Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου δεν φεύγει από την ιδιοκτησία του…

Πηγή : www.olympia.gr

Το ΠΑΣΟΚ είναι δημιούργημα του Ανδρέα Παπανδρέου, χωρίς τον οποίο, όλους αυτούς που σήμερα προβάλλονται ως σοσιαλιστικοί πολιτικοί αστέρες και μέλλοντες σωτήρες του τόπου, δεν θα τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους, όπως είχε πει και κάποιος άλλος, που είχε γνώση προσώπων και πραγμάτων. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν ήταν, είναι και θα είναι, ένα προσωποπαγές κόμμα που ανήκει στη δυναστεία των Παπανδρέου. Ο κορμός του κόμματος αυτού είναι καθαρά Παπανδρεϊκός. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, κληρονόμος της δυναστείας, συνιδρυτής άλλωστε, μαζί με τον πατέρα του, αυτού του κόμματος.
Εμείς εκτιμούμε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θέλει (και πολλοί άλλοι στη θέση του το ίδιο θα έκαναν), να φύγει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλει να φύγει από την πολιτική ιδιοκτησία του. Εξάλλου, αν ήθελε κάτι τέτοιο, θα…. το έκανε αμέσως χωρίς περιστροφές και υπεκφυγές, όπως το έκανε και ο κ. Καραμανλής. Αυτό το έχουν αντιληφθεί όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κυρίως οι φερέλπιδες ηγέτες αυτής της δύσμοιρης χώρας, γι’ αυτό και τον σπρώχνουν με το ζόρι στην έξοδο.
Χθες όμως ο κ. Παπανδρέου, εμφανίστηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στην κομματική νομεκλατούρα και παρά τα «πυρά» που δέχτηκε (ουσιαστικά ικεσίες, παρακλήσεις και επιθυμίες) επί 12 ώρες!!! για να αποχωρήσει, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις, αλλά αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου για τις 4-1-2012. Μάλλον θα πάνε για σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια για Συνέδριο. Διακρίνουμε καθαρά μια πρόθεση του κ. Παπανδρέου να επιμηκύνει το χρόνο και τελικά να πάει στην κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ, μέσα από μια διαδικασία πολιτικής φθοράς, αλληλοεξόντωσης και σμίκρυνσης των ανυπόμονων δελφίνων του κόμματος.
Αν όμως ο κ. Παπανδρέου εμφανιστεί στο Συνέδριο, δηλαδή στην Παπανδρεϊκή λαϊκή βάση, τότε ποιος θα τον αμφισβητήσει; Εκεί, μακριά από την πρωθυπουργική του θητεία και παραμένοντας στο απυρόβλητο, όλο αυτό το διάστημα, πιστεύει, ίσως και βάσιμα, ότι θα αναβαπτιστεί.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: