Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Βαρθολομαίος: «Δεν ελησμόνησα το ταπεινό μου ξεκίνημα από αυτό το φτωχό και μαρτυρικό νησί»

ΠΗΓΗ: Φως Φαναρίου

«Σταυρός και Ανάσταση είναι πολύ κοντά», είπε στην ομιλία του κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στο χωριό Ευλάμπιο της Ίμβρου

Συγκινημένος από την επάνοδό του στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ίμβρο ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τόσο ξεχωριστή για τον ίδιο φετινή Μεγάλη Παρασκευή και τη μοναδική ευκαιρία να χοροστατήσει ως Οικουμενικός Πατριάρχης στις ακολουθίες των Παθών στον τόπο που μεγάλωσε και από όπου ξεκίνησε την πορεία του. «Τούτη η Μεγάλη Παρασκευή είναι πολύ ξεχωριστή για μένα, όπως ασφαλώς και για σας. Δεν ξανάγινε και ούτε είναι εύκολο να ξαναγίνη, Οικουμενικός Πατριάρχης να χοροστατήση τέτοιες μεγάλες ημέρες στην Ίμβρο. Όμως το ήθελα πολύ, για να σας δείξω πόσο αγαπώ την Ίμβρο και τους Ιμβρίους. Για να σας δείξω πως δεν ελησμόνησα το ταπεινό μου ξεκίνημα από αυτό το φτωχό και μαρτυρικό νησί. "Ποτέ σου να μη λησμονής τα κάτω σκαλοπάτια γιατί σ αυτὰ πρωτοπατείς και βγαίνεις στα παλάτια"! Και ακόμη για να σας βεβαιώσω ότι στη σταυρική σας πορεία είμαι πάντοτε μαζί σας. Κυρηναίος της Μεγάλης Εκκλησίας, Κυρηναίος του Γένους, Κυρηναίος και της Ίμβρου. Και δεν θα δώσω ύπνο στα μάτια μου ώσπου να σας δω στηριγμένους, παρηγορημένους, λουσμένους στο φως και στη χαρά της Αναστάσεως!».

2 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Και,όμως,(οιονεί) Πατριάρχα!Όπως οι πάντες επ'ίσης και εξ ίσου (ή σχεδόν άπαντες..)γνωρίζουν(ακόμη και οι αδαέστεροι των ανθρώπων-έστω και αν αγνοούν ακριβώς την ερμηνεία της ή και προσποιούνται πως τη γνωρίζουν σαφώς-κάτι έχουν ίσως ακούση σχετικό ή και...''υποψιασθή''..)ότι ''ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι οὐδεὶς προφήτης δεκτός ἐστιν ἐν τῇ πατρίδι αὐτοῦ.''.


Ανώνυμος είπε...

Οι εραστές της δυνάμεως δεν κρύβονται. Ακόμα και όταν φορούν την μάσκα της ιεροπρέπειας.