Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ
....
Καλό είναι να μην μιλάμε για πράγματα που δεν ξέρουμε, φίλε μου. Θα σου πω λοιπόν τι έχω ακούσει εγώ.
Το πρόβλημα είναι ότι η μονή είναι πλούσια και η μητρόπολη πτωχή. Το θέμα είναι ότι την εξουσία την έχει η Μητρόπολη και όχι η μονή. Η μητρόπολη έχει τη δύναμη, δεν έχει την οικονομική άνεση. Από την άλλη, η μονή έχει την οικονομική άνεση, όχι όμως τη δύναμη νομικά. Την έχει αποκτήσει πρακτικά όμως: η μονή έχει ιδρύσει ραδιοφωνικό σταθμό, συνεδριακό κέντρο, έχει έσοδα, και κάνει μια εξωστρεφή πολιτική τονίζοντας κι επιδεικνύοντας το δικό της έργο, αφήνοντας υπονοούμενα ότι η μητρόπολη δεν κάνει τόσο καλό έργο.
Αυτή την κατάσταση την βρήκε ο νυν επίσκοπος, όταν εγκαταστάθηκε εκεί.
Κάποια στιγμή η μονή θέλησε να κάνει επέκταση των εγκαταστάσεών της. Ζήτησε λοιπόν ο μητροπολίτης να δει τον φάκελο: κατόψεις, άδεια, κ.λπ.. Η δε μονή, έχουσα οικονομική άνεση υπέρ της μητροπόλεως, του λέγει του Ιερόθεου -εμμέσως πλην σαφώς- ότι, εντάξει μωρέ, τι ξέρεις εσύ τώρα, μόλις ήλθες, κ.λπ.. Τα παίρνει ο Ιερόθεος, οπότε καλεί τον ηγούμενο και 2 μέλη της αδελφότητος σε επισκοπικό δικαστήριο. Η μονή λοιπόν χρησιμοποίησε δικηγόρο εκ Πατρών ονόματι Πελέκη. Πεθερός του Βουλγαράκη, του πρώην υπουργού. Ο οποίος δικηγόρος καταθέτει ένα υπόμνημα λίαν κοροϊδευτικό και προσβλητικό για τον ποιμενάρχη. Τότε ο Ιερόθεος τους ρίχνει ποινή, και τους λέει να εκλέξουν καινούριο ηγούμενο. Οι μοναχοί εξέλεξαν τον ίδιο ηγούμενο.
Ο Ναυπάκτου δηλαδή ήθελε να κάνει οικονομικό έλεγχο σε μονή που βρισκόταν στη δικαιοδοσία του (μπορεί, σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες και τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος)
Η μονή δεν θέλησε να του δώσει λογαριασμό - για λόγους που δεν ξέρω, μπορώ όμως εύκολα να φανταστώ. Οπότε φίλε μου αυτό δεν έγινε επειδή ο Ιερόθεος ήθελε να φάει λεφτά, η μονή ήθελε να φάει λεφτά και δεν την αφήνει ο μητροπολίτης. Πρέπει να έχει ποσοστό η μητρόπολη, όχι για να τα τρώει σε όργια ο μητροπολίτης -όπως είθισται να πιστεύουν οι οργανωσιακοί για τους μη-οργανωσιακούς επισκόπους- αλλά επειδή έχει να ταήσει κόσμο, να ντύσει κόσμο, να σπουδάσει κόσμο, να πληρώσει εφορίες -διότι σύμφωνα με το κράτος όλοι οι της Εκκλησίας είναι δισεκατομμυριούχοι άρα τσεκούρωνέ τους με φόρους- και λοιπά.
Πώς σου φαίνεται αυτό το σχόλιο πρεσβυτέρα; Πώς κ.ιστολόγε; Γιατί εσχάτως το ιστολόγιό σου ΠΟΛΥασχολήθηκε με την εν λόγω μονή! Κι εξ αυτού κάποιος μπορεί ΠΟΛΛΑ να υποθέσει! Όσο για το Λογοθέτη πολλά έχουν ακουστεί για το μένος του ότι
ΔΕΝ έγινε αυτός μητροπολίτης Ναυπάκτου! Τα έβαζε με όλους τους μητροπολίτες! Ο θάνατος του Νικοδήμου ΔΕΝ ήταν και τόσο αθώος!!! Μέσα σε 3 μήνες ποιμαντορίας έχασε τη ζωή του σε"τροχαίο"!! Αυτά επί του παρόντος!

Όοο για το Θεό, που ΟΛΟΙ επικαλείσθε και δήθεν πιστεύετε, όταν έρθει η ώρα σας θα σας ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ δεόντως "και εν τω νυν και εν τω μέλλοντι αιώνι"........!!!!!!!!!!!
ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ

ΣΧΟΛΙΟ : Δυστυχώς συγκρούονται μέχρι θανάτου δύο παρόμοιες λογικές. Ο επίσκοπος έπρεπε νά έχει βρεί άλλες τακτικές γιά νά πολεμήσει τήν αλαζονεία τού μοναστηριού. Η σχέση τής αλήθειας καί τής δικαιοσύνης δόθηκαν γιά πάντα από τήν Σοφία τού Σολομώντος. Ο αληθινός υποχωρεί.
Δυστυχώς φανερώνεται γιά άλλη μιά φορά η νεο-ειδωλολατρία τών ορθοδόξων. Έχει μητρική ρίζα. Λατρεύονται τά καλά μορφωμένα παιδιά. Οι επιστήμονες. Μέ ένα διδακτορικό, έστω!
Η αποθέωση τής Μητριαρχίας : Καλό παιδί, επιστήμων καί μοναχός. Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ.
Υπάρχει καί ή άλλη πλευρά. Καλό παιδί, επιστήμων καί καλλιτέχνης, ΤΑΛΕΝΤΟ! Κληρονομημένο από τή μαμά.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΥΝΟΥΧΟΙ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΤΟΥΣ ΕΓΚΡΑΤΕΙΣ ΡΗΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.

Αμέθυστος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ
ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ, ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΩΣΤΟ. ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΟ ΜΕΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΟΛΑ.ΑΝ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΤΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΤΕ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΛΥΝΕΙΣ.
Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟΝΟΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ...........
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΑΠΟ 6 ΝΤΕΝΤΕΚΤΙΒΣ...ΛΕΓΕΤΑΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΚΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ" ΜΕ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΗ ΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ... ΕΝΑΣ ....ΠΟΥ ΕΝΕΠΛΑΚΗ ΤΟΤΕ.... ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ....ΓΚΑΙΚΕ;;; ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΣ....
ΤΟΤΕ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ... ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΗ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑ ΑΣΗΜΟ.... ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΓΚΙΖΑ.....ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;;ΛΑΥΡΑΚΙ.....