Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Η συνταγή πέτυχε κ. Λαγκάρντ!

Τα κροκοδείλια δάκρυα τώρα της κ. Λαγκάρντ ότι η συνταγή λιτότητας που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα απέτυχε και οδήγησε σε απόγνωση τον λαό και παράλληλα δεν έλυσε το πρόβλημα της χώρας, είναι για το θεαθήναι που λένε. Και είναι ψεύτικα.
Γιατί η συνταγή πέτυχε, και πέτυχε απόλυτα.

Όχι για τη σωτηρία της Ελλάδας. Αλλά για την σύνθλιψη ενός ολόκληρου λαού που κατάφεραν με αλλεπάλληλα εξοντωτικά μέτρα να τον τρομάξουν, να τον κάνουν περίπου να συμπεριφέρεται σαν τα ζώα της ζούγκλας που αναζητούν μόνο την καθημερινή τους τροφή για επιβίωση, να του ρημάξουν το ηθικό και την ψυχολογία του, τελικά να τον κάνουν ένα φοβισμένο και αδρανή λαό.
Η συνταγή του τρόμου και της αγωνίας για την καθημερινή επιβίωση πέτυχε. Και δεν είναι καινούργια. Έχει εφαρμοστεί κυρίως στις χώρες της Λατινικής Αμερικής (Χιλή, Ουρουγουάη, Περού και αλλού) σε χώρες που επέλεγαν κάθε φορά λόγω ορυκτού πλούτου τα κοράκια του παγκόσμιου καπιταλισμού να βάλουν στο χέρι.
Η συνταγή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, βγαλμένη από τα οικονομικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου του Σικάγου πριν 50 χρόνια με αρχιερέα-αρχιμάγειρα της συνταγής τον Πατριάρχη του αμερικανικού κεφαλαίου καθηγητή των Οικονομικών Τζον Φρίμαν, περιγράφεται εκπληκτικά στο βιβλίο «Το δόγμα του σοκ».
Άρα η κ. Κριστίν παραμύθι πάλι μας πουλάει για την συμπόνια της στον ελληνικό λαό γιατί δήθεν απέτυχε η συνταγή της – δικής της και των Μέρκελ, Σαρκοζί και Σόιμπλε.
Το δόγμα του σοκ είναι πια εδώ. Και έχει κυριεύσει τη ζωή μας. Ας βρούμε τον τρόπο να απαλλαγούμε από αυτό.
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: