Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τelegraph:"Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη δεν θέλει να πληρώσει, οπότε παρά το δράμα στην Αθήνα, οι Έλληνες πιθανόν θα πτωχεύσουν το Μάρτιο.."



Μπορεί οι Έλληνες να ψήφισαν το νέο Μνημόνιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι η χρεοκοπία πλησιάζει, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».
Με τίτλο «Η Ελλάδα δεν θα δει ούτε ένα σεντς από τη μεγάλη διάσωση», η εφημερίδα αναφέρεται στην... έγκριση του νέου Μνημονίου από 199 βουλευτές, υπό την απειλή ότι η χώρα θα βρεθεί στο «σημείο μηδέν», και θα οδηγηθεί στην έξοδο από το ευρώ, το οικονομικό και το κοινωνικό χάος.

«Έτσι, οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν, παρά τους χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας, τη συρρίκνωση του ΑΕΠ, την κατάρρευση των εσόδων λόγω της λιτότητας και παρά του ότι το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις μόλις 8%», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ούτε ένα σεντς»
Σύμφωνα με το συντάκτη του δημοσιεύματος, οι Έλληνες δεν θα λάβουν το δεύτερο πακέτο διάσωσης, παρά την αρχική απόφαση των ευρωπαίων εταίρων.

Η Σλοβακία, η Φιλανδία, η Αυστρία και η Ολλανδία δεν θα συμφωνήσουν στη νέα δανειοδότηση, αν δεν υπάρχει καμία ελπίδα να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι εταίροι καθυστερούν την απόφαση, επικαλούμενοι «τεχνικές λεπτομέρειες». Ο επόμενος λόγος πιθανόν να αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, που σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, θα έπρεπε να αποδώσουν στο δημόσιο 50 δισ. ευρώ.

«Εάν ήμουν Φιλανδός ή Σλοβάκος διπλωμάτης, θα πήγαινα στην επόμενη σύνοδο με ένα αντίγραφο της συμφωνίας και θα ρωτούσα πώς πάνε οι ιδιωτικοποιήσεις», αναφέρει ο συντάκτης.

«Η Ευρώπη δεν θέλει να πληρώσει»

«Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη δεν θέλει να πληρώσει, οπότε παρά το δράμα στην Αθήνα, οι Έλληνες πιθανόν θα πτωχεύσουν το Μάρτιο. Αλλά ακόμη κι αν το δάνειο δοθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι η ευρωζώνη σώθηκε. Επιπλέον, οι Έλληνες πιθανόν θα έχουν εκλογές σύντομα. Υποτίθεται ότι θα γινόταν το Φεβρουάριο, αλλά τώρα συζητούν για τον Απρίλιο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Μέχρι στιγμής, το ΠΑΣΟΚ έχει υποχωρήσει στο 8% στις δημοσκοπήσεις, ενώ τα τρία κόμματα της Αριστεράς κερδίζουν αθροιστικά ένα ποσοστό 42,5%. Τυχόν νίκη τους θα σήμαινε την εγκατάλειψη του προγράμματος των περικοπών, την αύξηση των κρατικοποιήσεων, τη μάχη κατά του κεφαλαίου και θα πυροδοτούσε ένα σπιράλ εξόδου από το ευρώ. Ακόμη κι η ΝΔ, που μετέχει στην κυβέρνηση, θέλει να επαναδιαπραγματευτεί μετά τις εκλογές.

«Θα εγκαταλειφθεί στην τύχη της»


Την ίδια ώρα, ο Φρανσουά Ολάντ που έχει δηλώσει βούληση αναδιαπραγμάτευσης του δημοσιονομικού συμφώνου, θα κληθεί, αν εκλεγεί, να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Πορτογαλίας. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η Ελλάδα θα εγκαταλειφθεί στην τύχη της.

«Η Ελλάδα προσπαθεί και έχει πετύχει πολύ περισσότερα από όσα της αναγνωρίζονται. Αλλά ό, τι κι αν κάνει, η μοίρα της θα είναι η ίδια στο τέλος», καταλήγει το δημοσίευμα.


πηγή : tolimeri

Δεν υπάρχουν σχόλια: