Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Τουλάχιστον ας ψηφίσουμε χωρίς αξιοπρέπεια..

Posted by sofistis στο Παρασκευή, 5, Νοεμβρίου, 2010

Έτσι και αλλιώς την αξιοπρέπεια μας την έχουμε χάσει. Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός της απόλυτης παθητικότητας και αδιαμαρτύρητης αποδοχής όλων αυτών των πρωτοφανών στην ιστορία που συμβαίνουν σε τούτον τον τόπο.. Μόνο έτσι εξηγούνται τα σκυμμένα και ταπεινωμένα κεφάλια όλων ημών από την μια και από την άλλη η ξεσηκωμένη θρασύτητα, η πολιτική αλητεία και απίστευτη αλαζονεία αυτών που μας εκβιάζουν και μας εξαπατούν εκ συστήματος και κατ εξακολούθηση..

Άλλωστε η αξιοπρέπεια είναι ένα μέγεθος πολύ σχετικό και δεν μετριέται με αριθμούς.. Η λεγόμενη αξιοπρέπεια ενός λαού, ενός έθνους, είναι απολύτως βέβαιο ότι στο μόνο μέρος που δεν υπάρχει είναι στο λεγόμενο DNA του.. Κανείς δεν γεννιέται αξιοπρεπής αλλά από αυτόν εξαρτάται αν θα πεθάνει αξιοπρεπής.. Η αξιοπρέπεια λοιπόν είναι και αυτή μια κοινωνική κατασκευή. Ο καθένας μας δηλαδή καταξιώνει τον εαυτόν του με διαφορετικούς τρόπους και ποιότητες σε διαφορετικές εποχές και πολιτισμούς. Σήμερα, στον πολιτισμό της αγοράς η αξιοπρέπεια είναι και αυτή ένα προϊόν σε διαρκή έκπτωση και σε τιμή ευκαιρίας..

Κατ αρχάς εκείνο που έχουμε να προσφέρουμε στον εαυτόν μας σε ετούτες τις εκλογές είναι να τον απεγκλωβίσουμε από τα πρόσωπα και όλους αυτούς τους γελοίους πολιτικάντηδες που διαγκωνίζονται στις αφίσες και στα τηλεπαράθυρα για το ποιός θα μας πρωτοσώσει.. Δεν παίζεται το παιχνίδι στην επιλογή των προσώπων. Άλλωστε δεν αλλάζουν τα πρόσωπα την εξουσία αλλά η εξουσία τα πρόσωπα και δυστυχώς ακόμα και οι υποψήφιοι φίλοι μας, ίδιοι με τους άλλους θα καταντήσουν.. Ας απεγκλωβίσουμε επίσης τον εαυτόν μας από τα εκβιαστικά διλήμματα που λένε ότι αν δεν ψηφίσουμε τον Τατούλη και τον Σγουρό και τον τάδε δήμαρχο της Κωλοπετεινίτσας τότε θα αποσταθεροποιηθεί η χώρα. Είναι γελοίο και μόνο να το συζητάμε. Άλλωστε όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι από τη στιγμή που ο Γκιόργκος έθεσε αδίστακτα αυτόν τον εκβιασμό, ήδη η χώρα έχει αρχίσει να αποσταθεροποιείται και αυτή είναι η πραγματικότητα..

Έτσι και αλλιώς λοιπόν οδηγούμαστε στην κάλπη αποσταθεροποιημένοι, ταπεινωμένοι, ξεβρακωμένοι και αναξιοπρεπείς αυτό είναι και η σωτηρία μας. Η μόνη διέξοδος στο αδιέξοδο. Γιατί, τί άλλο έχουμε να χάσουμε εκτός από τα ελάχιστα ευρώ που απόμειναν στην τσέπη μας; Ας απεγκλωβιστούμε λοιπόν από την αναζήτηση της χαμένης μας αξιοπρέπειας.. Αφού δεν τόχουμε.. Αφού δεν μας πάει ρε παιδιά.. Είδαμε που μας έχει καταντήσει η πολύ αξιοπρέπεια.. Όσες φορές ψηφίσαμε με αξιοπρέπεια μας εξαπάτησαν, μας κορόιδεψαν και μας γαμήσανε ακόμα πιο σκληρά.. Φτάνει πια, όχι άλλη αξιοπρέπεια! Να γράψουμε στα τέτοια μας τα μηνύματα τους και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα. Σε αυτές τις εκλογές το ζήτημα δεν είναι ποιος θα μας κυβερνήσει.. Αλλά τί μήνυμα θα στείλουμε σε όλους αυτούς, είτε του εσωτερικού είτε του εξωτερικού, που μας κυβερνούν.. Και επειδή είμαστε και μαζόχες και χωρίς δίλημμα δεν «φτιαχνόμαστε» ας θέσουμε στον εαυτόν μας εμείς οι ίδιοι και κανείς άλλος το εξής απλό αλλά καθοριστικό για τη ζωή μας δίλημμα:

Αν υπάρχει έστω και μία μόνο πιθανότητα τα μέτρα που θα ληφθούν μετά τις εκλογές (είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα ληφθούν και ουδείς αμφιβάλει) να είναι λιγότερο οδυνηρά για μας, ποιά είναι αυτή η πιθανότητα; Να υπερψηφιστεί ο πασοκισμός και το μνημόνιο ή να καταψηφιστεί και σταλεί ένα μήνυμα προς τους πάντες ότι φτάνει πια ως εδώ και μη παρέκει;.. Να νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας την βία που έχει ήδη ασκηθεί πάνω στη ζωή μας και να ζητήσουμε και άλλη ή να πούμε, εντάξει βρε πηδηχταράδες! Ο,τι πηδήξατε-πηδήξατε.. Το παραδεχόμαστε ότι έχουμε μια ελαστική έως ανύπαρκτη αξιοπρέπεια και ένα τεράστιο κώλο, αλλά ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ!

Άλλωστε, εφόσον αυτό που ενδιαφέρει είναι να σωθεί η «πατρίς», τότε τί είναι τέλος πάντων αυτή η γαμημένη η «πατρίς»; Οι κάμποι; Από ποιους τελικά αποτελείται αυτή η κουρελιασμένη και ξεκωλιασμένη πατρίδα αν όχι από όλους εμάς; Η μόνη περίπτωση λοιπόν να σωθεί η «πατρίς» είναι να σώσουμε τον εαυτόν μας.. Αλλά, έλεος! Χωρίς αξιοπρέπεια αυτή τη φορά.. Με οργή και θυμό αλλά μόνο για τον οργανισμό μας ρε γαμώτο..

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: