Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Κοιτούν την εκκλησία και χάνουν τον… Τόμσεν

Κοιτούν την εκκλησία και χάνουν τον… Τόμσεν

Ο μίστερ Τρόικα τους έδωσε… πάσα κι εκείνοι έκαναν ένα βλακώδες φάουλ! Αντί οι του ΣΥΡΙΖΑ να αδράξουν την ευκαιρία, άνοιξαν ένα θέμα άλλης εποχής, με το χειρότερο τρόπο.
Γράφει:

Στις δηλώσεις του, σε κυριακάτικες εφημερίδες, ο Τόμσεν παραδέχθηκε ότι η πολιτική που επιβάλλει η τρόικα και οι ελληνικές κυβερνήσεις βασίζεται σε λάθος υπολογισμούς, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ: «Έ! Δεν έγινε και τίποτε»…
Η αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο, για μία ακόμη φορά έδειξε πως δεν έχει τα σωστά αντανακλαστικά. Αντί να κάνει παντιέρα της τα όσα είπε το στέλεχος του ΔΝΤ και να υψώσει τις αντιμνημονιακές κορώνες, έβαλε θέμα διαχωρισμού της εκκλησίας από το κράτος.
Ίσως ιδεολογικά είναι σωστό για ένα αριστερό κόμμα να ζητά αυτό που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες. Ωστόσο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κι εν προκειμένω ο βουλευτής Τάσος Κουράκης βρήκε τον πιο ακατάλληλο χρόνο και τον πιο ακατάλληλο τρόπο για να ζητήσει την επιβολή «εκκλησιαστικού φόρου» στους χριστιανούς, ώστε να καταβάλλονται οι μισθοί των ιερέων.
Σε περίοδο κρίσης και τη στιγμή που οι περισσότεροι πολίτες (και κυρίως τα φτωχότερα στρώματα) έχουν επιβαρυνθεί απίστευτα από τη μνημονιακή πολιτική, φτάνει μέχρι την πολιτική αυτοχειρία εκείνος ο αντιμνημονιακός που ζητάει επιπλέον επιβαρύνσεις.
Το διαχειριστικό «διαζύγιο» μεταξύ κράτους και εκκλησίας μπορεί να περιμένει μερικές δεκαετίες ακόμη, έως ότου κάνει τον κύκλο της η κρίση. Ωστόσο, το «φάουλ» του βουλευτή αποτελεί μία ακόμη ερασιτεχνική κίνηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή κατά την οποία υποτίθεται πως το κόμμα του ετοιμάζεται να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Και δίνει τροφή στα φιλο-μνημονιακά Μέσα Ενημέρωσης να λοιδορήσουν την πολιτική του, ενώ θα έπρεπε να παίζουν τους «κεραυνούς» εναντίον του ξετσίπωτου Τόμσεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: