστή! Ασκούμαι στην ...διάκριση τώρα στην ωριμότητά μου.
Άντε και καλό παρτάδεισο,

amethystos είπε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί τρώγεσε με τούτον, αφού στα ουσιαστικά - από ότι θυμάμαι απ' τις παραδόσεις του όταν ήμουν φοιτητής - συμφωνείτε στα ουσιαστικά.
Για πές μας και άλλα για αυτά τα ουσιαστικά, γιατί εμείς δέν παρακολουθήσαμε τις παραδόσεις και δεν ξέρουμε και πόσα χρόνια πέρασαν απο τις παραδόσεις. Αλλάζει ο άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανώνυμος γράφει στον Αμέθυστο:

"Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί τρώγεσε με τούτον, αφού στα ουσιαστικά - από ότι θυμάμαι απ' τις παραδόσεις του όταν ήμουν φοιτητής - συμφωνείτε στα ουσιαστικά."

Σχόλιο του Μυρμιδόνα:

Ανώνυμε...πολυ απλά...ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ! Στις παραδόσεις του Βασιλειάδη...μαλλον κοιτουσες τι χρώμα εβαφε τα νύχια της η συμφοιτήτρια σου....

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε

δεν ειναι 'εκπληκτικό' που και οι δυο σχολιάσαμε το ίδιο ακριβως απόσπασμα απο τον Ανώνυμο;

Ειχαμε "ταύτιση αποψεων"!!

:)

amethystos είπε...

Συγχρονότης λέγεται σήμερα.
Ο καινούριος μεγάλος νόμος τών κβάντων. Δηλ. μέσα είμαστε!
Ετοίμασε καφεδάκια γιά τό καλοκαίρι.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αμέθυστε

δηλ το καλοκαίρι ανεβαίνεις Θεσσαλονίκη;

Καλως να έρθεις!

Υ.Γ.: Πάρε μαζι σου και την Σαλή μου - πιστεύω θα ειμαστε φοβερό τρίο!

Μυρμιδόνας