Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η Τρόικα θέλει τους Έλληνες χωρίς Παιδεία, Άμυνα και λεφτά

πηγή : Δίολκος


Η απογευματινή συνάντηση που είχε ο Ευ. Βενιζέλος με την τρόικα και τον Γ. Προβόπουλο δυστυχώς δεν είναι κανένα θετικό αποτέλεσμα. Οι τροικάνοι φαίνεται να επιμένουν στη σκληρή γραμμή χωρίς καμιά υποχώρηση και βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδας.
Το ανησυχητικό, όμως, είναι ότι οι δανειστές έχουν ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Στις συνωμοσίες κατά της Ελλάδας δεν πιστεύουμε, ούτε οι Ελοχίμ έρχονται να κατακτήσουν τον περιούσιο λαό. Αυτά είναι για άλλους. Όμως, οι απαιτήσεις της τρόικας είναι πολύ περίεργες. Στηρίζονται σε τρία βασικά σημεία: Οικονομική εξαθλίωση, εκπαιδευτική ένδεια και αποδυνάμωση της άμυνας της χώρας. Ετσι θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κατακτήσουν ευκολότερα τη χώρα. Και δεν εννοούμε μόνο με τα όπλα αλλά και με τον οικονομικό κατακτητή να είναι πιο εύκολο να κάνει ότι θέλει σε μια χώρα χωρίς ισχυρούς πολίτες, μορφωμένους και δυνατούς.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Γ. Χαρδούβελης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων κ. Γ. Ζανιάς και ο πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ, προφανώς για να συζητηθούν και τα θέματα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και του κουρέματος.
Οι τελικές προτάσεις της τρόικας συνοψίζονται στα εξής σημεία:
  • Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού με πιο… λάιτ εκδοχή την κατάργηση δώρου Πάσχα και επιδόματος καλοκαιριού και τη διατήρηση του δώρου Χριστουγέννων. Παρεμβαίνοντας πριν από λίγο στο δελτίο του Mega, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, ήταν ξεκάθαρος: Όχι στην κατάργηση, αυτή είναι η κόκκινη γραμμή του κ. Σαμαρά. Αυτό που δεν έχουμε ακούσει είναι την κόκκινη γραμμή του πρωθυπουργού.
  • Μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα σε ένα επίπεδο γύρω στα 500-520 ευρώ.
  • Συνολικά η τρόικα ζητά μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 25% έως 40% η οποία θα προέλθει από τα παραπάνω μέτρα, το πάγωμα για τρία χρόνια των μισθών, την κατάργηση των ωριμάνσεων. Προφανώς η τρόικα δεν συμβιβάζεται με τη μείωση ήδη κατά 20% των μισθών,
  • Απολύσεις στο δημόσιο τομέα, με αρχή 35.000 μέσα στο 2012. Επίσης, εκπαιδευτικοί και στρατιωτικοί θα μπουν κι αυτοί σε στάδια αξιολόγησης και δε θα εξαιρεθούν από την απομάκρυνση από τις δουλειές τους. Η τελική απαίτηση είναι να φύγουν από το δημόσιο 150.000 μέχρι το 2015. Τι ζητά η τρόικα δηλαδή, να αδειάσουν τα σχολεία από εκπαιδευτικούς και ο στρατός από μόνιμους στρατιωτικούς; Να αποδυναμωθεί η παιδεία του ελληνικού λαού και η άμυνά του; Σαν πολύ ύποπτο μας φαίνεται όλο αυτό το σκηνικό.
  • Περικοπή των επικουρικών συντάξεων.
Όπως κανείς αντιλαμβάνεται, οι αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι πολιτικοί ηγέτες, θα ληφθούν κάτω από ένα καθεστώς απόλυτου εκβιασμού από την πλευρά των δανειστών. Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι δηλώσεις Σόιμπλε και Ρέσλερ από τη Γερμανία που ούτε λίγο ούτε πολύ λένε ότι εξαντλήθηκε η υπομονή των δανειστών και πως έχουν δοθεί πολλά λεφτά στους Ελληνες.
Μαζί με τις παραπάνω αποφάσεις δε θα πρέπει να ξεχνά κανείς τη νέα δέσμη μέτρων σε φορολογικό επίπεδο, όπως η αύξηση του ΦΠΑ, των ειδικών φόρων κατανάλωσης, των φόρων στα ακίνητα κ.λπ.
Το μεγάλο δίλημμα είναι πλέον ένα που βάζουν στο τραπέζι οι ξένοι δυνάστες μας: Είτε συμφωνείτε με το νέο Μνημόνιο και παίρνετε το δάνειο, είτε σας αφήνουμε και χρεοκοπείτε μέχρι το Μάρτιο.
Το σενάριο της χρεοκοπίας αναμφίβολα είναι δραματικό, και κανείς δε θα ήθελε να φανταστεί τι θα γίνει στην Ελλάδα όταν δεν έχουν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, νοσοκομεία, σχολεία και άλλα πολλά.
Από την άλλη, τα μέτρα που μας ζητούν να πάρουμε μας οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια από την οποία η Ελλάδα θα κάνει χρόνια να ξεφύγει και θα χαθούν οι επόμενες γενιές.
Τι είναι λοιπόν χειρότερο; Η χρεοκοπία ή η φτώχεια; Ή μήπως και τα δύο οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: Στη διάλυση της χώρας, της κοινωνίας. Στην καταστροφή του 90% του πληθυσμού.
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: