Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Επειδή κατανοούμε βαθειά τον τίμιο Ορθόδοξο αγώνα σας εναντίον του Οικουμενισμού και επειδή κατανοούμε επίσης την μεγάλη δυσκολία, όπως έχετε εκφραστεί, να πολεμήσετε ανοιχτά εναντίον του, το γεγονός πώς δέν έχει καταδικαστεί ο Οικουμενισμός απο καμμία Σύνοδο, σας τείνουμε χείρα βοηθείας. Ο Οικουμενισμός όπως τον αντιλαμβάνεσθε είναι μία διπλωματική, πολιτική κίνηση, η οποία έχει πολλές ιστορικές σκοπιμότητες. Ποτέ καμία σύνοδος δέν καταδίκασε πολιτικές ιδεολογίες. Επομένως ματαίως περιμένετε κάποια καταδίκη ή κάποια ιστορική συγκυρία που θα σας βοηθήσει στον αγώνα σας για την προστασία της Ορθοδοξίας. Ματαίως ασχολείσθε με εξω-εκκλησιαστικές αιρέσεις. Είναι ιδεολογίες. Ποτίζονται απο το δηλητήριο της εξουσιολαγνείας.
Ο Οικουμενισμός, Μητροπολίτα, εκτός απο το πολιτικό κίνημα, συνοδεύεται και απο μία αληθινή αίρεση, την οποία αντιπροσωπεύει απο πολλών ετών ο Ζηζιούλας και την οποία κατέστησαν κυρίαρχη σήμερα, η θεολογική Θεσ/νίκης, η Ακαδημία Βόλου και το παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
Αυτή την αίρεση, αντιμετώπισε και καταδίκασε ήδη, Σύνοδος της Εκκλησίας, βασιζόμενη στους τρείς Θεολογικούς Λόγους του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, του οποίου την Μνήμη εορτάζουμε καί σήμερα. Εκείνη την αίρεση επαναλαμβάνει σήμερα κατά Γράμμα ο Ζηζιούλας, κατακτώντας πνευματικά, σήμερα όπως και τότε, το πατριαρχείο.
Η απιστία και η αθεΐα δέν είναι κάτι νεωτερικό και μοντέρνο, όπως λανθασμένα πιστεύετε, Μητροπολίτα. Η θεληματική πτώση στην αμαρτία και στον πνευματικό θάνατο, το αγκάλιασμα του μεταρρυθμιστού με τον Σατανά, είναι προχριστιανικά φαινόμενα.
Δέν θα υπάρξει ποτέ στην Ιστορία, κάτι νεώτερο απο το Ευαγγέλιο και την Εκκλησία του Κυρίου. Μόνον το κακό εξελίσσεται.
Αμέθυστος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο βάθος εξυπηρετείς τον Οικουμενισμό αμέθυστε.

αν δωσεις μια μαχη πριν την ώρα του είναι σίγουρο ότι θα χάσεις.
Αυτό που θέλετε εσείς οι αντι-οικουμενιστές είναι να παρασύρετε τον Πειραιώς να τον πάρετε μαζί σας στο καράβι του αντιοικουμενσιμο΄θ.αλλά τα κίνητρα σας δεν είναι Αγιοπνευματικά.
Μην "πειράζετε" έναν αγιασμένο άνθρωπο.
Δεν σας δίνει καμία σημασία.

Ανώνυμος είπε...

Την ευχή του Αγίου Συμεών και του Ελεάτη να έχουμε!

Ανώνυμος είπε...

Αν Ο Πειραιώς Σεραφείμ δεν υπηρετούσε τον Οικουμενισμό θα είχε αποτειχιστεί σαν τον Επίσκοπο Ράσκας Αρτέμιο! Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση της μερίδας του λαού που έχει συνειδητοποιήσει τι είναι ο Οικουμενισμός. Για το υπόλοιπο μέρος του λαού που δεν το έχει συνειδητοποιήσει καθώς και εκείνο που είναι αδιάφορο, υπάρχει ο Βαρθολομαίος, ο Ζηζιούλας, ο Δημητριάδος, ο Μεσσηνίας, ο Αχαΐας, ο Σύρου και τα άλλα παιδιά της Οικουμενιστικής κίνησης αγάπης εκτός αλήθειας και ως εκ τούτου εκτός Αγίου Πνεύματος και Εκκλησίας.

amethystos είπε...

Δέν ξέρεις να διαβάζεις φίλε. Γιά μάς είναι ένας μυρμηγκολέοντας. Μας είναι εντελώς αδιάφορως παρομοίως διότι είναι ψεύτης. Όπως και ο φίλος του ο Ζήσης. Εμείς δέν είμαστε αντι-οικουμενιστές. Πολεμάμε την αίρεση του Ζηζιούλα. Και κανένας άλλος δέν το κάνει. Διότι όλοι είναι αφιερωμένοι στην πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα. Τώρα αποκαλύπτεσαι Αμέθυστε.
Σα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι να τολμάς να ιεροκατηγορείς.
Και όλα τα κυρηγματα που ανεβαζεις περι Θεωσεως αυτο σου μαθαινουν; Νακατηγορεις και να ιεροκατηγορεις ψς ψευτες τους Αρχιερείς;
Αίσχος και ντροπή σου.Πέσε στα γόνατα και ζήτα συγχώρεση από τον Θεό.
από εσάς κινδυνεύει η εκκλησία όχι από τους "ψεύτες".
Καρκίνο για την εκκλησία είσαστε.

Ανώνυμος είπε...

Mε δύο λόγια ας με ενημερώσει κάποιος ποια ΑΚΡΙΒΩΣ είναι αυτή η αίρεση του Ζηζιούλα;

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΣΟΥ.

amethystos είπε...

Η αίρεση του Ζηζιούλα.
http://amethystosbooks.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2822.html

http://amethystosebooks.blogspot.gr/2012/04/blog-post_23.html