Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΩΛΗΘΗ Η ΕΛΛΑΣ!


Πηγή : Έχω μάτια και βλέπω

Σε νέα φάση τώρα ο αγώνας για την εθνική κυριαρχία, ενώ η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου απλά παρακολουθεί με σταυρωμένα χέρια

Σφυρίζει δυστυχώς αδιάφορα για το έγκλημα που συνετελέσθη στις Βρυξέλλες η «συγκυβέρνηση» του κ. Παπαδήμου. Με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής «επωλήθη» στην πραγματικότητα η πατρίδα μας, αλλά, αντί να υπάρξει αντίδραση σε αυτό, οι Ελληνες παρακολουθούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα όχι απλώς μια παθητική αποδοχή των νέων δεδομένων από την κυβέρνηση, αλλά και μια πλήρη και απαράδεκτη υποταγή σε αυτά.

Την ίδια ώρα που η Ευρώπη ετοιμάζεται να πάρει φωτιά από τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που αντιτίθενται στα τερατουργήματα της Μέρκελ και των δορυφόρων της, η Αθήνα παρακολουθεί άβουλη και μοιραία. Μάλιστα, η στάση της Βρετανίας -ανεξάρτητα από τις βαθύτερες προθέσεις και τα συμφέροντά της - φέρνει στο επίκεντρο το θέμα της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, που όπως φαίνεται θα κυριαρχεί όλο και πιο πολύ πλέον στις (ιδεολογικές και πολιτικές) αντιπαραθέσεις. Η επιδιωκόμενη «εξαφάνιση» του ευρωπαϊκού Νότου, άλλωστε, συνιστά επί της ουσίας το τέλος της ευρωζώνης, όπως τουλάχιστον λειτουργούσε έως σήμερα. Ενώ δηλαδή το διακύβευμα έχει πάψει πια να είναι οικονομικό ή λογιστικό, αλλά εθνικό και ιστορικό, ο κ. Παπαδήμος και η κυβέρνηση συνεχίζουν με την ίδια «κασέτα» και σχεδιάζουν την επιβολή νέων, ακόμη πιο οδυνηρών μέτρων, που οξύνουν τα αδιέξοδα και κάνουν την καταστροφή ακόμη μεγαλύτερη.

 Με συμπεριφορά «λογιστή», λοιπόν, αφού ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός και ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. και μια και έρχονται στη χώρα μας τόσο η τρόικα όσο και ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ και ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, ο μεταβατικός πρωθυπουργός αποφάσισε να δείξει ότι ρίχνει το βάρος τώρα στα εσωτερικά.

 Παραβλέποντας τα μείζονα θέμα για την τύχη και την ύπαρξη της χώρας και σε μια προσπάθεια να φανεί ότι ανεβάζει ρυθμούς το κυβερνητικό έργο, ο πρωθυπουργός προγραμματίζει επαφές με υπουργούς, προκειμένου να τους ζητήσει να τρέξει περισσότερο στους τομείς της αρμοδιότητάς του ο καθένας, ενώ δεν αποκλείεται και συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εντός της εβδομάδας, προκειμένου οι υπουργοί να ενημερωθούν πλήρως για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, αλλά και για τις απορρέουσες υποχρεώσεις τους, καθώς και να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθούν αυτές.

 Εν τω μεταξύ, ο κ. Παπαδήμος προτίθεται να ζητήσει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου. Για τα τελευταία, η κυβέρνηση δηλώνει μάλιστα ικανοποιημένη (!), κάνοντας λόγο για «ένα γενναίο πρώτο βήμα». Αναμένει άλλωστε την αντίδραση των αγορών σήμερα το πρωί. Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος θα έχει επαφές και με την τρόικα, με την οποία και θα συζητήσει το νέο πρόγραμμα που σχεδιάζεται για τη χώρα για τα έτη 2012-2015, ενώ θα συναντήσει ακόμα τον επίτροπο Χαν, πιθανότατα αύριο Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, τα έργα προϋπολογισμού 260.000.000 ευρώ, που κινδυνεύουν να χαθούν από το Γ΄ ΚΠΣ, η αύξηση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, αλλά και νέα προγράμματα (όπως το Helios κ.ά.) θα τεθούν επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη υπουργών, παρουσία των κ. Χαν και Ράιχενμπαχ την Τετάρτη. Ο πρώτος άλλωστε έχει ως βασικό θέμα στην ατζέντα του τα έργα περιβάλλοντος και ενέργειας, ενώ ο δεύτερος... πρωθυπουργεύει.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

 Αναρτήθηκε από aristos

Δεν υπάρχουν σχόλια: