Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΟΜΟΛΟΓΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ υποΧΡΕΩΣΕΩΝ


Πριν από 20 χρόνια περίπου είχα γνωρίσει έναν Φιλανδό σε ένα επαγγελματικό συνέδριο που με κατέπληξε με τις γνώσεις του για την Ελληνική Ιστορία και ακόμα περισσότερο με τη σοφή κουβέντα του αν και ζει χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά:
“Ζήτε σε έναν ευλογημμένο τόπο, με καταραμένους πολιτικούς”.

Έπρεπε να φτάσουμε με το ένα πόδι στο γκρεμό για να το καταλάβουμε αυτό!
Τέλος πάντων, πολλά ακούγονται σε αυτό τον δικτυακό τόπο, σκέφτηκα να μοιραστώ τη σκέψη μου.
Αν είναι όπως λέγεται ότι το χρέος της Γερμανίας στην Ελλάδα από το κατοχικό δάνειο, τις αποζημιώσεις και επανορθώσεις ξεπερνάτα 550.000.000.000, ας ακυρώσουμε τα όποια δάνεια να εκδόσουμε
Ομόλογα Γερμανικών Υπο-ΧΡΕΩΣΕΩΝ και να τα ανταλλάξουμε με αυτά που λήγουν με προσάυξηση 50%. Δηλαδή τα 300 δισ χονδρικά που χρωστάμε να δώσουμε 450δισ στους δανειστές και θα μας μείνουν και άλλα 100δισ.
Εκμηδενίζεται το χρέος, εξοφλέίται και ο ανοιχτός λογ/σμός με τη Γερμανία, ε’υχομαι με αυτήν την εκκροή χρημάτων από τη Γερμανία, η αξιολόγησή της να πέσει 4-5 βαθμίδες για να νοιώσει τι εστί απώλεια αξιοπρέπειας και να χασκογελούν κάποιοι με το άκουσμα της
λέξης “Germany”
Οι δανειστές εκεί που θα κουρεύονταν —50% θα έχουν κέρδος +50%, άρα διπλά κερδισμένοι. Αυτά τα ανταλλάξιμα ομόλογα ας τα αναλάβουν και οι Οίκοι Αξιολόγησης με μια προμήθεια 5%. Να δείτε για πότε θα είμαστε ΑΑΑΑΑ+++++.
Its too good to be true.
Δεν είμαι οικονομολόγος, όπως ούτε βέβαια και οι βολευτές μας, οπότε αν κάπου κάνω λάθος δώστε μου βολευτική ασυλία.
73s de SV2GWY / Demetrius
ΠΗΓΗ olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: