Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Όταν αγαπάς το Χριστό, τους αγαπάς όλους

του Γέροντος Πορφυρίου
 «Ο Χριστός είναι η Εκκλησία και η Εκκλησία είναι ο Χριστός, που μας έχει προσλάβει όλους στον Εαυτό Του. Όταν αγαπάς τον Χριστό, αγαπάς συγχρόνως όλους τους ανθρώπους, χωρίς να ρωτάς αν οι άνθρωποι είναι άξιοι της αγάπης ή ακόμη αν την αποδεχθούν ή την απορρίψουν. Όταν θέλεις να συναντήσεις τον Χριστό, θα Τον βρεις στο χώρο της Εκκλησίας, γιατί εδώ είναι ενωμένη ολόκληρη η ανθρωπότητα με τον Θεό στο Πρόσωπο του Χριστού. Δεν μπορείς να επικοινωνείς με τον Χριστό και να μην τα έχεις καλά με τους άλλους ανθρώπους».
Με το παράδειγμά του ο Γέροντας δίδασκε ότι η αγάπη μας στο Χριστό περνάει μέσα από τους άλλους ανθρώπους: «Η σωτηρία μας, η Βασιλεία του Θεού, ο Παράδεισος είναι ο ίδιος ο Χριστός, δηλ. η Εκκλησία»
πηγή : ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 
ΣΧΟΛΙΟ: Γιά νά καταλάβουμε επιτέλους πόσο άθεοι είναι οι "θεολόγοι" τής αγαπολογίας όπως ο Γιανναράς καί ο Ζηζιούλας, οι οποίοι ισχυρίζονται χωρίς ντροπή ότι οι καλόγεροι τού Αγίου Όρους, ΟΙ ΗΣΥΧΑΣΤΕΣ, διδάσκουν μιά ατομική σωτηρία
Γιά να καταλάβουμε πόσο άθεη είναι η απάιτησή τους νά αγαπάμε τόν πλησίον χωρίς νά έχουμε αγαπήσει τόν Κύριο εξ' όλης τής ψυχής καί εξ' όλης τής διανοίας.
Γιά νά καταλάβουμε πόσο άθεη και φαρισαϊκή είναι η φιλανθρωπία χωρίς τόν Κύριο.
ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ "ΣΧΕΣΕΩΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ, Ή Η "ΣΥΝΑΞΗ" ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ.
Αμέθυστος  

Δεν υπάρχουν σχόλια: