Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Φωνή λαού, οργή Θεού…

Πηγή: Τρελό-Γιάννης
του Σπύρου Μπαζίνα
Έκπληκτο το πανελλήνιο πληροφορήθηκε ότι η ανακρίτρια στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου πρότεινε την προφυλάκιση του Ηγουμένου τη Μονής μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο έτερος εκ των κατηγορούμενων Μοναχών με εγγύηση 200.000 Ευρώ!
Και αναρωτιέται. Είναι ύποπτοι φυγής η τέλεσης άλλων αδικημάτων, η μήπως είναι αγνώστου διαμονής;!
Τι εξυπηρετούν αυτές οι προτάσεις της ανακρίτριας, άλλο από την συνέχιση του θορύβου και την παράταση της υπόθεσης, που δεν έπρεπε να ποινικοποιηθεί (τουλάχιστον πριν λυθεί η αστικού δικαίου διαφορά για το καθεστώς της Λίμνης Βιστωνίδας);!
Το «σκάνδαλο» αυτό έφερε στην εξουσία την κυβέρνηση Παπανδρέου. Ήδη, τίθενται σοβαρά ερωτήματα που ενισχύουν την πεποίθηση ότι το «σκάνδαλο» ήταν απλά μια πολιτική σκευωρία!
Αν δεν ήταν, γιατί παρέτεινε την υπόθεση η κυβέρνηση Παπανδρέου αρνούμενη την αποκατάσταση της «ζημίας» του Δημοσίου με την επιστροφή των ανταλλαγέντων ακινήτων που πρότεινε η Μονή;! Γιατί οι διωκτικές αρχές δεν άσκησαν δίωξη κατά του τότε Υπουργού Οικονομικών που με την απόφαση του «ζημίωσε» το Δημόσιο;!
Γιατί δεν έγινε καμία έρευνα για το σχέδιο «Πυθία», το οποίο πέραν από την απόπειρα δολοφονίας Καραμανλή, περιλάμβανε και την αποσταθεροποίηση της Χώρας με το «σκάνδαλο» της Μονής Βατοπαιδίου (βλ. «Επίκαιρα», 16.06.2011), ώστε να αποκαλυφθεί αν τα «στοιχεία» ήταν κατασκευασμένα και να ασκηθούν διώξεις;!
Γιατί δεν έγινε καμία έρευνα για την καταγγελία ότι το «σκάνδαλο» της Μονής Βατοπαιδίου ήταν μέρος του σχεδίου Αμερικανών-Παπανδρέου;!
Τι σχέση έχει η πρόταση προφυλάκισης (αν όχι όλη η υπόθεση) με τις σχέσεις που ο Γέροντας Εφραίμ αναπτύσσει με την Αγία Ρωσία;!
Υπάρχει σχέση ανάμεσα σε αυτή την υπόθεση και την εν γένει μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου;!
Υπάρχει σχέση ανάμεσα στην προσπάθεια παράτασης αυτής της υπόθεσης και την προσπάθεια να αναβληθούν οι εκλογές;!
Αυτά τα ερωτήματα οφείλουν να απαντηθούν. Σε κάθε περίπτωση ένα είναι βέβαιο. Αν προφυλακιστεί ο Γέροντας Εφραίμ, η φυλακή θα γίνει λαϊκό προσκύνημα και το προσκύνημα μπορεί να γίνει επανάσταση. Φωνή λαού, οργή Θεού.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: