Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ιερός πόλεμος για τον... ΣΥΡΙΖΑ και πυρά κατά Χρυσής Αυγής με αφορμή το συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά»


ΕΝΔΟΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

Εμφύλιος ξέσπασε ανάμεσα στους παράγοντες της Εκκλησίας με αφορμή τη συμμετοχή της Ιεράς Συνόδου ως συνδιοργανωτή στο συνέδριο που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Θεολογική Σχολή με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», το οποίο ολοκληρώθηκε χθες.

Στις επιθέσεις συντηρητικών κύκλων μέσα και έξω από την Εκκλησία και ιδιαίτερα σ' αυτήν του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου, ο οποίος κατηγόρησε όσους κληρικούς πήραν μέρος ότι «παραβιάζουν τις επιταγές της χριστιανικής ηθικής και ότι δίνουν πιστοποιητικά χριστοήθειας σε ένα σύστημα που κηρύττει την αθεΐα και εχθρεύεται την Εκκλησία», απάντησε χθες ο μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος. Ο κ. Αμβρόσιος είχε στρέψει ιδιαίτερα τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η Εκκλησία, άθελά της ίσως, σε μια κρίσιμη ώρα για την πορεία του έθνους, έρχεται να προσφέρει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στον χώρο της αριστερής κουλτούρας και να πριμοδοτήσει την πορεία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία».

«Εμείς δεν στρώνουμε τον δρόμο στην Αριστερά, αλλά τον στρώνουν δηλώσεις σαν κι αυτές του μητροπολίτη Καλαβρύτων», απάντησε ο μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος και πρόσθεσε: «Η Αριστερά δεν είναι σήμερα το φόβητρο, αν και έχει θέσεις που μας στενοχωρούν, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να της χρεώσουμε σήμερα λάθη παλαιών εποχών».


«Ξεπεράστε τον φόβο»

«Φίλοι της Αριστεράς, γνώρισα αληθινά προοδευτικούς ανθρώπους -διότι υπάρχουν και κάλπικοι- πριν 30 χρόνια στο Μαντούδι, τότε με τον Μποδοσάκη αν θυμάστε, ήμουν με τους κατοίκους, μιλούσα σε αυτούς και μου έλεγαν «μα εσύ είσαι δικός μας, Αριστερός». Λοιπόν, δεν είμαι αριστερός, γιατί αν γίνω θα φτωχύνω, ως χριστιανός και ιεράρχης. Σας το λέω όσο πιο καθαρά μπορώ: απαγκιστρωθείτε από τις μαρξιστικές αντιλήψεις. Οπως κι εμείς θα πρέπει να το κάνουμε έτσι κι εσείς, ξεπεράστε τον φόβο σας για εμάς» είπε στο συνέδριο ο μητροπολίτης Σιατίστης.

Ιεράρχες


Πυρά κατά Χρυσής Αυγής

Έκκληση για ενότητα στις σημερινές κρίσιμες στιγμές για τον τόπο απηύθυνε από την πλευρά ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Παράλληλα αναφέρθηκε στα φαινόμενα ρατσισμού και βίας κατά των μεταναστών. «Η Εκκλησία είναι αντίθετη σε κάθε αντιχριστιανική πράξη και τέτοια είναι καθετί που ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τη φυλή, το χρώμα του δέρματός τους, την πίστη τους, σε ανώτερους και κατώτερους», είπε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος έβαλε εναντίον όσων επιτίθενται τα βράδια κατά των μεταναστών, αλλά και κατά της Χρυσής Αυγής. «Η πολιτεία δεν πρέπει να αφήνει σαπρόφυτα να την αντικαθιστούν. Δεν είναι δυνατό να ξεχάσουμε ότι Γερμανοί νεοναζί ξυλοκοπούσαν Ελληνες μετανάστες. Δεν θα γίνουμε σαν κι αυτούς που εγκληματούν στο όνομα της Ελλάδας. Οι μαύροι Ελληνες είναι Ελληνες όσο και οι άλλοι», είπε.
ethnos.gr
πηγή eglimatikotita

Μητροπολίτης Παύλος: Η Χρυσή Αυγή προσβάλει, διώκει και εξευτελίζει τον Χριστό
Όσοι ιερείς χαϊδεύουν τα αυτιά της ΧΑ εξευτελίζουν το Χριστό»

δηλώνει ο Σεβασμιότατος

Με τη Χρυσή Αυγή και τους ιερωμένους που της «χαϊδεύουν τα αυτιά» τα έβαλε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος τονίζοντας πως το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου προσβάλει, διώκει και εξευτελίζει καθημερινά τον Χριστό και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.
Ο Μητροπολίτης Παύλος στην ομιλία του για το μεταναστευτικό, στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» που...
πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη επεσήμανε πως «για την Εκκλησία είναι αδιαπραγμάτευτη η αξία του ανθρώπινου προσώπου. Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος. Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου».
Παράλληλα επιτέθηκε και στους ιερείς που τάσσονται στο πλευρό της Χρυσής Αυγής αναφέροντας «κάθε χαΐδεμα ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει ακύρωση της πίστης».
Πρόσθεσε μάλιστα πως τα κέντρα φιλοξενίας - κράτησης των μεταναστών «σε καμία περίπτωση λύση δεν είναι ένας σύγχρονος άλλου τύπου Καιάδας, λύση δεν είναι οι χωματερές ανθρώπων. Από την άλλη πλευρά οι μετανάστες δεν είναι ούτε ένα θέμα για εύκολη ρητορεία, ούτε για αδάπανη προοδευτικότητα».

ΣΧΟΛΙΟ : Ο ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ, Ο ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ! Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ! Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ! Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.
Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ : Ο ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ, Ο ΦΙΛΑΡΧΟΣ!  Ο ΔΕΞΙΟΣ. Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ!
Αρχιερείς τής εκκλησίας σέ εμφύλιο πόλεμο!!! Μάλλον κομματάρχες. ΙΕΡΑΡΧΕΣ!!!
Μέ άφθονο κοινωνικό έργο καί οι δύο.
Διδάσκουν καί οι δύο ένα νέο χριστιανικό μέτρο. Μετρούν τόν χριστιανισμό σύμφωνα μέ την λατρεία καί τήν υποταγή τών πιστών στό πρόσωπό τους.
ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.
«για την Εκκλησία είναι αδιαπραγμάτευτη η αξία του ανθρώπινου προσώπου. Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος. Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου».
Απόλυτη η αξία τού ανθρωπίνου προσώπου;;; ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΣΠΟΤΑ. Δέν ακούσατε ποτέ γιά τόν αόρατο πόλεμο τού Χριστιανού, γιά τήν πτώση;
‘‘Εν αμαρτίαις εκίσσησέ με η μήτηρ μου’’ Δέσποτα! Ποίμενε τά πρόβατά Μου είπε ο Κύριος στόν Πέτρο. Αυτά πού σού στέλνω. Πού σού στέλνω επειδή σέ εμπιστεύομαι.
Από τούς φτωχούς στό Μαντούδι πόσοι έγιναν χριστιανοί άραγε; Όταν ακούσατε νά σάς λένε : Μά εσείς είστε δικός μας, σκεφτήκατε ποτέ, ότι είσαστε ήδη εκτός εκκλησίας;
Η Εκκλησία δέν είναι εκ τού κόσμου τούτου, Δέσποτα! Όταν ο κόσμος μάς αναγνωρίζει σάν δικούς του, μήπως σημαίνει πώς αποτύχαμε σάν χριστιανοί;
Ο χριστιανός είναι ξένος Δέσποτα! Ο Άγιος είναι εξωγήινος. Γι' αυτό καί όσο λείπουν οι Άγιοι αυξάνονται οι εξωγήινοι τού εωσφόρου, Δέσποτα.
Αμέθυστος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

νομίζεις ότι οι τοίχοι ακούνε; σε γελάσανε!