Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ο ''Ξένιος Ζευς'' συλλαμβάνει τουρίστες ως παράνομους μετανάστες

Ο Κορεάτης Hyun Young Jung
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με κωδική ονομασία ''Ξένιος Ζευς'', συλλαμβάνει ακόμα και τους τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας. Καταγγελίες για τη βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών.
Η ελληνική αστυνομία έχει εντείνει τις προσπάθειές της να περιορίσει τους παράνομους μετανάστες με επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας και έλεγχο των ταξιδιωτικών και νομιμοποιητικών εγγράφων.
Αν και η ''σκούπα'' της αστυνομίας έχει επιφέρει αποτελέσματα, αρκετοί είναι οι τουρίστες που έχουν πέσει θύματα αυτών των ελέγχων. Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BΒC δύο από αυτούς έχουν τραυματιστεί άσχημα.

Χτυπήθηκε όταν ζήτησε την αστυνομική ταυτότητα
Όταν ο Κορεάτης Hyun Young Jung επισκέφθηκε τη χώρα μας σε καμία περίπτωση δεν φανταζόταν το θα συμβεί κάποια ημέρα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Έκανε βόλτα στην Αθήνα όταν τον σταμάτησε ένας ψηλός άνδρας και του μίλησε στα ελληνικά. Δεν έδωσε σημασία και συνέχισε, όταν ένας άλλος άνδρας με στολή τον σταμάτησε εκ νέου ζητώντας του τα χαρτιά του.
Ως έμπειρος ταξιδιώτης και με πολλά ταξίδια στο ενεργητικό του ο Κορεάτης ήταν αρκετά επιφυλακτικός, καθώς ήξερε πως δεν ήταν λίγες οι φορές που άνδρες ντυμένοι με στολή εξαπατούσαν τουρίστες. Έδειξε το διαβατήριό του αλλά ζήτησε να δει την αστυνομική ταυτότητα του ατόμου που είχε βρεθεί στο δρόμο του.
Αντί για την ταυτότητα ο τουρίστας έλαβε μία γροθιά στο πρόσωπο... Ο αστυνομικός μαζί με τον άνδρα που τον είχε πλησιάσει την πρώτη φορά τον έριξαν στο έδαφος, τον ακινητοποίησαν και τον χτύπησαν, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος.
Σοκαρισμένος, πίστεψε πως έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας και άρχισε να φωνάζει. Όταν λίγα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκε στο κοντινό αστυνομικό τμήμα κατάλαβε πως δεν ήθελαν να τον κλέψουν, αλλά να τον συλλάβουν.

Θύμα της επιχείρησης ''Ξένιος Ζευς''
Θύμα της επιχείρησης ''Ξένιος Ζευς'' έπεσε τον περασμένο Ιούλιο και ο 38χρονος Christian Ukwuorji, Αμερικανός πολίτης που επισκέφθηκε την Ελλάδα με τη γυναίκα και τα τρία τους παιδιά.
Κατά τη διάρκεια μία βόλτας στην Αθήνα του ζητήθηκαν τα χαρτιά του, κρατήθηκε με μία ομάδα μεταναστών και τελικά μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα.
Ο ίδιος αναφέρει στη δημοσιογράφο του BBC, Chloe Hadjimatheou, πως δέχθηκε τη βίαιη επίθεση των αστυνομικών, όταν προσπάθησε να τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο τις χειροπέδες που του είχαν περάσει. Ξύπνησε στο νοσοκομείο με διάσειση.
Η αστυνομία επέστρεψε το διαβατήριό και το κατεστραμμένο κινητό του τηλέφωνο, ενώ δεν κατηγορήθηκε για κανένα αδίκημα. Η πρεσβεία των ΗΠΑ ζήτησε να ερευνηθεί το περιστατικό αλλά έξι μήνες αργότερα δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα εκτός από τη βεβαιότητα του Ukwuorji πως δεν θα επισκεφθεί ποτέ ξανά την Ελλάδα.
πηγή : news247

ΣΧΟΛΙΟ : Αυτά τά σαΐνια μπήκαν στήν αστυνομία μέ τίς εισαγωγικές εξετάσεις; Και πού μετεκπαιδεύτηκαν; Στά ΜΑΤ;
 Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: