Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Δημητριάδος Ιγνάτιος

Μαζί με ομάδα 45 νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού
εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού

Ομάδα 45 νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, επισκέφτηκε σήμερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο πλαίσιο τετραήμερης προσκυνηματικής εκδρομής στην Κωνσταντινούπολη. Ο όμιλος, που αποτελούνταν από Αναγνώστες, Ιερόπαιδες και στελέχη της Κατασκηνώσεως, έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Τον Παναγιώτατο προσφώνησαν ο Αρχιδιάκονος π. Αμφιλόχιος Μήλτος εκ μέρους του Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων και η κ. Κερασία Γούση, Ιατρός, εκ μέρους των ομαδαρχών και στελεχών των κατασκηνώσεων. Μετά από σύντομη προσλαλιά του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, ο Παναγιώτατος ομίλησε στους προσκυνητές συγχαίροντάς τους για την διακονία τους και επαινώντας τον Σεβασμιώτατο για τις ποικίλες ποιμαντικές πρωτοβουλίες του και ειδικά αυτές που αφορούν το χώρο της νεότητος. Τέλος, οι καθηγητές παραδοσιακής μουσικής έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Παναγιώτατο με τη συνοδεία πολίτικης λύρας.

Με την επίσκεψη στο Φανάρι ξεκίνησε προσκυνηματική εξόρμηση στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είναι μία προσφορά αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης της τοπικής Εκκλησίας προς τα στελέχη του νεανικού έργου και τους Αναγνώστες-Ιερόπαιδες.

πηγή : Αmen.gr


Σχόλιο : Σεβασμιώτατε, δέν θά έπρεπε νά μάς δείξετε τήν χριστιανική σας αγάπη, δηλ. πώς αγαπάτε τούς εχθρούς σας; Δέν θά έπρεπε νά είχατε πάρει μαζί σας καί τούς λίγους νέους οι οποίοι είχαν διαμαρτυρηθεί μέ τήν γνωστή επιστολή ζητώντας εξηγήσεις; Εάν αγαπάτε μόνον αυτούς πού δέν ζητούν εξηγήσεις τί ωφελεί;


Αμέθυστος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν ημουνα μικρός θυμαμαι την γιαγιά μου να μου λεει:

"Να προσέχεις πάντα παιδι μου τι κανεις την πρώτη ημερα του έτους. Οτι κανεις στις 1η Ιανουαριου, θα το κανεις ολο το χρονο"!

Και εγω ο αφελης...εκεινη την ημερα πηγαινα και διάβαζα, μεσούσης των έορταστικων διακοπων- με την κρυφή ελπιδα...ετσι να εχω πάντα όρεξη να διαβαζω ολο το χρονο!

*********************************

Ο Πατριάρχης μας...απο την πρωτη μερα κιολας του έτους...χαράζει πορεια!
Μας δείχνει 'κατα που θα οδηγησει το καράβι' της Ορθοδοξιας!

Διαβάζουμε την Κυριακή της Αποκρεω στον Ματθαιο, 25,31-46:

“ελάτε οι ευλογημένοι του Πατρός μου, κληρονομήσατε την βασιλείαν...".

Ο Πατριάρχης μας λεει:

"Ελάτε οι 'ευλογημενοι' του Οικουμενισμου...να διαλύσουμε την Βασιλεια του Πατρός..."!

********************************

Απο εδω και περα ειναι να κλαις...μονο να κλαις πια!

Μυρμιδόνας

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ο πατριάρχης στο σημερινό του μήνυμα΄είπε:
"Ισχύει, αντιστοίχως, ότι κάθε στροφή εις την παράδοσιν δεν αποτελεί οπισθοδρόμησιν. Έχομεν ημείς οι ορθόδοξοι μίαν παράδοσιν αληθείας, ελευθερίας και φιλανθρωπίας, η οποία τροφοδοτεί το παρόν και το μέλλον μας, μίαν παρακαταθήκην πίστεως, η οποία απελευθερώνει μέσα μας ανεξαντλήτους δυνάμεις κατ’ αλήθειαν ζωής και διακονίας."

Λέτε να το είπε για τους εκδρομείς από το Βόλο για να το πουν και στους μεταπατερικούς συντρόφους τους?
Ακόμη και ο Πατριάρχης?

SkyWatcher είπε...

Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε,

σκέφτηκα, οτι αν ενας λαικος θελει να παει στον Πατριάρχη, ενταξει, σιγουρα θα τον δεχτει.

Αλλα φανταζομαι θα ειναι μια 'συντομη επισκεψη', διοτι ο καλεσμενος ειναι:

'ενας απλος λαικος', τι εχει να μας πει αυτος ο λαικος τωρα; να ητανε τουλαχιστον αρχιμανδριτης, θα τον ακουγα περισσότερο! ΕΙδικα αν ητανε Δεσποτης...θα καθομουνα ισως με τις ωρες,..αλλα τωρα ενας απλος λαικος, που θελει κατι να μου πει για το α' θεμα της Ορθοδοξιας...τι να μου πει μωρε αυτος...τι γνωριζει ο λαικος απο θεολογια;"!

Εδω καταλαβαινω καλυτερα Αμεθυστε, τι θελεις να πεις, οταν μιλας για Κληρικαλισμο...

και που νομιζουνε οτι μονο οι Ιερεις ειναι 'παιδια του Θεου", ενω ο απλος λαικος ανηκει σε 'κατώτερη' ταξη!

Μυρμιδόνας