Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΑΜΦΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.......!!!

Η βουλή, ας χαρούμε, θα αποκτήσει το γέροντα της. Θα τους δίνει όραμα για να ψηφίζουν αυτό που ψήφιζαν πάντα.

Αρχίζει δέ να δίνει όραμα για να σωθούν όσοι απο τους βουλευτές τολμήσουν να κατεβούν στις επόμενες εκλογές, την αλληλεγγύη. Την είχαμε ξαναακούσει απο την Πολωνία. Με την αλληλεγγύη θα κατορθώσουν να ξεπεράσουν την ντροπή που πήραν απο τους Ιταλούς Δημάρχους και ίσως κατορθώσουν να περπατήσουν ξανά ανάμεσα στους πολίτες.
Προτείνει να εξασκηθούμε πλέον στη Θεωρία. Να αρθούμε υπεράνω των προσώπων της κυβερνήσεως και να σεβαστούμε το κράτος. Κράτος σημαίνει δύναμις. Δηλαδή να μήν στηριζόμαστε πλέον στην πολιτική δύναμη και να την ταυτίζουμε με την δύναμη μας, με το κράτος, αλλά παρακάμπτοντας τους πολιτικούς να δώσουμε τη δική μας δύναμη στο κράτος. Όπως δίνουμε και τα λεφτά μας. Τότε γιατί να τους έχουμε; Επειδή ο προορισμός της ιστορίας είναι να υπάρχουν εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι;; Ο ΡΑΜΦΟΣ....Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Ο ορισμός της εκκοσμικεύσεως. Χειρότερος και απ’τον κληρικαλισμό. Χρησιμοποιούμε το νόημα των αρετών χωρίς το περιεχόμενο τους, δηλαδή τον Κύριο.
Ο ορισμός της εκκοσμικεύσεως : Η κατασκευή ενός προσώπου με μία μόνο φύση.

Αμέθυστος.

1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Η τελευταία εμφάνιση του Ράμφου 'στη Στάη έλυσε και τις ελάχιστες,τις εναπομένουσες αμφιβολίες μου τόσο ως προς το ''ορθόδοξο φρόνημα'' του ανδρός όσο και ως προς,τ ο υ λ ά χ ι σ τ ο ν,τον ''φιλόσοφο'' Ράμφο.Μου 'φάνηκε πλήρης αξεδιαλύτων αντιφάσεων,ακμαίος,άλκιμος,ακραιφνής σοφιστής,πιστός 'στη θέση και το ρόλο του,μία παρουσία 'στο μεγαλείο της απουσίας της,παρουσία απουσίας(για την ακρίβεια),παρουσία σκωρίας και σήψης,με μία πονηρία χαρακτηριστική 'σε αποστροφές του,'στο πρόσωπό του.Αυτά έκρινα σκόπιμο να γράψω από αυτό που είδα 'στη 'μικρή οθόνη.