Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Συμβούλιο Εφετών: Οι τρεις λόγοι της προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ


Πηγή : Greek National Pride

Η ειδική εφέτης ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, επικαλέστηκε τρεις λόγους που θεωρεί εξαιρετικά σοβαρούς για να αιτιολογήσει την άποψή της για προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ.

Συγκεκριμένα, η κ. Καλού αναφέρει, προς τους εφέτες του Συμβουλίου, πως σε βάρος του Εφραίμ προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και τονίζει πως οι πράξεις του έχουν τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

-Την εκμετάλλευση της ιδιότητας του ως καθηγούμενου αγιορείτικης μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας προς επηρεασμό πολιτικών προσώπων, υπουργών και υφυπουργών, καθώς και ανώτερων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων.

-Την επί μακρόν χρόνο τέλεση των πράξεων, γεγονός που δεν προσιδιάζει στο μοναχικό σχήμα και την πνευματική του αποστολή.

-Την πρόκληση ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

Η ανακρίτρια θεωρεί πως είναι πιθανόν ο κατηγορούμενος, στον οποίο το κατηγορητήριο αποδίδει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση των ανταλλαγών, να διαπράξει και νέα αδικήματα.

Η άποψη της κ. Καλού υιοθετήθηκε από τους συναδέλφους της, μέλη του Συμβουλίου Εφετών, που αποφάσισαν την προφυλάκιση του Εφραίμ.

Σχόλιο: Δηλαδή τί θέλει να μας πεί η Kαλή Κυρία, ότι συνελήφθη ο Εφραίμ επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι δέν είναι καλός καλόγερος;; Έχουν νομική υπόσταση οι κατηγορίες αυτές;;

Αμέθυστος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αθωώσασα τον αισχρό υβριστή της Παναγίας μας,τον πολύ Ανδρουλάκη ,κόπτεται και για την ποιότητα του μοναχικού βίου!Φρενοκομείον η Ελλάς!