Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

"Η Ελλάδα ούτε θέλει ούτε μπορεί να αναπτυχθεί"

Διαβάστε τι εικόνα έχουν οι Γερμανοί για τους ρυθμούς με τους οποίους προχωρά η Ελλάδα στον τομέα της Ανάπτυξης

Eσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επιρρίπτει ευθύνες στο ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης, για την ταχύτητα με την οποία προχωρούν στη χώρα μας τα "αναπτυξιακά βήματα".
"H Ελλάδα δεν έχει ούτε τη θέληση ούτε είναι σε θέση να λάβει τη βοήθεια που της προσέφερε η Γερμανία στον τομέα της ανάπτυξης", αναφέρει το έγγραφο συμπερασμάτων του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.
Το έγγραφο που βλέπει το φως της δημοσιότητας έξι μήνες μετά τη συνάντηση Χρυσοχοΐδη – Ρέσλερ στην Αθήνα με 70 εκπροσώπους γερμανικών επιχειρήσεων.
Το συγκεκριμένο έγγραφο επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, αναφέροντας πως οι υπάλληλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας κάνουν λόγο για απογοητευτικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της γερμανικής στήριξης στην ελληνική οικονομία.
Οι Γερμανοί υπάλληλοι καταλογίζουν στην ελληνική πλευρά ανεπάρκεια, ενώ εκτιμούν, ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα πρέπει να θεωρείται βασική προτεραιότητα και να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο όπως οι περικοπές δαπανών.
Προσθέτουν ωστόσο ότι "από ελληνικής πλευράς αναφέρουν δεν φαίνεται να έχει τις ίδιες προτεραιότητες και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από γερμανικής πλευράς".

Πηγή : News247

Δεν υπάρχουν σχόλια: