Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Δημοσκόπηση – σοκ στις μουσουλμανικές κοινότητες: Θέλουμε την Σαρία στις χώρες που ζούμε!


Οι μισοί από τους μουσουλμάνους εμφανίζονται να ανησυχούν για το θρησκευτικό εξτρεμισμό στη χώρα τους, στην πλειονότητά τους εκείνοι που κατοικούν στην Αίγυπτο, την Τυνησία και το Ιράκ. Απορριπτέα είναι επίσης και η βία στο όνομα του Ισλάμ, όμως δεν συμφωνούν με αυτή την άποψη οι μειοψηφίες κυρίως στο Μπανγκλαντές, στην Αίγυπτο, στο Αφγανιστάν και στα Παλαιστινιακά Εδάφη. Το 81% των αμερικανών μουσουλμάνων εκτιμά πως αυτή «ουδέποτε» είναι δικαιολογημένη, έναντι ενός ποσοστού 72% κατά μέσο όρο σε όλο τον κόσμο, επισημαίνεται στην έρευνα του Pew.


ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΦΡΙΚΗΣ!

Όσο και αν προσπαθούν να τα μπαλώσουν οι “μεταφραστές”, τα στοιχεία της δημοσκόπησης που έκανε το ίδρυμα PEW, είναι συντριπτικά: Η πλειονότητα των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να καταστεί ο ισλαμικός νόμος (σαρία) ο θεμελιώδης νόμος στη χώρα τους, αναδεικνύοντας όμως παράλληλα τις διαφορές στις επιμέρους απόψεις για το περιεχόμενό του, όπως προκύπτει από έκθεση που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα το ίδρυμα Pew.

Η έκθεση προέκυψε από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το 2008 έως το 2012 σε δείγμα 38.000 ανθρώπων στη μουσουλμανική κοινότητα 39 χωρών με θέμα «Θρησκεία, Πολιτική και Κοινωνία». Η μουσουλμανική θρησκεία αριθμεί 1,6 δισεκατομμύριο πιστούς στον κόσμο, και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη μονοθεϊστική θρησκεία.

Η πλειοψηφία των μουσουλμάνων, ιδίως στην Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, επιθυμεί την εγκαθίδρυση της σαρίας, αλλά με μεγάλη ποσοστιαία διαφορά ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή -φερ’ ειπείν μόλις το 8% τάσσεται υπέρ στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά στο Αφγανιστάν το επιθυμεί το 99%. Διαφορά που αποδίδει το Pew στην ιστορία της κάθε χώρας, αλλά και στο βαθμό που έχει υπάρξει διάκριση μεταξύ κοσμικής και θρησκευτικής εξουσίας.

Η μελέτη αποδεικνύει πως η ισχύς της σαρίας είναι επιθυμητή κυρίως στην ιδιωτική σφαίρα του βίου, προκειμένου να διευθετηθούν οι οικογενειακές ή κτηματικές διαφορές, και από τους μουσουλμάνους που κατοικούν σε χώρες όπου ήδη λειτουργούν τέτοιου είδους θρησκευτικά δικαστήρια.

Μικρότερη αποδοχή συναντούν οι πτυχές της σαρίας που αφορούν τις εκτελέσεις μουσουλμάνων που έχουν ασπασθεί άλλη θρησκεία, η τιμωρία με μαστίγωμα ή με ακρωτηριασμό μελών για τους κλέφτες, εξόν από τη συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν και σε ποσοστό έναν προς δύο στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Μόνο στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ θεωρούνται δικαιολογημένα από την πλειονότητα των ερωτηθέντων τα «εγκλήματα τιμής».

Πλειονότητα αποτελούν επίσης όσοι επιθυμούν να δοθεί περισσότερη ελευθερία σε άλλες θρησκείες. Έτσι, στο Πακιστάν το 84% θέλει μεν να εγκαθιδρυθεί ο ιερός νόμος στη χώρα, αλλά το 96% πιστεύει επίσης πως η ανεξιθρησκία είναι «καλό πράγμα».

Στις περισσότερες χώρες, η πλειονότητα των γυναικών, όπως και των ανδρών, εκτιμά πως η γυναίκα οφείλει να υπακούει τον άνδρα, με συντριπτικά ποσοστά της άποψης αυτής να καταγράφονται στο Ιράκ, το Μαρόκο, την Τυνησία, την Ινδονησία, το Αφγανιστάν και τη Μαλαισία. Ωστόσο, πλειοψηφούσα είναι επίσης η γνώμη πως εναπόκειται στη βούληση της ίδιας της γυναίκας η απόφαση να φορά ή όχι το παραδοσιακό κάλυμμα του κεφαλιού, σε κάθε εκδοχή του, που μπορεί να είναι από νικάμπ (κεφαλομάντηλο) ως και χιτζάμπ (ένα ένδυμα που καλύπτει όλο το γυναικείο σώμα).

Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι δεν βρίσκουν ότι υπάρχει κραυγαλέα αντίθεση ανάμεσα στο πνεύμα της θρησκείας και το σύγχρονο τρόπο ζωής, προτιμούν μια δημοκρατική διακυβέρνηση, αγαπούν τη μουσική και τις δυτικές κινηματογραφικές ταινίες, ακόμη και αν είναι της γνώμης πως αυτή η κουλτούρα υπονομεύει την ηθική τους.

Η συντριπτική πλειονότητα θεωρεί ανήθικη την πορνεία, την ομοφυλοφιλία, την αυτοκτονία, ή τα οινοπνευματώδη ποτά, όμως οι απόψεις για την πολυγαμία διαφέρουν (μόλις το 4% τη θεωρεί ηθικώς αποδεκτή στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, έναντι ενός 87% στο Νίγηρα).

Πηγή:ΑΠΕ  // olympia


ΣΧΟΛΙΟ :
ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ.


ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ. ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ. 


Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΕΙΣ.


ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ. 

ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΩΡΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΙΤΣΕΣ. 
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΣ. ΚΑΙ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑ.

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ.


Ο ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ ΣΑΝ ΖΩΗ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ.
Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμ τον προσηλυτισμό που κάνουν οι ευλαβείς μουσουλμάνοι στους δυτικούς που σκυλοβαρεθήκανε τα ξέκωλα και πσάχνουν έστω για μια πνευματικότητα έστω του ...ω...ού, πού τον πάς;

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://feltor.wordpress.com/2011/03/02/islam-west-different-worlds/