Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Πως θα μπορούσε ο λαός να ανατρέψει το πολιτικό σύστημα;

Πηγή: προεδρική δημοκρατία

Προβλέπουμε πως η κρίση θα συνεχιστεί και θα οξυνθεί. Μας έφτασαν στο σημερινό χάλι όχι τυχαία. Από εδώ και πέρα θα θελήσουν να αποκομίσουν και τα οφέλη του σχεδίου τους και αυτά τα οφέλη είναι αφενός ο δημόσιος πλούτος της Ελλάδας, αφετέρου τα προσωπικά μας ακίνητα. Με την έννοια αυτή η κρίση θα οξυνθεί ακόμα πιο πολύ και θα...
αρχίσει να φαίνεται έντονα όταν αρχίσουν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις του κόσμου από τα αγορασμένα πανάκριβα σπίτια τους.
Ταυτόχρονα, έχουμε ήδη (από 2-6-2013) περάσει την πενταετία της απαγόρευσης της αναθεώρησης του Συντάγματος και το πολιτικό σύστημα θα προσπαθήσει να κάνει παιχνίδι με το θέμα αυτό (όταν φυσικά κρίνει ότι πρέπει να παίξει αυτό το χαρτί, καθόσον όπως παρατηρούμε προς το παρόν κανένα κόμμα δεν θέτει αυτό το ζήτημα, λες και είναι συνεννοημένα μεταξύ τους). Όμως αυτό το παιχνίδι γύρω από το Σύνταγμα θα είναι και πάλι θεατρικό. Δηλαδή όλα τα κόμματα θα παρουσιάσουν και από μία πρόταση αναθεώρησης και δήθεν δεν θα δέχονται να συζητήσουν τις προτάσεις των άλλων κομμάτων επίτηδες (όπως έγινε και με το αντιρατσιστικό), ακριβώς για να μην γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή που θα κλόνιζε το σάπιο και απονομιμοποιημένο ήδη πολιτικό σύστημα. Εξάλλου ούτε η τρόϊκα πρόκειται να επιτρέψει αλλαγές στο Σύνταγμα της Ελλάδας προς δημοκρατική κατεύθυνση. Δεν είναι δα και τόσο αφελείς.
Εκείνο που εμείς οι πολίτες θα πρέπει να μελετήσουμε είναι, το πώς θα  μπορέσουμε εκείνη ακριβώς τη στιγμή που τα κόμματα θα παίζουν το γνωστό θεατρικό τους παιχνίδι, να βγει μπροστά ο ίδιος ο λαός στις πλατείες και ανυποχώρητα να απαιτήσει Σύνταγμα που θα το φτιάξει ο ίδιος.
Εδώ πραγματικά θα παρουσιαστεί με μαθηματική ακρίβεια μια ευκαιρία για το λαό. Πως όμως θα μπορούσαμε εμείς οι απλοί πολίτες, ασύνδετοι μεταξύ μας, να το καταφέρουμε αυτό;;;
Εδώ είναι το μεγάλο ζητούμενο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: