Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η τρόϊκα στηρίζει με «νύχια και δόντια» το σάπιο πολιτικό σύστημα.

imf-get-outΜερικοί αφελείς πίστεψαν ότι η τρόϊκα θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους, θα μας βάλει όλους σε τάξη και θα επέβαλε τις ανάλογες μεταρρυθμίσεις ώστε να αλλάξει το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό σύστημα της Ελλάδας. Από την αρχή είχαμε προβλέψει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Οι δανειστές δεν έχουν κανένα λόγο να φτιάξουν ένα σωστό πολιτικό σύστημα στη χώρα μας. Εκείνο που θέλουν οι δανειστές είναι να πάρουν πίσω τα χρήματά τους και όχι μόνο. Να αρπάξουν και ό,τι μπορέσουν από δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες. Τα ακίνητα των πολιτών είναι ο βασικός στόχος των ντόπιων και ξένων νταβατζήδων.

Και ο πλέον άσχετος αντιλαμβάνεται ότι προκειμένου οι δανειστές να πάρουν τα χρήματά τους και να αρπάξουν ό,τι μπορούν θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν με το μέρος τους το πολιτικό σύστημα της χώρας. Και πιο θα ήταν το καταλληλότερο σύστημα γι’ αυτή τη δουλειά; Θα ήταν άραγε ένα νέο δημοκρατικά συγκροτημένο πολιτικό σύστημα με τη συμμετοχή του λαού στην εξουσία ή το ίδιο το σάπιο εξουσιολάγνο αυταρχικό σύστημα που μας έφερε στη σημερινή εξαθλίωση; Νομίζουμε ότι η απάντηση είναι εύκολη.

Δείτε για παράδειγμα ότι η τρόϊκα «ανέχεται» την ψήφιση νόμων όπως αυτός για την απαλλαγή των τραπεζιτών, την νομιμοποίηση της δωροδοκίας στο Δημόσιο, την πρόσληψη για ορισμένο χρόνο χιλιάδων πολιτών με τις μεθόδους του πελατειακού κομματικού συστήματος κ.λ.π.

Τι λέτε λοιπόν, θέλουν οι δανειστές να γίνουν μεταρρυθμίσεις εξυγίανσης στην Ελλάδα; ή να μείνει το σύστημα ως έχει και απλά να το εκμεταλλευτούν για πάρτη τους;;; Γι’ αυτό και το στηρίζουν με κάθε μέσο παρά τους θεατρινισμούς που παίζονται μεταξύ τρόϊκας και πολιτικού συστήματος για να τρομοκρατείται και να αδρανοποιείται ο λαός.

Πέτρος Χασάπης


Πηγή : olympia 

Δεν υπάρχουν σχόλια: