Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

π.Α.ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: «ΟΙ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ»

Πηγή: Αντιαιρετικό εγκόλπιο

Ο μακαριστός γέροντάς μας π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, ένα πρωινό, δύο ημέρες πριν την κοίμησή του, είπε σε στενό συνεργάτη του: «Δυστυχώς δεν κάναμε τίποτα! Οι τεχνικές του διαλογισμού και της γιόγκα και οι ασιατικές δοξασίες για το κάρμα, τη μετενσάρκωση και τη συμπαντική ενέργεια θα μπουν στα σχολεία μας και στα διδακτικά βιβλία των μα­θητών. Πρέπει να κάνουμε ένα γράμμα στους δασκά­λους να τους ενημερώσουμε». Τα δάκρυα έτρεχαν ασταμάτητα από τα άρρωστα, σχεδόν τυφλά, μάτια του. Έχει λεχθεί ότι το πιο βασανιστικό συναίσθη­μα είναι να φεύγει από τη ζωή ένας μεγάλος αγωνιστής με την πικρή γεύση ότι το έργο του δεν είχε αποτελέσματα, ότι δεν έκανε τίποτα.

Τα πράγματα βέβαια δεν εξελίχθησαν έτσι ως προς το παράπονο του αειμνήστου πατρός Αντωνίου. Ο ευσεβής Ελληνικός λαός αναγνώρισε την προ­σφορά του και τη σημασία του όλου έργου του και το αγκάλιασε με πολλή αγάπη κι έγινε πολλαπλασια­στής στην ενημέρωση των ανημέρωτων για τη δρα­στηριότητα των πάσης φύσεως αιρέσεων και παραθρησκευτικών ομάδων.

Η πρόβλεψή του όμως για τη διείσδυση των τεχνικών και μεθόδων της ασιατικής «πνευματικότητας» στα σχολεία, δυστυχώς επαληθεύεται. Τα παιδιά μας κινδυνεύουν από εισηγήσεις και αποφάσεις κάποιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας να καταστούν θύματα των «κοσμοθεω­ριών» που έρχονται από Ασιατικές χώρες και είναι ξένες προς το Ελληνοχριστιανικό πνεύμα και την πο­λιτιστική μας παράδοση. Υποπτευόμαστε και το πι­στεύουμε, ότι αυτό θα γίνεται εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Γράψαμε σε προηγούμενα τεύχη του «Διαλόγου» για σειρά εγκυκλίων Δ/σεων του Υπουργείου Παιδεί­ας, με τις οποίες συνιστούσαν την παρακολούθηση από τους μαθητές Δημοτικής και μέσης Εκπαίδευσης των ταινιών «Χάρυ Πότερ». Είμαστε «πρωτοπόροι» στο θέμα αυτό καθ ότι κάτι παρόμοιο δεν συνέβη σε καμμία χώρα της Δύσης, όπου κι εκεί προβάλλονται τα κινηματογραφικά έργα που βασίζονται στα βιβλία της Τζ. Ρόουλινγκ. Σε αρκετές μάλιστα Ευρωπαϊκές χώρες οι Ενώσεις των Εκπαιδευτικών τους, με αφορμή την παρατηρούμενη «ποτερομανία» απέστειλαν γράμματα προς τα Μ.Μ.Ε. όπου αναπτύσσουν τους λόγους για τους οποίους οι νέοι δεν πρέπει να διαβάζουν βιβλία με θέματα από τον «κόσμο της μα­γείας» ή να παρακολουθούν κινηματογραφικές ται­νίες ανάλογου περιεχομένου. Στην Ελλάδα μας «πνέ­ει διαφορετικός άνεμος».

Είπε ο αείμνηστος π. Αντώνιος στην δραματική εκείνη δήλωσή του που προ­αναφέραμε ότι οι ασιατικές δοξασίες θα μπουν στα διδακτικά βιβλία των μαθητών των σχολείων μας. Κι αυτό συμβαίνει δυστυχώς όχι με σαφή τρόπο που θα έφερνε άμεσες αντιδράσεις, αλλά με επιλεγμένα κεί­μενα, που εισάγουν τους ανυποψίαστους μαθητές στις παραδόσεις, φιλοσοφικές ιδέες, και θρησκευτικές πίστεις Ανατολικών λαών και τους εθίζουν στη στα­διακή αποδοχή των πίστεων αυτών. Σε όλα τα βιβλία υπάρχουν τέτοια κείμενα. Συνεργάτης της Π.Ε.Γ. θα παρουσιάσει σύντομα την ερευνά του επί του θέμα­τος αυτού, την οποία και θα δημοσιεύσουμε στο πε­ριοδικό μας.

Στο σχόλιό μας αυτό για να μη κατηγορηθούμε ότι γενικολογούμε και αποφαινόμαστε χωρίς στοι­χεία, θα παραθέσουμε μόνο ένα κείμενο από το βι­βλίο της Α Λυκείου: «Έκθεση, έκφραση». Πρόκει­ται για απόσπασμα ποιήματος του ποιητή και «φι­λοσόφου» (όπως λέγει η σχετική επεξήγηση του εν λόγω βιβλίου) Χαλίλ Γκιμπράν, που αποτελεί «υμνολογία» της μετενσάρκωσης, θρησκευτικής δοξασίας «εξ Ανατολών».

Λέγει το ποίημα μεταξύ άλλων: «...τα παιδιά σου δεν είναι παιδιά σου... Εσύ είσαι το μέσον και όχι η αρχή κι ας μένουν κοντά σου δεν ανήκουν σε εσένα... Μπορείς να δώσεις μια στέγη στο σώμα τους, όχι όμως και στην ψυχή τους, γιατί η ψυχή τους κατοικεί στο σπίτι του αύριο (με τις αλλεπάλληλες μετενσαρκώσεις δηλ.), που εσύ δεν μπορείς να επισκεφτείς ούτε και στα όνειρά σου».

Καθαρή και σκέτη διδασκαλία περί μετεμψύχωσης ή μετεν­σάρκωσης ή ενσωμάτωσης όπως θέλουν να την αποκαλούν τη σχετική δοξασία οι δυτικού τύπου διά­φοροι γκουρού, όπως ο Νικόλαος Καζάνας, ο «δά­σκαλος» του «Ομίλου Μελετών» που έχει το Κέντρο του στο Παγκράτι.

Τα πράγματα όμως γίνονται περισσότερο επικίνδυνα όταν κάποια Υπηρεσία του Υπουργείου Παι­δείας δίνει εντολή στα Σχολεία της χώρας μας να παρακολουθήσουν οι μαθητές κάποιες εκδηλώσεις που αναφέρονται σε θέματα, όπως αυτά για τα οποία ο πατήρ Αντώνιος έκανε τη δραματική προειδοποίησή του, τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

Από το περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ τεύχος 31 2003

Αμέθυστος

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω οτι το κακό ειναι 'χωρις επιστροφή'!

Μονο μια μεγάλη καταστροφή θα μας συνεφέρει όλους!

Ετσι, στις προάλλες, οταν πιναμε καφέ με την παρρεα, μια κοπελα, με 'θαυμασμό' μας εδειχνε τα καινουργια της τατουάζ, στον λαιμό, στο μπράτσο, και ενα στον αστράγαλο της.

ΤΙ σχεση εχουνε αυτα με το θεμα μας;

Ελα που τα τατουάζ αυτά ητανε "κινέζικης προέλευσης'!

Ητανε κατι σχέδια απο το "Θιβέτ" - και "τα εκανα" μας ελεγε η 25χρονη, διοτι εχουνε "Θετικη ενέργεια" και "μαλιστα οχι μονο για μενα, αλλα και για τους συναθρωπους μου, οσοι ερχονται σε επαφή μαζι μου, παιρνουνε μερος απο την ενέργεια που εκπέμπουν τα τατουάζ αυτα"!

Αν περιμενεις κοριτσι μου τα κινέζικα τατουάζ για να εχεις 'θετική αύρα' τοτε κλάφτα Χαράλαμπε!

Το ελεγε και άστραφτε το προσωπο της!

Ποσο ειδωλολατρες καταντήσαμε στην ίδια μας την χώρα, υποτίθεται χώρα πρότυπο για την Ορθοδοξία!

Αχ...να γιατί γινομαι πολλες φορές τόσο κακός απέναντι σε Οργανωσεις του Χριστιανισμου, σε Σέχτες, σε απόλυτες απόψεις....

Δεν ξερω..η κατάσταση ειναι πια 'μη αναστρέψιμη" - σαν τον ασθενή, που παθαινει εγκεφαλικό και 90% του μυαλου του νεκρώνει - άντε να τον κανεις τωρα αυτόν καλά!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

«...τα παιδιά σου δεν είναι παιδιά σου... Εσύ είσαι το μέσον και όχι η αρχή κι ας μένουν κοντά σου δεν ανήκουν σε εσένα... Μπορείς να δώσεις μια στέγη στο σώμα τους, όχι όμως και στην ψυχή τους, γιατί η ψυχή τους κατοικεί στο σπίτι του αύριο, που εσύ δεν μπορείς να επισκεφτείς ούτε και στα όνειρά σου».

Πόσο διαστροφική σκέψη, ή πλήρη απενεργοποίηση του λογικού του πρέπει να έχει κάποιος, για να δεί «πίσω» από τις γραμμές του ΥΠΕΡΟΧΟΥ αυτού αποσπάσματος, την διδασκαλία περί μετενσάρκωσης;

Όταν μας λείπουν οι εχθροί, τους εφευρίσκουμε και μόνοι μας, για να έχουμε να ασχολούμαστε.

ΝΛ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με το τελευταίο σχόλιο, και υπάρχει εξήγηση για το τι καλό κάνουν στην ψυχική ισορροπία οι εχθροί

Ανώνυμος είπε...

Νλ

να αρχισω απο το τελος.
Γραφεις οτι "δεν εχουμε με τι να ασχοληθουμε και εφευρίσκουμε εχθρους".

Σου φαινεται ο Αμέθυστος να μην εχει τι να κανει;
Εδω εγω, που ουτε στο μικρο δαχτυλάκι του Αμέθυστου δεν φτανω, και ευχομαι να ειχε η μερα 50 ώρες, γιατι δεν προλαβαίνω!

******************************
Να εβλεπες τα διαστροφικά μυαλά και στους Μέσκους, στους Αθεους, στους Ουμανιστές, στην Νεα Εποχή - τι ωραία θα ήτανε!
***************************
Ασε που μου περναει απο το μυαλο, οτι επιτηδες πετας τα σχολια σου, τα οποια ο ίδιος δεν πιστευεις, απλα για να μας 'τσιγκλισεις'!
*****************************
"τα παιδια σου δεν ειναι παιδια σου..δεν ανήκουνε σε σενα.."

Ωραια λοιπον: την επομενη φορα που ο γονιός, με αγαπη και σοφία θα παει να συμβουλέψει το παιδι του, εκεινο θα του αντιμιλησει:

"Ακου γέρο...ως εδω! Δεν ανηκω στην οικογενεια μας...οι γονεις μου δεν εχουνε δικαιωμα 'στην ψυχη' μου και στην 'προσωπικοτητα' μου...και αφου δεν ανήκω σε σενα...και εννοειται οτι δεν ανήκω και στους άλλους, τους αγνωστους ανθρωπους...τότε σε ποιον ανήκω;

ΜΑ ΣΕ ΜΕΝΑ!
Χιουπι!
Εγω αγαπαω εμενα!
Εγω ανήκω σε μενα!
Εγω, εμενα, δικο μου!

****************************

Το σπιτι του αυριο;
Τι ειναι παλι τουτο;
Να μας ελεγε το σπιτι του Big Brother, παει στο καλο!

****************************

Πηγαινε μια βολτα στην Δυτικη Ευρώπη ΝΛ...
..όπου εκει τα παιδια, φεύγουνε 18 ετων απο το σπιτι...

να δεις ποσο ΄ευτυχισμενοι΄ ανθρωποι ειναι!
Τι ωραιος αυτος ο Δυτικος ΠΟλιτισμος, χωρις οικογενειακη συνοχή...τι ΤΕΡΑΤΑ που γεννάει!
Τι ζόμπιε!

Αχ καημένε ΝΛ!!!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

@ Μυρμιδόνα

Αν αυτό λέγεται επιχειρηματολογία και διάθεση για συζήτηση, ευχαριστώ δεν θα πάρω.

ΥΓ. Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι τα παιδιά μας είναι «δικά μας», δηλαδή ιδιοκτησία μας; Γιατί αυτό εννοεί το απόσπασμα. Πιστεύεις ότι «εσύ» είσαι η «αρχή» τους και όχι το μέσον διά του οποίου έρχονται στην ύπαρξη; Δεν μου μου φαίνεται και πολύ ορθόδοξο αυτό. Μπορείς «εσύ» να στεγάσεις την ψυχή τους, δηλαδή να καλύψεις τις ανάγκες τους. Νόμιζα ότι μόνο ο Θεός μπορεί. Κι όσο για την τελευταία φράση του αποσπάσματος, όντως τον κόσμο όπου θα ζούν αύριο τα παιδιά μας(σε 20, 30 ή 50 χρόνια), κι απ' τον οποίο εμείς θα απουσιάζουμε, ούτε να τον φανταστούμε δεν μπορούμε.
Αν έχεις να απαντήσεις τίποτε συγκεκριμένο πάνω στο απόσπασμα του Γκιμπράν (δεκαετίες κυκλοφορεί το απόσπασμα, τώρα το ανακάλυψαν;) τότε να τ'ακούσω. Τα υπόλοιπα είναι απλώς εξυπνάδες και προσπάθεια αποφυγής του ερωτήματος

ΝΛ.

