Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ?

ΠΗΓΗ: Ελληνικά και Ορθόδοξα

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ,ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ,
ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ.

ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ?

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΝΑΙ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ
ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΟΥΣ.

ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΩΡΟ,ΑΥΤΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ
ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ,ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ,ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΕΣ  ΨΥΧΕΣ!!!!!!

ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ?

ΟΧΙ!!!!! Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ...

ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ,ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕΙ
ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΗΜΕΡΑ?
ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΕΤΡΕΧΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΓΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΙΤΑΛΗΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΥΡΗΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΚΑΜΑΡΙΖΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ.
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!
ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΘΕΟΥ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ,ΠΙΟ ΠΡΟΣΧΑΡΟΥΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΕΝΟΡΙΕΣ
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ...
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑ Ο ΘΕΟΣ!!!!!!

ΣΧΟΛΙΟ: ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ!
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ.
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ.
ΕΝΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ. ΕΝΑ ΦΑΡΙΣΑΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΛΗΡΙΚΑΛΙΣΜΟΣ. 
Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ.
Αμέθυστος 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο με την αναρτηση αλλα σχετικοτατο με τα θρησκευτικα θεματα . Εγραψα 4 σχολια στην Ιδιωτικη Οδο σε διαστημα 2 μηνων για τον οικουμενισμο και τα 4 τα εφαγε η μαρμαγκα . Και τα εγραψα εκει γιατι εκει ειναι το οικουμενιστικο μπλογκ . Δεν εχει νοημα να γραφεις σχολιο καπου οπου θα πουν ναι μπραβο ωραια τα λες . Τα εφαγε η μαρμαγκα τα σχολια επειδη δεν ηταν υβριστικα . Αν ηταν θα τα βαζαν για να φαινετε τι καφροι ειναι οι αντιφαναριωτες . Το νοημα ηταν το εξης . Οτι αν εχει δικιο το πατριαρχειο σημερα με την οικουμενιστικη στροφη τοτε τοσο το χειροτερο για αυτο . Γιατι το πατριαρχειο Κωσταντινουπολης ηταν που εκανε το Σχισμα με την Ρωμη . Οχι η επισκοπη Λαμιας ουτε Κοζανης ουτε Λημνου ουτε Σινωπης . Και επι 1000 χρονια το Οικουμενικο Πατριαρχειο κυρητε οτι οι παπικοι ειναι αιρετικοι . Οχι η μητροπολη Γρεβενων ουτε του Καρπενησιου . Δεν ειχαν αυτοι να χωρισουν κατι με την Ρωμη . Οι πρωτοκαθεδριες δεν αφορουσαν τους βλαχοορθοδοξους οπως μας βριζουν οι νεοφαναριωτες . Αν λοιπον σε αυτο το κεφαλαιωδες θεμα δηλαδη του αν οι παπικοι και γενικα οι δυτικοι χριστιανοι ειναι αιρετικοι το πατριαρχειο εχει σημερα δικιο αυτο σημαινει οτι επι 1000 ολοκληρα χρονια ειχε αδικο . Και εχει την ηθικη ευθυνη και για την φραγκοκρατια που βασταξε 2 αιωνες και που προκληθηκε απο αυτο το μισος λογω του Σχισματος αλλα εχει και την ηθικη ευθυνη για το μισο εκκατομυριο Σερβους που μαρτυρησαν απο τους Ουστασι στην κατοχη για να μην γινουν παπικοι . Αν ειχε αδικο 1000 χρονια το Πατριαρχει τους πηρε στο λαιμο του . Επισης αν το Κορανι ειναι σεβαστο βιβλιο και δρομος προς την αληθεια τοτε το Πατριαρχειο εχει ευθυνη και για τους δεκαδες χιλαδες νεομαρτρυρες που τους πηρε στον λαιμο του . Εμεις φυσικα πιστευουμε οτι 1000 χρονια το Πατριαρχειο ειχε δικιο και τωρα εχει αδικο . Αλλα αυτοι με την τακτικη τους παριστανουν το Φαναρι σαν ενα αισχρο μακιαβελικο αντρο απατεωνων που για πρωτοκαθεδριες φανατισε την θρησκευτικη συνειδηση των βαλακανιων ορθοδοξων και τους βουτηξε στο αιμα . Ας αποφασισουν οι Φαναριωτες ποτε ειχαν δικιο . Τοτε απο το 1054 ως την αρση των αναθεματων η τωρα . Ενα απο τα δυο γινεται . Η ειναι τωρα αιρετικοι η ηταν επι αιωνες φανατικοι που βλεπαν το ποιμνιο τους να μαρτυρα χωρις λογο . ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ . ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ . ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ . Α.Μ

amethystos είπε...

