Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΜΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Παναγιώτης Καποδίστριας, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία" του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, υποστήριξε πριν λίγες μέρες  την διπλωματική εργασία του, με θέμα: "Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ". 
Ακαδημαϊκός υπεύθυνος ήταν ο Καθηγητής Χρήστος Τερέζης. Επιβλέποντες Καθηγητές οι κ.κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου και Νικόλαος Κόϊος.
Η εργασία βαθμολογήθηκε με ΑΡΙΣΤΑ, κι έτσι ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας είναι πλέον κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, και από το Φως Φαναρίου ευχόμαστε από καρδιάς πάντοτε τα κάλλιστα.
Στην παρουσίαση της εργασίας παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, αφού ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας είναι Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Ζακύνθου. 
Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι ο π. Π.Κ. έχει μακρά θητεία στην θεολογία της οικολογίας.  Ήδη από το 1991 εξέδωσε την πρώτη του σχετική μελέτη: Στο μέγα καύμα χλωρός (Μια οικολογική προσέγγιση στην Αποκάλυψη από θεολογική άποψη). Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2004-2010 δίδαξε στο Α.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων (Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος Ζακύνθου) το μάθημα «Θρησκεία και Περιβάλλον» ως εργαστηριακός συνεργάτης. Το βιβλίο του Κεφάλαια Θεολογίας του Περιβάλλοντος (εκδόσεις Μητροπόλεως Ζακύνθου, 2006) αποτελεί πηγή, θα λέγαμε, για το θέμα αυτό και περιλαμβάνει πολλές αναφορές στις δραστηριότητες του "Πράσινου" Πατριάρχη.
Στις 29 Νοεμβρίου 2010, η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τού απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου για την μακροχρόνια συμβολή του στη Θεολογία του Περιβάλλοντος και την ανάδειξη, μέσω των συγγραφών και του διαδικτύου, των σχετικών πρωτοβουλιών του Οικουμενικού Θρόνου.
Μια γεύση της διαδικτυακής εργασίας του π. Π.Κ. για το περιβάλλον, μπορεί να πάρει ο καθείς επισκεπτόμενος το "πράσινο"  ιστολόγιό του NaturaZante.
Παραθέτουμε στη συνέχεια τα περιεχόμενα της εργασίας του π. Π. Καποδίστρια, που εγκρίθηκε ως αρίστη από το Ε.Α.Π.
Αναμνηστική φωτογραφία από την παρουσίαση της Διπλωματικής Εργασίας του π. Π.Κ. στο Ε.Α.Π.

πηγή : Φώς Φαναρίου


ΣΧΟΛΙΟ : Ο Γιαγκάζογλου, ο αδίστακτος, ο αγράμματος. Ο ηθικός αυτουργός τού ανουσιουργήματος πού κυκλοφορεί στά βιβλία τής πρώτης γυμνασίου. Αφού κατέστρεψε τήν παιδεία, διέλυσε τό ραδιόφωνο τής εκκλησίας, χώθηκε στά πανεπιστήμια γιά νά γλείψει κόκκαλο. 
Τί έλεγαν οι γλείφτες υπουργοί τού Αντρέα;
Άν δέν ήταν ο Αντρέας δέν θα μάς ήξερε ούτε ο θυρωρός.
Τί θά ήταν ο Γιαγκάζογλου χωρίς τόν Ζηζιούλα; 
Καί τί είναι ο Γιαγκάζογλου, τό δεξί χέρι ενός τόσο βαρειά ασθενούς ανθρώπου; 
Αμέθυστος

1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ο έλεγχος και η καταδίκη του εγκλήματος δεν είναι άλλο από την αέναη προσπάθεια,την απροσπάθεια,κατ'επανάληψίν του,ψευδοσύνθεσης φαρισα'ι'σμού,ευσεβισμού και κενού γράμματος,του ν(Ν)ομού,ψευδοσύγκρουσης του ανθρώπου,παλαιού και-με νέου-νέο,μοντ(δ)έρνου-μοντ(δ)έρνο,ψευδοσυνδυασμού γραφίδας,θύραθεν/κοσμικής και (με) ιερή(ς).Καθώς τα πάντα έχουν εξελιχθή και υπερβαθή!Εφ'όσον 'βρισκόμαστε 'σε μιαν εποχή όπου οι πραγματικότητες αυτές,οι συγκεκριμένες,οι ιερές μας,δεν αντιστοιχούν 'σε εκείνες όπου όλοι εσείς και όλοι αυτοί θα ήθελαν(;!)(ευσεβείς πόθοι;)να δημιουργήσουν(!;)και...''να φέρουν 'στο προσκήνιο της επικαιρότητάς των(!;)'' με τη βοήθεια νέων όρων,καινούριας ορολογίας,αναχώνευσης των παλαιών λέξεων και εφεύρεσης νέων προκειμένου για να 'μπορούν και να εκφράζουν τις 'δικές των!Ο Γιαγκάζογλου,λοιπόν,π ο ύ,επακριβώς,ανήκει και εμπλέκεται;'Στο...''μεταρρυθμιστικό έργο του'';Η ανάγκη και η αναγκαιότητα αφηνίασε τους λύκους και αφιόνισε τους κόκορες.Οι οποίοι (και) σπένδουν 'στον Απόλλωνα και ομνύουν 'στο όνομα και βωμό της Εκάτης,θεοτήτων των αντιθέτων,άκρων,ακραίων στοιχείων,που μετά πάμπολλης της χαράς και ευφροσύνης της καρδίας ευαγγελίζονται και που,ακόμη,επιζητούν,να ευαγγελίζονται-ευαγγελισθούν(ανεπάγγελτοι όντες όντως..).