Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

“Πολεμικά” σχέδια εκκένωσης Βρετανών από …χρεοκοπημένες χώρες του Νότου!!!

πηγή : Antinews

φωτογραφία από επεισόδια στην Ισπανία που συνοδεύει το δημοσίευμα της Telegraph
Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sunday Telegraph αποκαλύπτει σχέδια που φέρονται να επεξεργάζονται τα βρετανικά υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομίας, βάσει των οποίων αναζητείται η προσφορότερη λύση για την «εκκένωση χιλιάδων εκπατρισμένων που ζουν σε Ισπανία και Πορτογαλία, στην περίπτωση που μείνουν χωρίς πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους» στην περίπτωση που οι τράπεζες των δυο χωρών καταρρεύσουν λόγω διάλυσης του ευρώ ή χρεοκοπίας.
Θα μου πείτε η Sunday Telegraph το γράφει αυτό, οπότε δεν πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά. Έλα όμως που και οι Sunday Times επικαλούνται πηγή από το υπουργείο Εξωτερικών που δηλώνει ότι η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ναύλωσης αεροπλάνων, πλοίων και λεωφορείων για να μεταφέρουν τους Βρετανούς του Νότου πίσω στη Βρετανία. Θα εφαρμοστεί μάλιστα το λεγόμενο « πυρηνικό σενάριο», που προβλέπει σε περίπτωση πολέμου τον απεγκλωβισμό χιλιάδων Βρετανών που θα έχουν ξεμείνει σε άλλες χώρες χωρίς λεφτά και μέσα να επιστρέψουν στην πατρίδα.
Την ίδια στιγμή η Guardian γράφει ότι αφενός είναι απίθανη η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και αφετέρου ότι είναι θέμα ημερών η υποβάθμιση της Γαλλίας από τους ξένους οίκους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Standard & Poor’s αναμένεται να υποβαθμίσει τη Γαλλία, σε μια κίνηση που θα αποδυνάμωνε την ικανότητά της να λάβει κεφάλαια από τις αγορές. «Η κίνηση αυτή θα δημιουργούσε μεγάλες αμφιβολίες για το μέλλον του ευρώ σε μια στιγμή που εγείρονται ερωτηματικά για το κατά πόσο η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες πριν από μερικές ημέρες, μπορεί να αποτελέσει τη λύση», επισημαίνει ο Guardian.
Από την άλλη μεριά, ο Andrew Tyrie, πρόεδρος ειδικής οικονομικής επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, επισήμανε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τονίζοντας πως είναι απίθανο η Αθήνα να μπορέσει να συνεχίσει εντός ευρωζώνης.
«Πολλοί λίγοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει φερέγγυα εντός της ευρωζώνης. Εάν η Ελλάδα βγει, θα είναι αναγκαία η επανακεφαλαιοποίηση αρκετών τραπεζών της Ευρώπης», προσθέτει

Δεν υπάρχουν σχόλια: