Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Οι ξένες πρεσβείες της Αθήνας προειδοποιούν τους πολίτες τους για ελλείψεις σε πετρέλαιο και τρόφιμα.

Πηγή : www.olympia.gr

Μεγάλες αποκαλύψεις στα ΕπίκαιραΣτα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου ο Λάμπρος Καλαρρύτης και Νόνη Καραγιάννη αποκαλύπτουν ότι…

οι ξένες πρεσβείες της Αθήνας προειδοποιούν τους πολίτες τους για ελλείψεις σε πετρέλαιο και τρόφιμα.

“Οι αλλεπάλληλες απαιτήσεις της τρόικας για νέα μέτρα, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες μέχρι την κορύφωση της διαπραγμάτευσης αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο, δημιούργησαν ερωτήματα όχι μόνο στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος ούτως ή άλλως είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές», αλλά ακόμα και σε ευρωπαϊκούς κύκλους και δη γερμανικούς.

Η απορία των ξένων –μεταξύ των οποίων και αξιωματούχοι των Βρυξελλών– είναι μέχρι πού φτάνουν τα όρια ανοχής του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Συγκεκριμένα, πόσα μέτρα είναι διατεθειμένοι να δεχτούν ακόμα οι πολιτικοί αρχηγοί, με δεδομένο ότι και οι ίδιοι οι δανειστές αναγνωρίζουν πως το Μνημόνιο έχει ισοπεδώσει την ελληνική κοινωνία.

Ζητούν, βέβαια, επιπλέον μέτρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουν τι γίνεται. Και το βάθος της ύφεσης γνωρίζουν και την έκταση της ανεργίας και την κατάρρευση της αγοράς.

Έχουν πλήρη επίγνωση ότι οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή, και απόδειξη αυτού είναι ότι, σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες…”

Διαβάστε ακόμη στα «Επίκαιρα»:

- Την αποκάλυψη του Λάμπρου Καλαρρύτη για την αρπαγή του σχεδίου «Ήλιος» από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τους Γερμανούς. Το φιλόδοξο ενεργειακό πρόγραμμα, που φτιάχτηκε από Έλληνες για να ενισχύσει τη χώρα, παραδόθηκε τελικά στους δανειστές μας.

- Τη συνέντευξη-χείμαρρο του Αλέξη Τσίπρα για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος και τις προσπάθειές του και τις προσδοκίες του για τη δημιουργία ενός ενιαίου αριστερού μετώπου.

- Το άρθρο του Μανόλη Κοττάκη για το ενδιαφέρον των Ρώσων για τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Βόρειο Αιγαίο, την κατασκευή Βόρειου Διαδρόμου φυσικού αερίου (SouthStream) και για επενδύσεις σε άλλους τομείς της ενέργειας.

- Το ρεπορτάζ του Μάνου Ηλιάδη για τα παροπλισμένα, λόγω έλλειψης πυρομαχικών, «Leopard 2», και τη διαχρονικά εγκληματική πολιτική για την Εθνική Άμυνα.

- Την αποκαλυπτική έρευνα της Μαρίας Λούκα για την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, που θα μας γυρίσει στη δεκαετία του 1950.

- Την αποκάλυψη του παρασκηνίου για την αποτυχία της συγχώνευσης ALPHA-EUROBANK, από τον Ι. Α. Φωτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: