Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Αύξηση των κρουσμάτων HIV στην Ελλάδα λόγω κρίσης

ΠΗΓΗ: Olympia
http://www.euro2day.gr/dm_pictures/bloomberg120_99918_256495_160x120.jpgΕφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η διάδοση του ιού HIV στην Ελλάδα, όπου πλέον καταγράφονται και τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρθρο του πρακτορείου Bloomberg, περιγράφει μία ζοφερή εικόνα όπου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο καθώς το ιατρικό σύστημα αδυνατεί να ανταποκριθεί ενώ οι σχετικοί οργανισμοί βλέπουν τα κονδύλια τους να ψαλιδίζονται.
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ δύσκολο πρόβλημα υπό τις χειρότερες συνθήκες» δήλωσε η κα. Μαλλιώρη, πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ σε τηλεφωνική της συνέντευξη στο Bloomberg και συμπλήρωσε: «Εάν δεν πάρουμε περισσότερα χρήματα, τότε δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όσα κάναμε τον προηγούμενο χρόνο».
Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι «μέσα σε δύο χρόνια 35πλασιάστηκαν οι μολύνσεις από τον ιό HIV, εξέλιξη που ασκεί ασφυκτικές πιέσεις σε ένα καταπονημένο ιατρικό σύστημα που πασχίζει να πολεμήσει ταυτόχρονα ξεσπάσματα ελονοσίας και τον ιό του Δυτικού Νείλου ενώ οι οικονομικοί του πόροι συρρικνώνονται».
«Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων από τον ιό HIV σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004» αναφέρει το Bloomberg και συμπληρώνει ότι «η Ελλάδα είχε τα περισσότερα κρούσματα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα το 2011».
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: