Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ: ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ.

Πηγή : Αντιαιρετικόν Εγκόπλιον
ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ:
ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ.

[…] Μέχρις ότου οριστικά παύση η διαίρεσις των πιστών σε νεοημερολογίτες και παλαιοημερολογίτες, και για να αποφύγουμε μεγαλύτερο χάσμα, φρονούμε ότι μερικοί από τους φανατικούς παλαιοημερολογίτες πρέπει να σταματήσουν να διδάσκουν και προτρέπουν τους Χριστιανούς, όπου δεν υπάρχουν παλαιοημερολογίτες ιερείς, να μην εκκλησιάζωνται οι Χριστιανοί, να μην εξομολογούνται, να μην κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων, να μη βαπτίζουν τα παιδιά τους, να μην πηγαίνουν τους νεκρούς τους στην Εκκλησία των νεοημ/τών, διότι δήθεν οι νεοημ/γίται αρχιερείς και ιερείς εφράγκεψαν, οι εκκλησίες τους εμολύνθησαν και η πίστις άλλαξε. Επίσης και για τον λόγο, ότι στα μυστήρια των νεοημ/γιτών δεν επιφοιτά η χάρις του Αγίου Πνεύματος, και είναι όλοι τους κολασμένοι. Βιάζουν δε τους Χριστιανούς να αναθεματίζουν την Εκκλησία, τους αρχιερείς και ιερείς, επίσης αναβαπτίζουν και αναμυρώνουν τους νεοημ/γίτες, επειδή φρονούν ότι εκτός του ημερολογίου δεν υπάρχει σωτηρία.
Οι νεοημ/γίται πιστεύουν, λατρεύουν και προσκυνούν τον αληθινό Θεό. Στα μυστήριά τους επιφοιτά η χάρις του Παναγίου Πνεύματος, την οποία επικαλούνται, «και κατάπεμψον, λέγουν οι λειτουργοί εις το άγιο Βάπτισμα, Κύριε, το Πνεύμα Σου το Άγιον και αγίασον το ύδωρ τούτο». Επίσης και εις την Θεία Ευχαριστία, «κατάπεμψον το Πνεύμα Σου το Άγιον εφ' ημάς και επί τα προκείμενα δώρα ταύτα». Επομένως τα μυστήρια τα τελεί και τελειώνει το Πνεύμα το Άγιον διά των υπηρετών και λειτουργών του Υψίστου και όχι το παλαιό ημερολόγιο, το οποίο έχει εφευρεθή από τον ειδωλολάτρη Έλληνα Σωσιγένη, αστρονόμο, τον 4ο π.Χ., και έχει θεσπισθή από τον επίσης ειδωλολάτρη Ιούλιο Καίσαρα, δι' αυτό και Ιουλιανό έχει ονομασθή. Διότι, εάν παραδεχθούμε ότι χωρίς το παλαιό ημερολόγιο τα μυστήρια δεν τελούνται και είναι άκυρα, κατά συνέπεια είναι ανάγκη να παραδεχθούμε, ότι το ημερολόγιο είναι ανώτερο από το Άγιο Πνεύμα. Εάν θα κολαζόμεθα με αιτία το ημερολόγιο, ο γλυκύς μας Ιησούς, ο οποίος μας αγάπησε τόσο πολύ, ώστε ενώ ήτο Θεός καταδέχθηκε να γίνη άνθρωπος και να χύση το αίμα Του, επάνω στο ξύλο του Σταυρού, για να μας εξαγοράση από την κατάρα του νόμου και μας ελευθερώση από τα δεσμά του Άδου και της φθοράς, θα μας έλεγε και θα μας παρήγγελλε, μαζί με τα άλλα, ότι δια να σωθούμε πρέπει να φυλάξουμε το νέο ημερολόγιο του Σωσιγένη, διότι αυτό το ημερολόγιο στην εποχή του Χριστού ήταν νέο, επειδή το ημερολόγιο που ευρέθηκε από τον Σωσιγένη, σαν ορθότερο, κατάργησε το παλαιό του Πτολεμαίου.
Κατά την Δευτέρα παρουσία θα μας εξετάση ο Κύριος, εάν κάναμε έργα της πίστεως και της αγάπης προς Αυτόν και τον πλησίον, εάν δηλαδή αγαπήσαμε τους πτωχούς και τους ελεήσαμε. Δεν θα μας ερωτήση ποιο ημερολόγιο εφυλάξαμε. Οι Άγιοι Πάντες δεν αγίασαν, διότι εφύλαξαν το παλαιό ημερολόγιο, αλλά διότι επίστευσαν και αγάπησαν τον Θεό και τον πλησίον τους σαν τους εαυτούς τους. Βέβαια είναι αλήθεια ότι η αλλαγή του ημερολογίου επέφερε σύγχυσι και διαίρεσι στην Εκκλησία, και την κατάργησι, πότε-πότε κατά καιρούς, της νηστείας των Αγίων Αποστόλων. και ότι με αυτό έχουν προεξοφλήση την γνησιότητα της ορθοδόξου πίστεως. Δεν έπεται όμως με αυτό ότι οι νεοημ/γίται αρνήθηκαν τον Χριστό ή ότι το νέο ημερολόγιο θα τους σώση, καθώς μερικοί από τους παλαιοημερολογίτες αποδίδουν τέτοιε δύναμι στο παλαιό, ελπίζοντες ότι θα σωθούν αρκεί να είναι παλαιοημερολογίτες.

Εκ του βιβλίου "Ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Ζερβάκος"

(ο ουρανόδρομος οδοιπόρος, 1884 - 1980) Εκδόσεις "Ορθόδοξος Κυψέλη"

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://www.impantokratoros.gr/F3861B84.el.aspx

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΤΕΙΠΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΦΙΛΟΘΕΟ ΖΕΡΒΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ...ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΕΒΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΑΛΙ...ΟΠΟΤΕ...ΑΣΤΟ!

amethystos είπε...

Κάποτε ένας ζητιάνος ζήτησε βοήθεια απ'τον Αριστοτέλη, και εκείνος του έδωσε. Ένας περαστικός είπε στον Αριστοτέλη. Τρελός είσαι, ποιόν βοηθάς; Αυτός είναι κλέφτης, είναι λωποδύτης, είναι εγκληματίας. Και ο Αριστοτέλης απάντησε: Εγώ βοήθησα τον άνθρωπο, όχι τον χαρακτήρα του ανθρώπου.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ γίνεται συζήτηση μαζί σου, ΑΜΕΘΥΣΤΕ.

ΟΤΑΝ σε στριμώχνουμε με επιχειρήματα
ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ,
ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,
ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, ΜΕ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ- ΟΥ ΤΗΝ ΤΥΧΟΥΣΑΝ- μας στέλνεις...

( τέσσερις πέντε ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ, ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΑΜΕ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟ ΜΟΣΧΟ ΛΑΓΚΟΥΒΑΡΔΟ, ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΔΙΔΗ, ΤΟ ΜΥΡΜΙΔΟΝΑ, ΤΗ ΓΡΑΙΑ...)

να πάμε να κάνουμε κάτι...ευχάριστο, ή ισχυρίζεσαι ότι παραληρούμε...

ΤΕΛΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΗΝΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ, ΑΜΕΘΥΣΤΕ:

ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΑΣΜΕΝΟΣ-ΣΕΛΗΝΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΠΟ ΕΞΟΡΚΙΣΤΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΜΑΖΙ.

ΕΙΣΑΙ, Μ Α Λ Λ Ο Ν
Σ Τ Υ Γ Ν Ο Σ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ,
ΠΟΥ Π Λ Η Ρ Ω Ν Ε Τ Α Ι ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΛΥΠΟΥΜΑΙ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΟΥ, ΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ.

(ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ...ΝΑΙ..ΝΑΙ...ΞΕΡΩ...ΞΕΡΩ...ΘΑ ΠΑΩ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ...ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΕ ΤΥΡΑΝΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΚΑΗΜΕΝΟΥΛΙ ΜΟΥ...ΠΟΣΟ ΣΕ ΣΥΜΠΟΝΩ...

ΦΙΛΆΚΙΑ!)

amethystos είπε...

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗ:

Eδώ μπορείτε νά βρείτε μιά σειρά επιχειρημάτων. Δέν είναΙ παραλήρημα!, είναι επιχειρήματα !

Σαλογραια είπε...
Ζούμε σε καιρούς ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ προβοκάτσιας, και ΤΕΡΑΤΩΔΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ της Αληθείας ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ των ΔΙΩΚΤΩΝ- ΕΝΑΝΤΙΟΝ της ΑΡΧΑΙΑΣ και ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΗΣ Μονής Εσφιγμένου ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΙΟ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΕΘΟΔΙΟ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΕΚ ΠΑΤΡΩΝ.

Ο Κύριος θα ΦΙΜΩΣΕΙ τα ακάθαρτα και εωσφορικά χείλη αυτών που με τέτοιου είδους δημοσίευμα επιθυμούν να μειώσουν τον αγώνα της Ορθής Ομολογίας των ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ, ενάντια στον ΑΙΡΕΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Κάντε μια μια υπομονή μόνο και θα...ΦΩΤΙΣΕΙ!

Δεν θα επανέλθω, Τρελογιάννη μου.

ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΕΘΥΣΤΕ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΣΑΙ ΩΣ ΕΝΑΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΑΙΡΙ!

ΞΕΚΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟ ΣΟΥ, ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ!

O ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ
Ψ Ε Υ Τ Ι Κ Η ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Η Ψ Ε Υ Τ Ι Κ Η ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ
Η Χ Α Ρ Α ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΖΑΛΙΣΜΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΗ ΦΑΚΑ.

ΠΗΓΑΙΝΕ, ΑΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΧΡΟΝΟ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ, Π Η Γ Α Ι Ν Ε ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ, ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ- ΠΕΡΙΖΩΣΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΑΓΡΙΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ,

(ΚΑΤ'ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ "ΑΓΙΩΤΑΤΟΥ" ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ"ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ)

ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ
ΤΗΝ Α Λ Η Θ Ε Ι Α
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΤΗΝ Δ Ε Ι Σ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ
Α Κ Ο Υ Σ Ε Ι Σ.

ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΙΑ
ΕΙΝΑΙ Π Ε Ρ Ι Τ Τ Α.

Ο ΘΩΜΑΣ, ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΨΗΛΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ.

ΜΙΜΗΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟ ΘΩΜΑ,ΦΙΛΕ ΜΟΥ!

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΔΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΨΗΛΑΦΗΣΗ ΤΗΣ Α Λ Η Θ Ε Ι Α Σ, ΕΙΝΑΙ
Α Ν Ω Τ Ε Ρ Η ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Κατάπτυστη είσαι και φαίνεσαι.Η Αλήθεια του τίτλου της ανάρτησης αυτής που σε ενοχλεί πολύ ν α λέγεται.ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΞΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΗ Ο Υ Δ Ε Ι Σ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΟΥ.Ο Κ Υ Ρ Ι Ο Σ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ Μ Ο Ν Ο Σ ΑΡΜΟΔΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε υπομονή.
Θα περιμένουμε τον Κύριο.
Όπου να ναι φτάνει!

amethystos είπε...

Tα ίδια ισχυρίζονται εδώ και αιώνες οι δύσμοιροι χιλιαστές. Ανόητα θύματα του Εωσφόρου.
Υπάρχει αβυσσαλέο μίσος εναντίον του ανθρώπου σε αυτή την πλάνη. Ακριβώς Εωσφορική. Δείχνει μια ψυχή νικημένη κατακράτος από την υπερηφάνεια και την κενοδοξία, μια αθεράπευτη μεγαλομανία να αποδειχθεί ότι εγώ έχω δίκιο εις βάρος όλων. Δείχνει έναν νομιμοποιημένο διάλογο με τους λογισμούς και μια αποδοχή του ενδύματος φωτός των δαιμόνων σαν όντων αγγελικών και αγίων.
ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ. Πώς είναι δυνατόν να αγαπήσουμε τους εχθρούς μας βουτηγμενοι στο μίσος τέτοιας πλάνης επιθυμώντας με τέτοιο πάθος να μας δικαιώσει ο θεός; Εδώ έχουμε μεγάλα ψυχολογικά κενά,επί πλέον.

Ανώνυμος είπε...

...ω αφελέστατε ψυχαναλυτά των ξένων ψυχών...ψυχοθεράπευσον ΠΡΩΤΟΝ την δική σου ΝΟΣΟΥΣΑ ψυχή, βγάλε ΠΡΩΤΑ την ΔΟΚόν εκ του οφθαλμού σου και ΕΠΕΙΤΑ έλα να βγάλεις το κάρφος από τα μάτια των αδελφών σου.

amethystos είπε...

Φυσικά το πάθος της εξουσίας δέν κρύβεται. Έτσι ακριβώς υπερασπίζονται τις ανομίες τους και οι παπάδες, μήν κρίνετε για να μήν κριθείτε. Σκαιότατο, ανόητο πάθος για εξουσία. Για επιβολή της γνώμης μας. Πρέπει αν γνωρίζετε ότι πίσω απ'την μεγαλομανία κρύβεται μία καθαρόαιμη βλακεία, καλά κρυμμένη αλλά καταστροφική για αυτούς που δέν την παίρνουν χαμπάρι, διότι αναλαμβάνει αρχηγείες, γίνεται οδηγός, καταστρέφει οικογένειες. Το παίζει και προφήτης Χριστιανός. Τί να κάνουμε, αυτός είναι ο άνθρωπος. Ήρθε ο Κύριος να μας ελευθερώσει και εμείς τον σταυρώσαμε, τί άλλο περιμένουμε απ'τον άνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

...ενώ ΕΣΥ μπουμπούκι μου, δε θες να μας επιβάλεις τη γνώμη σου, έ; χαχαχα!
ΕΥΘΥΜΗΣΑΜΕ ΠΑΛΙΙΙΙ!

amethystos είπε...

Δέν την καταλαβαίνεις την γνώμη μου διότι δυστυχώς είσαι αγράμματη και όπως ομολόγησες χωρίς περιεχόμενο. Η γνώμη μου χρειάζεται τουλάχιστον λογική, η οποία απουσιάζει απολύτως σήμερα απ'την Ελλάδα. Τί να επιβάλλω, σε ποιόν.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πολλά είδη λογικής.
Ποιο είδος της χρησιμοποιείς ακριβώςςς;

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

o άγιος Φιλόθεος υπήρξε κορυφαία πνευματική μορφή των ημερών μας και ορθός τύπος του Καλού Ποιμένος Χριστού

Τί κολλήματα και αυτοί οι παλιοημερολογίτες; Τί αξία έχει ένα ανάθεμα όταν δεν αναπέπεμπεται από εκκλησία; Οι ΓΟΧ δν είναι Εκκλησία. Δεν έχει μυστήρια, ιερωσύνη,αποστολική διαδοχή. Είναι αποκομμένοι και σχισματικοί, όχι για την διαφορά 13 ημερών,(που στο κάτω κάτω ήταν επιδιόρθωση αστρονομικού ατοπήματος) ούτε για τους "οικουμενισμούς" και τις υπεραμαρτίες των ορθοδόξων, αλλά επειδή κάποιοι επίσκοποι , κάποτε θέλησαν να παραστήσουν τα κοκόρια στον χώρο της Εκκλησίας και δεν τους αποδόθηκαν πρωτεία και τιμές. Αυτή είναι η μαυρη αλήθεια είτε το θέλουμε είτε όχι.

Αμέθυστε πρόσεχε τα ιστο9λόγια που διαφημίζεις γιατί υπάρχει και ένα πεντηκοστιανιστικό κάπου.

amethystos είπε...

Χρησιμοποιώ τό είδος τής λογικής πού δέν μπορείς νά κατανοήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Αχ πάτερ Παντελεήμονα!
"Θέλει αρετήν και τόλμην
η ελευθερία!"

amethystos είπε...

Ούτε αρετή, ούτε τόλμη χρειάζεται η βλακεία. Αλλοίμονό μας!
Χρειάζεται μόνον αλλαζονική γλώσσα.
Από εμάς τελειώσατε, καλό παράδεισο.

Στέφανος είπε...

Aυτά ΠΟΤΕ τα είπε ο μακαριστός γέροντας; Το ρωτάω διότι σε επιστολή του το 1968 στον Αυγουστίνο Καντιώτη του γράφει ότι ύστερα από αποκάλυψη που του έγινε από το Θεό συνειδητοποίησε πως σωστό ήταν το παλαιό και όχι το νέο εορτολόγιο. Αποκαλούσε μάλιστα το νέο εορτολόγιο παπικό.Βέβαια είναι απορίας άξιο γιατί μετά από τέτοια αποκάλυψη ο γέροντας εξακολουθούσε να ανήκει στη Εκκλησία της Ελλάδος έως την κοίμηση του το 1980.

amethystos είπε...

Από εδώ προέρχεται τό απόσπασμα

Εκ του βιβλίου "Ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Ζερβάκος"
(ο ουρανόδρομος οδοιπόρος, 1884 - 1980) Εκδόσεις "Ορθόδοξος Κυψέλη"

Αποκαλύψεις γιά τό παλαιό καί γιά τό νέο ΔΕΝ γίνονται,
Κάι μόνο πού τό αναφέρουμε βγαίνουμε από τήν Εκκλησία

amethystos είπε...

Ο π.Φιλόθεος φλέρταρε επικίνδυνα μέ το παλαιό,δυστυχώς.Μέ μιά μερίδα ανθρώπων οι οποίοι θέλουν αποδείξεις.ΚΑΊ ΤΌ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ,αλλά δέν διέκοψε επικοινωνία με τα Πατριαρχεία.Ο Αμέθυστος δέν πουλά βιβλία, λόγω τής κρίσεως.Γι αυτό βρίσκονται όλα ελεύθερα στό blog.

amethystos είπε...

Τά διορατικά χαρίσματα είναι ψυχικές δυνάμεις καί δέν έχουν καμμία σχέση μέ το Αγιο Πνεύμα.Τό Αγον Ορος ζημίωσε από τίς πρωτοβουλίες του Γοντικάκη.Στό Ορος βρίσκουμε ότι μάς επιτρέψει η Θεοτόκος.Οσες φορές καί να το επισκεφθεί κάποιος μπορεί νά μήν μπεί ποτέ μέσα.Ποτέ κανένας αιρετικός δέν μετενόησε.

amethystos είπε...

Οπαδοί αιρετικών καί αιρετικοί διαφέρουν.Εγώ δέν είμαι αιρετικός καί δέν χρειάζομαι αποδείξεις γιά την πίστη μου.