Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Σύντομη Ανάλυση: Πώς η Παγκόσμια Διακυβέρνηση του Ο.Η.Ε χρηματοδοτείται από τους «Πράσινους Φόρους»

Σε αρκετά προηγούμενα άρθρα εδώ στο pentapostagma.grέχουμε δείξει ότι η παγκόσμια διακυβέρνηση που προσπαθεί να επιβάλλει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών χρηματοδοτείται από τις πολιτικές καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής και ειδικότερα από τους λεγόμενους «πράσινους φόρους».
Πώς όμως οικοδομήθηκε η προπαγάνδα της «κλιματικής αλλαγής» και με ποιά μέσα επιβλήθηκαν οι φόροι του κλίματος στις κυβερνήσεις;
Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε σε συστάσεις κατά των εκπομπών ρύπων της Κίνας και της Ινδίας, ισχυριζόμενη ότι το Πρωτόκολλο του Κιότο απαιτεί ανανέωση.
Παλαιότερα, ο κύριος διαχωρισμός μεταξύ αναπτυσσόμενων ή υποανάπτυκτων εθνών και ανεπτυγμένων βιομηχανικά εθνών έφερε στην επιφάνεια αιτήματα για την οικοδόμηση ευθύνης για τις εκπομπές ρύπων. Παράλληλα, η φοβική προπαγάνδα της δημιουργηθείσας από τον άνθρωπο κλιματικής αλλαγής εισχωρούσε ολοένα και περισσότερα στην πολιτική σφαίρα.
Η προσπάθεια να πειστεί η επιστημονική κοινότητα ότι η φοβική αυτή προπαγάνδα ισχύει έπεσε στο κενό. Τα πραγματικά εμπειρικά δεδομένα έδωσαν άπλετες αποδείξεις ότι οι δυσοίνωνες κλιματικές προβλέψεις προέρχονταν από ψευδεπίγραφα και επιστημονικά ανακριβή υπολογιστικά μοντέλα (computer models). Παρόλα αυτά όσοι είχαν επενδύσει στην κλιματική επαγρύπνηση (alarmists) επιζήτησαν εναγωνίας κυβερνητική και πολιτική στήριξη.
Για ποιό λόγο ζητήθηκε η παρέμβαση της πολιτικής σκηνής; Διότι μέσω του εκφοβισμού και της πίεσης προς τους εκλεγμένους αντιπροσώπους να νομοθετούν υπέρ πολιτικών αλλαγής του κλίματος - που επιβάλλονται διεθνώς από τον Ο.Η.Ε – ο στόχος επιτυγχάνεται άμεσα καθώς είναι ένα σαφώς πιο εύκολο έργο από την αλλαγή της γνώμης του γενικού πληθυσμού. 
Το 1997, το Πρωτόκολλο του Κιότο διαμορφώθηκε ως εξέλιξη της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών UNRio+20 EarthSummit η οποία πραγματοποιήθηκε μόλις πέντε χρόνια πρίν. Οι τεχνολογικά αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία απαλλάχθηκαν από την υποχρέωση να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων. Την ίδια περίοδο, οι παγκόσμιοι ηγέτες εγείρουν αντιρρήσεις για το εφαρμόσιμο του Πρωτόκολλου του Κιότο και για το άδικο της εφαρμογής του, ενώ παράλληλα η Κίνα μετατρέπεται σε μία κατεξοχήν βιομηχανοποιημένη χώρα.

Υπό αυτό το περίπλοκο σκηνικό, αρκετά μέλη του λόμπι των «περιβαλλοντιστών» θεωρούν ότι μία νέα παγκόσμια συνθήκη – που θα επεκτείνει ουσιαστικά την εφαρμογή και την δεσμευτικότητα του Πρωτοκόλλου του Κιότο - θα αποτελέσει τη λύση για την μείωση των εκπομπών ρύπων. Όμως τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν σχετίζονται διόλου με την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη. Παρόλα αυτά το λόμπι των επαγρυπνιστών της κλιματικής αλλαγής χρησιμοποιούν συνεχώς αυτήν την κατασκευασμένη απειλή ώστε να ωθήσουν στην οικοδόμηση συναίνεσης για την δημιουργία δεσμευτικών διεθνών συνθηκών οι οποίες θα υφαρπάζουν το κυριαρχικό δικαίωμα των εθνών στην επιχειρηματικότητα, καθώς και θα εξαναγκάζουν τις κυβερνήσεις να πληρώνουν έναν παγκόσμιο «φόρο άνθρακα» ως μέσο χρηματοδότησης της ανάπτυξης και κατασκευής των προϊόντων που επιθυμούν να μεταπωλήσουν οι περιβαλλοντιστές προς τα έθνη ως αναγκαία προστασία απέναντι στην «παγκόσμια εποχή της υπερθέρμανσης».
Δυστυχώς, όμως, η κατάσταση δεν φαίνεται να αντιστρέφεται αλλά αντιθέτως «ενισχύεται» συνεχώς... Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσει ήδη στρατηγικές ώστε να διασφαλίσει την συναίνεση των κυβερνήσεων της στην υιοθέτηση νέων παγκόσμιων συμφωνιών με στόχο να υπογραφούν μέχρι το 2015 και να εφαρμόζονται πλήρως μέχρι το 2020. 
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν πλέον έναν ξεκάθαρο ρόλο: να ρυθμίζουν και να κατηγοριοποιούν τις χώρες υπό νέες δεσμευτικές συνθήκες και υποχρεώσεις ώστε να επιβάλλουν ολοένα και μεγαλύτερη τυραννική διακυβέρνηση σε όσα έθνη διατηρούν ακόμη την όποια ανεξαρτησία τους...

2 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Πολύς λόγος και θόρυβος γίνεται τις τελευταίες μέρες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο και όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο η ΤΡΟΙΚΑ και κυρίως η Γερμανία, η Αγγλία άλλα και κάποια χρηματοοικονομικά κέντρα, προσπαθούν να το εκμεταλλευθούν πριν την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.Επειδή έχω ήδη την φήμη του ‘’κακού’’ και του ανθρώπου που δεν του αρέσουν τα μισόλογα και τα ψέματα, θα σας αναφέρω σήμερα κάποιες σκληρές αλήθειες για το υπό αναφορά θέμα, γιατί πιστεύω ότι το ψέμα δεν βοηθά ούτε τους ανθρώπους, πολύ δε περισσότερο δεν βοηθά, Κράτη που αποζητούν και απαιτούν δικαιοσύνη και αλληλεγγύη στα πολιτικά και οικονομικά τους προβλήματα.Η Κύπρος λόγω του χαμηλού φορολογικού της συντελεστή, (μόλις 10%) έχει προσελκύσει τα τελευταία χρόνια αρκετές ξένες καταθέσεις και επενδύσεις και αποτελούσε ανέκαθεν στόχο των ξένων, κατηγορώντας την ότι εκτός από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αποτέλεσε και ένα ούτω καλούμενο ‘’φορολογικό παράδεισο’’. Πρόσθετα υπήρξε και μια δική μας προσπάθεια να προβάλουμε την Κύπρο σαν ένα διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο με ανεπτυγμένες υπηρεσίες όπως, Λογιστές, Δικηγόροι, αλλά δυστυχώς και με ένα υπερδιογκομένο τραπεζικό τομέα του οποίου ο μεγαλοϊδεατισμός και η αλόγιστη επέκταση, μαζί με την αχαπαρωσύνη του Χριστόφια, του ΑΚΕΛ και του Επόπτη Αθανάσιου Ορφανίδη οδήγησαν την Κύπρο στην πτώχευση.Πίσω στο θέμα μας. Ειλικρινά, είναι κανείς τόσο αφελής που να πιστεύει ότι στην Κύπρο δεν γίνεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος; Σαν επαγγελματίας Λογιστής – Ελεγκτής που ζω επαγγελματικά την κυπριακή πραγματικότητα σας διαβεβαιώνω ότι ναι, γινόταν και γίνεται μεγάλο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έστω και αν έχουν περάσει διάφορα νομοσχέδια περί διαφάνειας και ελέγχου του τραπεζικού συστήματος από μέρους της Κεντρικής Τράπεζας. Είναι καιρός να τελειώνουμε με το ψέμα και την υποκρισία μας και κυρίως με το απαξιωμένο και βρώμικο κομματικό κατεστημένο που μας έφερε σε αυτή την κατάντια.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Στη Κύπρο, τη μεγαλύτερη ίσως μπανανία της Ευρωζώνης μαζί με την Ελλάδα, στην χώρα της αρπακτής, της ανομίας και της συγκάλυψης, οι νόμοι υπάρχουν και εφαρμόζονται για να καταδικάζονται μόνο οι μικροί, για τους μεγάλους και κυρίως για τους πολιτικούς και γενικότερα το κομματικό κατεστημένο υπάρχουν μόνον στα χαρτιά. Είναι πλέον κοινό μυστικό, όχι μόνο στους ξένους αλλά και σε όσους ζουν στη Κύπρο και έχουν την ελάχιστη δυνατή κρίση, ότι στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εμπλέκονται κυρίως πολιτικά πρόσωπα αλλά και τα κόμματα τους. Είναι επίσης γνωστό σε όλους ότι στην καταστροφική για τον τόπο μας συμπεριφορά του, αυτό το ελεεινό κομματικό κατεστημένο βρίσκει την στήριξη των εταίρων του όπως, τραπεζιτών, μεγάλων οικονομικών παραγόντων και του υποκόσμου που τους χρηματοδοτούν με το αζημίωτο βέβαια.Θέλετε κάποια παραδείγματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος; έχουμε και λέμε: (1). Μιλόσεβιτς σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο του πρώην Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου. (2). Μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου 1999-2000, (Τάσος Παπαδόπουλος, Νίκος Χ(ΑΚ)ρυσάνθου Αναστασιάδης, προσωπικά και δια των δικηγορικών τους γραφείων καθώς επίσης και πολλοί άλλοι πολιτικοί και Κόμματα όπως ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ.) (3). Φορολογική Αμνηστία 2002. (4). Ρώσικα Κεφάλαια, κ.λ.π. Θέλετε επίσης να μάθετε ποίοι εμπλέκονται στη συγκάλυψη του ξεπλύματος με το αζημίωτο βέβαια; Εκτός από τις τράπεζες και κάποια Λογιστικά γραφεία, εμπλέκονται κυρίως πολιτικά πρόσωπα και κυρίως δικηγορικά γραφεία πολιτικών προσώπων, τα οποία προτιμώνται από τους ξεπλένοντες, όχι για την δικηγορική δεινότητα των στελεχών τους, αλλά για τις πλάτες και τα πλοκάμια που διαθέτουν στη εκάστοτε καθεστωτική εξουσία και την χειραγωγημένη Κυπριακή Δικαιοσύνη. Είναι τυχαίο νομίζετε που δικηγορικά γραφεία πολιτικών (που απλά πήραν το πτυχίο του δικηγόρου αλλά δεν έχουν παραστεί ποτέ σε καμία δίκη και δεν γνωρίζουν καν από δικηγορική)έχουν την μερίδα του λέοντος στο business και κυρίως στο μαύρο χρήμα; Κάποιος ικανότατος, μη πολιτικός, δικηγόρος μου είχε αναφέρει πρόσφατα καταφανώς απογοητευμένος επί λέξη: ‘’Δυστυχώς η Δικαιοσύνη και οι πλείστοι Δικαστές είναι πλήρως χειραγωγημένοι και υποταγμένοι στους πολιτικούς και βγάζουν αποφάσεις ανάλογα με ποίο δικηγόρο έχουν απέναντι τους’’.Συνεπώς ας μην ωρύονται κάποια ρεμάλια πολιτικοί που έχουν η/και ζητούν εξουσία για να μας ‘’σώσουν’’, όταν μας κατηγορούν οι ξένοι για ξέπλυμα, έστω και αν το κάνουν σκόπιμα για να μας πάρουν κάποιες επενδύσεις και καταθέσεις. Το είπα πολλές φορές και το επαναλαμβάνω, οι μεγαλύτεροι εχθροί της Κύπρου δεν είναι οι ξένοι αλλά οι ελεεινοί πολιτικοί της. Αν εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να το δεχθούμε και μένουμε προσκολλημένοι στον κομματικό μας πατριωτισμό τότε δεν έχουμε γενικώς υπόθεση.
Όμηρος Αλεξάνδρου http://omirosalexandrou.blogspot.com