Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Το ΔΝΤ πιέζει για «κούρεμα» εντός του έτους και η Γερμανία αντιστέκεται.

Πηγή: προεδρική δημοκρατία

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, το ΔΝΤ ζητά να γίνει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους εντός του 2013, καθόσον διαβλέπει αδυναμία κάλυψης μέσα στο 2014 χρηματοδοτικού κενού 4,6 δις.
Η απάντηση ήρθε από Γερμανό αξιωματούχο του...
γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με δήλωσή του  στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο οποίος ευθέως απείλησε με αποχώρηση της Γερμανίας από την χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, εφόσον το ΔΝΤ επιμείνει  στην πρότασή του. Ειδικότερα, ο Γερμανός αξιωματούχος επικαλέστηκε το γερμανικό Δίκαιο που το απαγορεύει. Εκεί υπάρχει Δίκαιο που ισχύει, σε αντίθεση με τη χώρα μας.
Μετά από αυτό, είτε θα βρεθεί μια φόρμουλα να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, είτε θα αποχωρήσει.
Μακάρι να το έκανε, να σωθούμε, αλλά δεν θα το κάνει δυστυχώς. Δεν θα το κάνει καθόσον οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ και των σκληρών προγραμμάτων που επιβάλει (πίσω από τον οποίο μπαμπούλα καλύπτονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις), αυτόματα θα καταρρεύσει και η τρόϊκα. Θα καταρρεύσει γιατί δεν μπορεί να νοηθεί ότι θα έρθουν τα κράτη της ΕΕ και ευθέως θα εξαθλιώνουν την Ελλάδα επιβάλλοντας προγράμματα που τώρα επιβάλλει το «κακό» ΔΝΤ. Εξάλλου, αν συμβεί κάτι τέτοιο θα έχουμε κατάρρευση και του εδώ πολιτικού συστήματος και πότε άλλοτε θα βρουν οι δανειστές τόσο εύκολο θύμα;
Επομένως θα έχουμε ένα «κούρεμα» του χρέους προς τα κράτη και όχι προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, συνοδευόμενο με πολλά μπόνους προς την Γερμανία σε βάρος της ελληνικής περιουσίας. Και όλο αυτό το σκηνικό στήνεται αφενός για να μην επηρεαστούν οι γερμανικές εκλογές, αφετέρου για να τρομοκρατηθούν οι Βόρειοι κυρίως λαοί για να το αποδεχτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: