Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η συνάντηση δύο καλών φίλων... Η λέξη ντροπή χάνει το νόημά της

 
Η νέα συνάντηση του Τούρκου προξένου Κομοτηνής και του μητροπολίτη Διδυμοτείχου στο περιθώριο των εορτών για τα «Ελευθέρια» της Θράκης…

 

Όπως ίσως θα θυμάστε, είχαμε κάποτε σχολιάσει στο «Προξενείο-Στοπ» με πολύ οξύ τρόπο την εξαίρετη σχέση που (φαίνεται ότι) υπάρχει ανάμεσα στον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ και στον μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνό. 

Ο λόγος βασικά για τα όσα άκρως εμετικά είχαν διαμειφθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2012 μέσα στο μητροπολιτικό μέγαρο της Κομοτηνής, όπου ο ιεράρχης (τοποτηρητής τότε στην τοπική Μητρόπολη) είχε υποδεχθεί τον…ομόλογό του (σ.σ. τοποτηρητή της Τουρκίας στη Θράκη γαρ!) και μόνο που δεν τον…έρανε με λουλούδια (βλ. Εμετού συνέχεια: Και ο τοποτηρητής μητροπολίτης Κομοτηνής σε περιπτύξεις με τον Τούρκο πρόξενο!). 

Αλλά και μερικές εβδομάδες αργότερα, όταν – μετά την εκλογή του νέου μητροπολίτη Παντελεήμονα – ήρθε πια η ώρα για τον Δαμασκηνό να εγκαταλείψει τη Ροδόπη, η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν και πάλι με τον πρόξενο, σε εκδήλωση γεμάτη από…περιστρεφόμενους (και έτερους) δερβίσηδες (βλ. Περιστρεφόμενοι δερβίσηδες και…περιφερόμενοι χαφιέδες!).




Και εμείς μεν δεν ξέρουμε αν υπήρξε και άλλη συνάντηση έκτοτε των δύο…φίλων (αν και καθόλου δεν αποκλείεται βέβαια, ειδικά αν θυμηθούμε τον απερίγραπτο διάλογο της συνάντησης της 21ης Δεκεμβρίου, που μεταξύ άλλων προανήγγελλε και επόμενες συναντήσεις, καθώς και ευρύτερη συνεργασία στην περιοχή του Βορείου Έβρου). 

Το βέβαιο πάντως είναι ότι, λίγες μέρες πριν, οι δυο τους ξανασυναντήθηκαν σίγουρα (και πάλι στην Κομοτηνή) κατά την κατάθεση στεφάνων και τις λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Κομοτηνής για τα «Ελευθέρια» της Θράκης (14 Μαΐου), όπου αμφότεροι παρέστησαν (ο μεν Δαμασκηνός ως επισκέπτης μητροπολίτης, ο δε Σενέρ ουκ οίδαμεν ως…τι)! 

Η συνάντηση υπήρξε σύντομη και προφανέστατα δεν ειπώθηκε κάτι ιδιαίτερο στη διάρκειά της, ήταν όμως κάτι παραπάνω από εγκάρδια, όπως διαπιστώνετε άλλωστε και μόνοι σας από τα αχαρακτήριστα χαμόγελα της φωτογραφίας (σ.σ. ο λόγος που ΔΕΝ τα χαρακτηρίζουμε, είναι απλά ότι εμείς σεβόμαστε ακόμη το σχήμα του μητροπολίτη – σε πλήρη αντίθεση μάλλον δηλαδή με τον ίδιο). 

Σε άλλο σχόλιο σήμερα είπαμε να μην προβούμε (ούτε για εμετούς, ούτε για λοιπές… εκκρίσεις)! Θου, Κύριε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: