Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει επιτέλους. Οφείλουμε μεγάλες ευχαριστίες στο κακόγουστο σήριαλ του Σκάι, γύρω από την Ελληνική επανάσταση, που στέκεται αφορμή για το ξεκαθάρισμα που ανατέλλει.
Με την βοήθεια του κ.Γιανναρά, στην χθεσινή του εμφάνιση, παρότι μια υπερβολική χρήση, μια κατάχρηση της λογικής βαραίνει την ψυχή του, ξεκαθάρισε πώς η έρευνα και η επαναδιατύπωση της ιστορίας της επαναστάσεως του 21, έχει σκοτεινό και ανομολόγητο σκοπό. Δήλ. δέν έχει ιστορικό σκοπό. Αυτό ομολόγησε ο Βερέμης, ο οποίος σύν τοις άλλοις δέν είναι καν ιστορικός.

Την επανάσταση του 21 την πέτυχαν οι Έλληνες Κολοκοτρωναίοι και την έφαγαν οι Μαυρομιχαλαίοι. Η Ελληνική ιστορία γράφεται από και για τους ήρωές της και οι εκσυγχρονιστές σήμερα προσπαθούν να την ξαναγράψουν από τη μεριά των προδοτών της. Και δέν μπορούν οι ανόητοι να αποφύγουν την δικαιοσύνη. Δέν βρίσκουν τίποτε, λένε, στις γενηές των προδοτών.

Έψαξαν την έρημο και δέν βρήκαν νερό. Φοβερό, πρωτότυπο. Έχει ξανακουστεί τέτοια αλήθεια;

Στην Ελλάδα γεννιούνται ακόμη νέοι και γέροι. Κολοκοτρωναίοι και Μαυρομιχαλαίοι. Αυτό όμως που ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά είναι πώς οι περισσότεροι πλέον Έλληνες γεννιούνται γέροι. Εάν ρίξουμε μια ματιά στον Αριστοτέλη, της ρητορικής, θα το καταλάβουμε αμέσως. Γεννιούνται γέροι και πεθαίνουν μωρά όπως το ανακάλυψε προσφάτως και το Χόλλυγουντ. Παρόλα αυτά η διαφορά μας με τον υπόλοιπο κόσμο είναι πώς συνεχίζουν να γεννιούνται νέοι. Οι οποίοι έχουν δυνατότητα ωριμάνσεως.

Όμως η Ελλάδα συνεχίζει να διοικείται από γέρους. Διότι όλη η εκπαίδευση έχει σαν σκοπό της να εμποδίσει τους ανθρώπους να ζήσουν σαν νέοι. Από την οικογένεια, την εκπαίδευση και τον κληρικαλισμό, με συστηματικό τρόπο, εδώ και αιώνες καταστρέφεται η σπίθα της ζωής.

Και αυτό το πληρώνουμε ακριβά σήμερα. Χωρίς να μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε κάν.

Η απομυθοποίηση των πάντων, εάν διαβάσουμε το κείμενο του Αριστοτέλη που είναι αφιερωμένο στους γέρους, είναι ύστατη προσπάθεια των γέρων να σκοτώσουν και τις τελευταίες σπίθες της νιότης που ξεφεύγουν λόγω της θεσμοθετήσεως της Ελευθερίας. Αυτόν τον σκοπό έχει ο εκσυγχρονισμός.

Να συστηματοποιήσει τα πάντα, να οργανώσει τα πάντα, να μεταμορφώσει τους πάντες σε υπαλλήλους. Ο απόλυτος δαιμονισμός.

Θρησκεία σημαίνει γηροκομείο. Όλη η Ανατολή, από τον Ταοϊσμό, τον Ινδουισμό, τον Βουδισμό μέχρι τον Μωαμεθανισμό είναι το βασίλειο των γέρων. Η δύση παρότι προσποιήθηκε πώς προσλαμβάνει τους Έλληνες, δημιούργησε τον αιώνιο Γέρο, τον πάπα. Και για να ισορροπήσει, τον αιώνιο νέο, το Puer Aeternus. Του ’δωσε και το αιώνιο θήλυ, την δέσποινα των λογισμών και τον άφησε να πολεμά τους ανεμόμυλους. Διότι αυτά τα δύο τέρατα γέννησαν τον επαναστάτη, τον Δόν Κιχώτη, το απόλυτο κακέκτυπο της ανθρωπότητος. Βάζοντας σε θανάσιμο κίνδυνο «τον άρτον ημών τον επιούσιον», διότι ο Δόν Κιχώτης τελικώς, εκτός του μηδενός και του τίποτα, άφησε στην ανθρωπότητα ένα δώρο, έδωσε στη Δύση το αιώνιο υποκατάστατο του πνεύματος, τον αιώνιο σύντροφο, τη σκιά που δέν μπορούμε να δούμε, τον Πάντσο, το οινόπνευμα. Το οποίο δέν μπορεί να καταναλωθεί με ψωμί. Κατασκευάζεται με την τροφή των γαϊδάρων, το κριθάρι.

Οι λίγοι Έλληνες που αντιστέκονται είναι οι αιώνιοι παίδες, οι οποίοι μορφώνονται, ωριμάζουν, γίνονται σοφοί και άγιοι, σε αιώνια μάχη με το παγκόσμιο γηροκομείο, παιδεύονται και σώζονται. Δέν χρειάζονται την επανάσταση για να απελευθερωθούν και να κοροϊδέψουν τον εαυτό τους πώς είναι ελεύθεροι. Ο δούλος απελευθερώνεται για να γίνει αφέντης. Μόνον ένας ελεύθερος μπορεί να διακρίνει και να προσφέρει την ελευθερία.

Αμέθυστος

8 σχόλια:

Κ.Τ. είπε...

Πάντως ήταν στ΄ αλήθεια φοβερό να ακούει κανείς από τον Βερέμη και τον άλλον τον «ειδικό» να λένε ότι ο τόπος μας είχε μόνο το παιδομάζωμα (το είπε και στα τουρκικά ο Βερέμης, για όσους το πρόσεξαν: ντερβισμέ!) να κληροδοτήσει! Ο Γιανναράς εκεί μου φάνηκε πως θα πάθαινε εγκεφαλικό! Σάστισε και δε μπορούσε ν΄ αρθρώσει λέξη!

Έπρεπε να ήταν ο παπα Γιώργης ο Μεταλληνός στη θέση του Άνθιμου για να «δέσει» η συνταγή! :-)

Ρίξτε μια ματιά και στα δυο τελευταία άρθρα του αντίφωνου. (Ζιάκας, Κοντογιώργης)

Ανώνυμος είπε...

Κ.Τ.,

επειδή δεν ειδα την χτεσινη εκπομπή, υπαρχει πουθενα σε καποια σελιδα;

***********************************

"Θρησκεία σημαίνει γηροκομείο"!

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ τωρα γιατι 'φωναζα' προ μηνων...να δωσουμε επιτελους λυση στο 'σεξουαλικο ζήτημα' - ωστε να επιστρεψουνε οΙ ΝΕΟΙ στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ;!

Και με κοροιδευατε...δεν πειραζει, δεν σας κρατω κακία!

Μυρμιδόνας

Κ.Τ. είπε...

Μυρμιδόνα μπορείς να δεις την εκπομπή εδώ:

http://vagia-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_5205.html

Όσο για το άλλο που λες, ποια λύση, κατά τη γνώμη σου, στο «σεξουαλικό ζήτημα» θα έφερνε τους «ΝΕΟΥΣ στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ»;
Στην ενορία μου, δόξα τω Θεώ, δεν είναι καθόλου λίγοι!
Επιγραμματικά να πω μόνο πως μου φαίνεται πως όπως η τηλεόραση κλέβει τα παιδιά απ΄ τους γονείς τους, το ίδιο συμβαίνει και με τις επικρατούσες «αξίες» και στερεότυπα σε ευρύτερη κλίμακα.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Κ.Τ.,

παω αμεσως να δω την σελιδα που μου εδωσες, θελω να δω τον Χ.Γ.!

******************************

Οσο για την λύση στο 'σεξουαλικο ζήτημα' - ειναι μεγαλο θεμα!

Σιγουρα δεν μπορω να το γραψω εδω..σε λιγες γραμμες!

Ισως βρεθουμε καποια στιγμη για ενα κρασακι απο κοντα, και τοτε θα σου εξηγησω το 'σχεδιο' μου!
:)

Μυρμιδόνας

Κ.Τ. είπε...

Δεκτό. Ανοικτή πρόσκληση αν κατέβεις κατά το μεγάλο χωριό! Αν ανέβω προς τα πάνω θα σε ενημερώσω. Δεν θυμάμαι αν σου έχω πει ότι είμαι από τις Σέρρες (τα Σέρρας!).

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Κ.Τ.

η μητερα μου ειναι απο Σέρρες.

Πες μου οτι στο τελος θα βγουμε και συγγενείς; :))

Βόρεια του Νομού, απο ενα χωριό κοντα στο Σιδηροκαστρο.

Βεβαια, απο τοτε που πεθαναν οι παπουδες εχω δεκα χρονια να παω.

Εσυ περιπου? Απο ?

Μυρμιδόνας

Κ.Τ. είπε...

Από το Εμμανουήλ Παππά και οι δυο γονείς μου. Δεν περίμενα βέβαια ν΄ ακούσω κάτι γι΄ αυτόν στο περιώνυμο ντοκυμανταίρ!

Ρίξε αν θες μια ματιά:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%AE%CE%BB_%CE%A0%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%AC%CF%82

Ανώνυμος είπε...

Κ.Τ.,

ομολογω οτι αγνοουσα για το αγαλμα του Εμμ. Παππά στο χωριο σου!

Ενδιαφερον! :)

Μυρμιδόνας