Ανώνυμος είπε...

@ Μυρμιδόνα

Άσχετο, αλλά το ευχαριστήθηκα έτσι πως τα χώνεις στον Κυπριανό Χριστοδουλίδη. Σ' αυτό μαζί σου. Κάποιος έπρεπε επιτέλους να του τα πεί. Μια επίσκεψη στο blog του, και σε πιάνει ψυχοπλάκωμα.

ΝΛ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΛ

απο την μέχρι τώρα 'μικρή και ταπεινή' μου πορεία στα διαφορα Ιστολόγια, και κυρίως του Αμέθυστου (το θεωρώ απο τα 5 πιο TOP ιστολόγια που υπαρχουνε αυτην την στιγμή στο 'ελληνικο ιντερνετ') -

-εχει δείξει ο Μυρμιδόνας οτι 'αποφεύγει να δινει απαντησεις' και 'κανει πως δεν καταλαβαινει' , και οταν δεν τον συμφερει, απλα βρισκει 'διεξόδους διαφυγης';

Υ.Γ.: οσο για τον κύριο Χριστοδουλίδη, δεχομαι το 'κοπλιμέντο' σου...ενα εχω μονο να σου πω: ακομα δεν εχεις δεί τιποτα!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή μου Σαλή

στην αρχή δεν κατάλαβα οτι εισαι εσυ, μετα ομως οταν εγραψες για 'γριές'...προδώθηκες!

Το θεμα με τον κύριο γιατρό...δεν ειναι επι προσωπικου {πως λεμε "επι τη ευκαιρια; :)} - το θέμα ειναι επι...ΑΙΡΕΣΕΩΣ!

Γιαυτό και 'έγραψα οτι εγραψα' εναντίον του!

Σαν γιατρός μπορει να ειναι πολυ καλός, αλλα η θεολογία του μπάζει απο παντού!

Οι απόψεις του κύριου γιατρού ειναι ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ στο ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!

Αν έχω άδικο - ας βγει να με διαψεύσει!
Ομως κρύβεται - ταχα τον επιασε η 'ταπεινολογία' - μπορει να αισθάνεται κιολας ως ήρωας, οτι εγώ τον 'συκοβαντω' και αυτος απλα 'σηκώνει τον σταυρο του μαρτυριου" και παρομοιες ΑΗΔΙΕΣ της Σέχτας του!

Απλα κρύβεται και παριστάνει τον κινέζο, διοτι γνωριζει πολυ καλα, οτι οσο περισσότερο θα συνομιλει μαζι μου, τοσο περισσότερο θα εκτίθεται και θα 'ξεφρακωνεται η θεολογια του' - και θα προδίδεται απο μονος του!

Οποτε σου λεει: ας περιοριστω στο να αναδημοσιευω πολιτικα σχόλια απο το Ρεσάλτο!

Σε λιγο τον βλέπω να αντιγραφει το Πρώτο Θέμα ή το Βέτο του κυρίου Μάκη! :) :) :)

Και κλεινω:

Όποτε ο κύριος Κυπριανος γραφει αιρετικη 'εξυπνάδα'...θα του αφιερώνω ενα ποντιακό ανέκδοτο!

Ετσι οι φιλτατοι αναγνωστες θα ειναι μυημένοι: όποτε βλεπουνε τον Μυρμιδόνα να γραφει ποντιακα ανέκδοτα..θα ξερουνε:

"παλι καμια βλακεια θα έγραψε ο γιατρός..."!

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Αγαπητέ ΝΛ, ας πούμε πώς η ποίηση στα δικά μας μέρη περιέχει Λόγο. Η ποίηση της Ανατολής περιέχει αυτές τις θαυμαστές εικόνες, όπως αυτή που μας δίνει ο Γκιμπράν. Στον Τρελο-Γιάννη ψαρέψαμε αυτό το δίστιχο του Καβάφη:
Ἄλλα ζητεῖ ἡ ψυχή σου, γι΄ἄλλα κλαίει.- Τὸν ἔπαινο τοῦ Δήμου καὶ τῶν σοφιστῶν - τὰ δύσκολα καὶ τ΄ἀνεκτίμητα εὖγε
Το θέμα είναι δύσκολο βέβαια αλλα ας πούμε πώς έχοντας λόγο έχουν ένα κέντρο. Συγνώμη, δέν θέλουμε να χαλάσουμε αυτή τη θαυμάσια εικόνα αλλά υπάρχουν οι διαφορές....