Α.Μ. ο Βαρθολομαίος δέν είναι ούτε Χριστιανός ούτε ψευτιοχριστιανός.
Μέ τόν Βαρθολομαίο η ορθόδοξη εκκλησία βιώνει τήν εποχή τών ΒΟΡΓΙΩΝ, πού γνώρισε καί η καθολική εκκλησία.
Καί οι ορθόδοξοι σέ απόλυτη άγνοια πηγαίνουν καί τού φιλάν τό χέρι.
Καί τά ορθόδοξα ιστολόγια συνεχίζουν νά τόν αποκαλούν μακαριώτατο.
Δυστυχώς τό μυστήριο τής δουλείας μας παραμένει μυστήριο.
Ο Κύριος μάς αποκάλυψε τήν δουλεία μας καί μάς προσέφερε τήν ελευθερία μας. Αλλά καί η δουλεία καί η ελευθερία παραμένουν ακατανόητα μυστήρια. Διότι στόν άνθρωπο, στόν ίδιο άνθρωπο, εργάζονται δύο εντελώς διαφορετικοί κύριοι. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟ ΔΡΟΜΟ. Είναι σάν νά περιμένουμε καί νά απαιτούμε νά μετανοήσει ο εωσφόρος.

amethystos είπε...

Η ΑΙΡΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Και βεβαια Αμεθυστε ειναι αιρετικοι . Και οχι μονο αιρετικοι αλλα και γελοιοι που νομιζουν οτι τα δογματικα θεματα ειναι σαν το αναποδο φαουλ που θα πει ο ρεφερυ σορρυ λαθος . Ενω οι παπικοι ειναι αιρετικοι αλλα οχι γελοιοι . Ουτε στο ΠΣΕ μπηκαν ουτε κανουν χιλιοστο πισω στο πρωτειο . Ο Παπας λεει παντα οτι εχει ΟΛΗ την αληθεια . Σου λεει αν θες φυγε , δεν εχει πια Ιερα Εξεταση . Αλλααυτο ειναι . Αυτοι στο Φαναρι τι ακριβως εχουν ; Δεν καταλαβαινουν οι γελειωδεστατοι οτι αν βγαλεις τον Μεγα Φωτιο και τον Μαρκο Ευγενικο και τον Νικοδημο Αγιορειτη και τον Κοσμα Αιτωλο σαν πλανεμενους οι ιδιοι ξεφτελιζονται . Η τελευταια ομαδα Β εθνικης δεν αποκαθηλωνει τους βετερανους της . Σε αυτους τι θα μεινει χωρις τους Αγιους που μετα το Σχισμα διαμορφωσαν την χιλιοχρονη Ορθοδοξια , Νομιζουν οι γελειωδεστατοι που λεν οτι χιλια χρονια ειμαστα λαθος - ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ - νομιζουν λοιπον οτι αναπληρωνοντε οι Αγιοι με μια ανθολογια ποιηματων του Καβαφη ; Ακομη και επιχηρηματικα να το δεις ειναι σαν να βγαζεις σκαρτο την εταιρεια . Θα βγαλει ποτε ο Παπας λαθος τον Βενεδικτο η τον Φραγκισκο η τον Ιγνατιο Λογιολα η ακομη και τον Τορκουεμαδα ; ΟΧΙ .ΠΟΤΕ . Γιατι σεβεται το Βατικανο τους πιστους του την ιστορια του τα παντα . Αυτοι οι μπακαληδες που μονο ειρωνεια ειναι ποιους ειρωνευονται ; Τους εαυτους τους πρωτα πραωτα . Οταν πηγαινουν οι φιλοφαναριωτες στην Πολη αν τους μενει χρονος απο τα γουστα ας ριχνουν μια ματια στην μεσαια πυλη του Πατριαρχειου . Καποιος θυσιαστηκε εκει γιατι ηξερε οτι ειναι Πατριαρχης και οχι μπακαλης του στυλ το αφεντικο τρελαθηκε πουλαει οσο οσο . Α.Μ