Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Συμφωνία στο πάρα πέντε...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ


Πηγή : Antinews
Σε συμφωνία επί των μέτρων που ζητεί η τρόικα, ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση του νέου δανείου, κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, σύμφωνα με πληροφορίες.
«Ναι, υπάρχει συμφωνία», είπε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters. Σύμφωνα με τους Financial Times, αναμένεται επίσημη ανακοίνωση εντός ολίγου.
Σε λίγη ώρα αναμένεται δήλωση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Προηγήθηκαν αφόρητες πιέσεις από τους δανειστές, οι πολιτικοί αρχηγοί τέθηκαν ενώπιον του διλήμματος της χρεοκοπίας, η κυβέρνηση βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης και τελικά υπήρξε συμφωνία.

Όπως φαίνεται βρέθηκε και η φόρμουλα για να περάσει το νέο μνημόνιο και να υπερκεράσουν τις αντιδράσεις των βουλευτών (στις κοινοβουλευτικές ομάδες γίνεται χαμός).

Η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει θέματα που δεν προκαλούν. Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει το PSI (ποιος θα διαφωνήσει στο «κούρεμα» του χρέους;), την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και την παροχή εξουσιοδότησης στον Παπαδήμο και τον Βενιζέλο να υπογράψουν το νέο μνημόνιο!

Και τα μέτρα; Αυτά θα έρθουν μετά από 10 – 15 μέρες με εφαρμοστικό νόμο.
Τι συμφώνησαν και τι απέρριψαν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν είναι ακόμα γνωστό.
θα επανέλθουμε

Σχόλιο: Για την ώρα έχουν τελειώσει επίσημα οι Έλληνες. Θα δούμε άν τελειώσει και η Ελλάδα.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: