Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Οριστικο. Οι καταθέτες θα πληρώνουν τη χρεοκοπία των τραπεζών...Εκτός... εαν οι καταθέτες την εχουν κάνει!!!

ΠΗΓΗ: Λαλεί Πουλί

Οι καταθέτες θα πληρώνουν τη χρεοκοπία των τραπεζών
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα παρεμβαίνει για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Ευρωζώνης αφού έχουν εξαντληθεί όλες οι εναλλακτικές δηλώνει στην «Κ» ο Μισέλ Μπαρνιέ.
Την παγίωση του «κυπριακού μοντέλου» με την απομείωση των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Ευρωζώνης και την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) αφού έχουν εξαντληθεί όλες οι εναλλακτικές εξαγγέλλει σε αποκλειστική συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ.
Μολονότι δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις, η συναίνεση που φαίνεται να διαμορφώνεται, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα λεγόμενα του κ. Μπαρνιέ, είναι προς την κατεύθυνση της παγίωσης του «κυπριακού μοντέλου» παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν στους κόλπους της ζώνης του ευρώ. 
Παρόλαυτα, ο κ. Μπαρνιέ θεωρεί δεδομένο ότι.........
η τραπεζική ενοποίηση θα θωρακίσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης, καθιστώντας το ενδεχόμενο πλήγματος στις καταθέσεις ακραίο σενάριο. Ο γάλλος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι καταθέτες, ομολογιούχοι και μέτοχοι των τραπεζών έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Μάλιστα, ο επίτροπος διατυπώνει τη διαφωνία του με το γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως προς αυτό το ζήτημα, εκτιμώντας ότι η τραπεζική ενοποίηση δεν απαιτεί αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών. Ερωτηθείς εξάλλου για την Κύπρο και την Ελλάδα, δηλώνει ότι σε γενικές γραμμές οι ευρωπαϊκές αποφάσεις ήταν σωστές και δηλώνει βέβαιος ότι οι δυο χώρες θα καταφέρουν να βγουν από την κρίση με τα πλεονεκτήματα που διαθέτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: