Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

STOP ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μία ενδιαφέρουσα (και αιρετική) άποψη στον …μεσσιανισμό των πετρελαίων που έχει αναπτυχθεί πρόσφατα.

Μια οποιουδήποτε τύπου εκμετάλλευση του πετρελαίου στο Αιγαίο (είτε μονομερής από την Ελλάδα είτε διμερής με την Τουρκία ή το Ισραήλ είτε τριμερής), δεδομένα θα έχει καταστροφικές συνέπειες σε πολλούς τομείς.

1) Στην ασφάλεια της χώρας

Η Ελλάδα θα βρεθεί μια για πάντα στο επίκεντρο εδαφικών αντιπαραθέσεων και διεκδικήσεων, όντας το νέο ενεργειακό "φιλέτο" του κόσμου.

Θα γίνουμε Μέση Ανατολή, αφού ή θα είμαστε απευθείας προτεκτοράτο των Η.Π.Α. ή εχθροί τους. Ότι απ’ τα δύο και να γίνουμε, το σίγουρο είναι ότι θα γίνει κάποια στιγμή, και μάλιστα σχετικά σύντομα, πόλεμος για την απόκτηση από κάποια ενδιαφερόμενη μεριά των δικαιωμάτων της γεώτρησης και εξόρυξης πετρελαίου.

2) Στην οικονομία των πολιτών

Μη γελιέται κανείς μας ότι τάχα με την εκμετάλλευση του πετρελαίου το Αιγαίο, οι Έλληνες θα πλουτίσουν ή έστω θα μειωθεί το κόστος ζωής.

Την εκμετάλλευση θα αναλάβουν πολυεθνικές εταιρείες, γνωστών και αγνώστων συμφερόντων και προέλευσης, οι οποίες θα θησαυρίζουν και θα κάνουν χρυσές δουλειές η BP, η AEGEAN του Μελισσανίδη, η MOTOR OIL του Βαρδινογιάννη και άλλες εγχώριες ή ξένες εταιρείες.

Ο Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώνει μέσω της φορολογίας το υψηλότατο κόστος της γεώτρησης και φυσικά τα αγαθά αυτών των θυσιών θα τα γεύονται μόνοι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου.

Κάτι σαν τις κατασκευές εθνικών οδών δηλαδή:θα πληρώσουμε 20-πλάσιο κόστος, την εκμετάλλευση θα αναλάβουν οι εταιρείες, θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε το κόστος ΕΜΕΙΣ, και θα πληρώνουμε και τις εταιρείες!!! (Διόδια.. σας θυμίζει κάτι;)

Θα ανοίξει λοιπόν η ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα, όπως έγινε στη Σαουδική Αραβία: το 1% ζει στα αμύθητα πλούτη και το 99% ζει στην απόλυτ φτώχεια.

3) Οικολογική καταστροφή του Αιγαίου

Το Αιγαίο όπως το θαύμασε ο Ελύτης, ο Ρίτσος κλπ. δε θα υπάρχει πια.
Τη μαγεία του ομορφότερου πελάγους θα διαδεχθεί η ολέθρια νάφθα.
Θέλουμε το πέλαγός μας να γίνει μια τεράστια πετρελαιοκηλίδα;
Θέλομε η ομορφότερη χώρα του κόσμου να γίνει μια βρωμερή βιομηχανούπολη;
Τα ψάρια μας θα διαδεχθούν τα γκαζάδικα.

Θα υποβόσκει μονίμως ο κίνδυνος ενός ατυχήματος, απ αυτά που συμβαίνουν συνεχώς όπου διεξάγεται γεωτρηση πετρελαίου, και το Αιγαίο θα γίνει Κόλπος του Μεξικού, μια θάλασσα δηλαδή που θα μυρίζει ΘΑΝΑΤΟ.

Αν τα παραπάνω σας αρέσουν ή τα παραβλέπετε στο βωμό του αλόγιστου κέρδους όχι από μεριάς σας, αλλά από τη μεριά των μεγαλοεπιχειρηματιών, τότε σύμφωνοι: κοιμηθείτε τον "ύπνο του δικαίου" που σα επιβάλλουν τα φερέφωνα των μεγαλοεπιχειρηματιών (πολιτικοί, δημοσιογράφοι)

Αν τα παραπάνω όμως σας εξοργίζουν, σας ανατριχιάζουν, σας τρομάζουν, σας ξεσηκώνουν, τότε ας βάλουμε όλοι μια φωνή κι ας φωνάξουμε:

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΙ ΟΧΙ ΠΕΔΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΓΟΣ ΖΩΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Πηγή : http://www.olympia.gr/

Αμέθυστος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και εγω ειμαι κατα της άντλησης του πετρελαιου απο το Αιγαίο.

Το θεμα ειναι απλο, πιο απλο δεν γινεται!

Αφου τωρα, που ειμαστε φτωχοι και εχουμε ανεργια και οικονομικο προβλημα...

...και το μυαλο μας ειναι στα Σόδομα και Γόμορα...

...πως θα κερατωσουμε, θα απιστήσουμε, θα παμε στα νησια το καλοκαιρι για να 'περασουμε καλα' κοκ....

...και το μυαλο μας ειναι πως θα ΥΒΡΙΖΟΥΜΕ τον ΘΕο και πως θα κηρύξουμε την αθεία και τον Ουμανισμο και Διαφωτισμο στην Ελλαδα...

..φανταστείτε αν βγαλουμε πετρέλαιο τι εχει να γινει! Φανταστείτε σε τι ΤΕΡΑΤΑ της ΚΟλασεως θα μετατραπουμε εμεις οι ΈΛληνες αν γινουμε νεόπλουτοι!

Μυρμιδόνας