Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Άγιος Παντελήμονας: Άγρια επίθεση της Αστυνομίας σε πολίτες

Άγριο ξύλο αυτή τη στιγμή στην πλατεία του Αγίου Παντελήμονα στην Αθήνα. Δυνάμεις των ΜΑΤ μαζί με άνδρες της Ασφάλειας επιτίθενται κατά των κατοίκων της περιοχής, αλλά οι κάτοικοι, σύσσωμοι και κάθε ηλικίας (γριές, γέροι, παιδιά) χτυπιούνται στήθος με στήθος με τους άνδρες των ΜΑΤ…

Πώς ξεκίνησε;

Σήμερα νωρίς το απόγευμα, κι ενώ συνεχιζόταν η προγραμματισμένη εκδήλωση των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν στο κέντρο της πλατείας και άρχισε ένα μοναδικό σκηνικό βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις!!!

Οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να επιτίθενται σε εκείνους τους αστυνομικούς που αναίτια κινήθηκαν εναντίον τους, κάνοντας μάλιστα και χρήση χημικών.

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία θυμίζουν πεδίο μάχης, με ανθρώπους τρίτης ηλικίας (γριές και γέρους) να είναι πεσμένοι κάτω.

Η αστυνομία ενώ επί 15 λεπτά δείχνει να προσπαθεί να καθαρίσει την πλατεία για να μπορέσουν να έρθουν οι γνωστοί κουκουλοφόροι. Οι κάτοικοι αρνούνται και το δηλώνουν με την στάση τους, με το αίμα τους…

Η αστυνομία καταλύει σήμερα το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται;

Τεράστιες οι ευθύνες του υπουργού, καθώς και του πρωθυπουργού, αφού όλοι περίμεναν προβοκάτσια σήμερα… Αλλά προβοκάτσια ξεκάθαρη από την Αστυνομία;

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως 100 πολίτες κλείστηκαν στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και η Αστυνομία είναι έτοιμη να επιχειρήσει ΜΕΣΑ στην εκκλησία για να βγάλει τους πολίτες έξω!!!

Δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ κατά Ελλήνων πολιτών. Πρέπει όλοι να κατέβουν στον Άγιο Παντελεήμονα. Μέχρι και ο ιερέας στάθηκε μπροστά στην εκκλησία και ζητά από την αστυνομία να μην μπει μέσα....

Νεότερα: Και άλλες διμοιρίες ΜΑΤ προστέθηκαν απέναντι στους πολίτες. Πλήθος πολιτών προσέρχονται από ολόκληρη την Αθήνα. Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, αλλά όπως μας δήλωσε μία περασμένης (μεγάλης) ηλικίας γυναίκα: "Εδώ αναρχικοί δεν έρχονται. Να πάνε στο Μαξίμου, με τους αντεξουσιαστές παρέα"!!!

Νίκη των πολιτών απέναντι στην αυθαιρεσία των αντεξουσιαστών

Μετά από μάχη (κυριολεκτικά) και πρωτοφανή εμφάνιση ισχύος από την πλευρά των ΜΑΤ, η αστυνομία αποχώρησε από τον Άγιο Παντελεήμονα.

Μεγάλο πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί ήδη στην περιοχή προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανή επιστροφή των αστυνομικών δυνάμεων.

Εντύπωση προκάλεσε το σθένος αντίστασης που έδειξαν άνθρωποι τρίτης ηλικίας, οι οποίοι στάθηκαν απέναντι στη βία της αστυνομίας, παρά τον τεράστιο όγκο χημικών που έριξαν τα ΜΑΤ.

Η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα (πλατεία και εκκλησία) αυτή τη στιγμή περιφρουρείται από τους κατοίκους της περιοχής.

Ποιός έδωσε άραγε τις εντολές για την φασιστική επέμβαση;
Ήδη πολλοί κάτοικοι σκέφτονται να προχωρήσουν σε μηνύσεις.
Σήμερα, είχαμε ενα έμπρακτο δείγμα για το τι καταφέρνει ενωμένος ο λαός Χωρίς κομματικά γυαλιά.

Πολλές προσαγωγές κατοίκων έγιναν από την Αστυνομία, ενώ επεισόδια έγιναν κοντά στη βίλα Αμαλίας μεταξύ αναρχικών και εξαγριωμένων πολιτών






Πηγή : Greece Blognews

Αμέθυστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε,

καπως υπερβολικο μου φαινεται αυτο το άρθρο. Τα παραλέει.

Η zougla.gr δεν εχει τιποτα επι του θεματος.
Που συνηθως αυτα τα κανει πρωτοσέλιδα!

Τελοςπαντων, ας ευχηθουμε να ηρεμήσουνε τα πράγματα στο κέντρο της Αθήνας.

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΟΥΡΓΙΑ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΓΡΙΕΕΣΣΣ!
ΓΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥς ΦΑΓΑΜΕΕΕΕΕΕ!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΓΑΝΟ, ΦΙΛΑΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑ!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

Ούτε ο Σκάι είχε τίποτα επί του θέματος...
Το θάβουνε;