Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Γερμανικη φωτιά με μειώσεις συντάξεων…

20140421-123309.jpg
Τα σενάρια κάνουν λόγο για γερμανικό μοντέλο το οποίο, παρουσιάστηκε σε κλειστή ενημέρωση που είχαν η διοίκηση και στελέχη του ΙΚΑ από τον πρόεδρο του Οργανισμού Γερμανικής Ασφάλισης Συντάξεων, δρ Αξελ Ράιμαν, το διήμερο της Μεγάλης Τρίτης και της Μεγάλης Τετάρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο Ράιμαν προσκλήθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ, για να δώσει τεχνογνωσία για το πως λειτουργεί το συνταξιοδοτικό σύστημα της Γερμανίας.
Αναλυτικά οι οκτώ παρεμβάσεις που προετοιμάζονται:
1. Ατομικοί λογαριασμοί στην κύρια ασφάλιση: Κάθε εργαζόμενος θα παίρνει σύνταξη με βάση τις εισφορές που έχει πληρώσει.
2. Ρήτρα αύξησης εισφορών ή μείωσης συντάξεων και για τα ελλείμματα των Ταμείων κύριας σύνταξης: Αυτόματες αναπροσαρμογές των συντάξεων και εισφορών σε περίπτωση που ξεφεύγουν οι συνταξιοδοτικές δαπάνες.
3. Ενοποιήσεις Ταμείων για κύρια σύνταξη σε 3 φορείς από το 2015: Το ΙΚΑ θα περιλαμβάνει όλους τους μισθωτούς ιδιωτικού / δημοσίου τομέα, ο ΟΑΕΕ όλους τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες και ο ΟΓΑ τους αγρότες.
4. Ενσωμάτωση επικουρικών Ταμείων στο ΙΚΑ από το 2015: Συγχώνευση κύριας και επικουρικής σύνταξης.
5. Αλλαγές στα χαμηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2015: Φραγμός στις πρόωρες συντάξεις πριν τα 62.
6. Μείωση στα ποσοστά αναπλήρωσης κύριων και επικουρικών συντάξεων: Η ενοποίηση των συντάξεων θα γίνει με μείωση και των σημερινών ποσοστών αναπλήρωσης ώστε το συνολικό ποσό να μην υπερβαίνει το 65%.
7. Είσοδος επαγγελματικών ταμείων ασφάλισης: Τα Ταμεία που θα αποφασίσουν να δημιουργήσουν επιμέρους κλάδοι με συμφωνία εργαζομένων εργοδοτών για συμπληρωματικές παροχές.
8. Ένα Ταμείο για σύνταξη ως τις αρχές του 2017: Ο Εθνικός Φορέας θα είναι ουσιαστικά το ΙΚΑ μέσω στο οποίο θα λειτουργούν ως τομείς όλα τα επιμέρους ταμεία. 


ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ
Η γερμανική κυβέρνηση παλεύει με τον οικονομικό σχεδιασμό στον χειρισμό των συντάξεων για 1,7 εκατ δημόσιους υπάλληλους της χώρας. Τα 16 γερμανικά κράτιδια δαπανούν ήδη περίπου το 15 % εκατό των φορολογικών εσόδων τους για να πληρώσουν για τα συνταξιοδοτικα ωφελήματα των δημοσίων υπαλλήλων και προβλέπεται ότι θα αυξηθούν σημαντικά. Στην πραγματικότητα , υπαρχει ένα πραγματικά τεραστιο κύμα των δαπανών θα χτρυπησει την Γερμανία στα μέσα της επόμενης δεκαετίας .
Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί στη δεκαετία του 1970 και του ’80 σύντομα θα πάνε στη συνταξιοδότηση. Γερμανικές ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις προσέλαβαν τόσους πολλούς ανθρώπους μεταξύ 1970 και 1980, που το κόστος προσωπικού τριπλασιάστηκε σε περίπου 75 δις €. ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !
ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ εκτός από το επίσημο δημόσιο χρέος των περίπου € 2.000 δισεκατομμύριων, υπάρχουν € 4.600 δισεκατομμύρια σε μελλοντικές υποσχέσεις παροχών προς τους συνταξιούχους, τους ασθενείς και άτομα που χρειάζονται νοσηλευτική φροντίδα – δεσμεύσεις που δεν τεκμηριώνονται πουθενά. Όταν περιλαμβάνονται οι δεσμεύσεις αυτές , το πραγματικό χρέος της Γερμανίας δεν είναι 82 % του ΑΕΠ , όπως αναφέρεται επισήμως, αλλά 276 %. ΕΙΔΕΣ ΠΟΣΟ ΧΡΕΟΣ ΚΡΥΒΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ? Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ…..
Δίπλα σε συντάξεις, ασφάλιση υγείας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στοιχείο στη λίστα αντιπροσωπεύοντας το έλλειμμα των € 2.000 δισεκατομμυρίων!!!
Στη Γερμανία, ένα απασχολούμενο πρόσωπο κάτω των 65 ετών κοστίζει στην κυβέρνηση και στο ασφαλιστικό σύστημα υγείας κατά μέσο όρο € 134 το μήνα. Ο μέσος όρος για τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών είναι € 379, ή σχεδόν τρεις φορές περισσότερο. ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΚΕΝΟ 245 ευρω?
Ως αποτέλεσμα, το αόρατο βουνό του χρέους της κοινωνικής ασφάλισης στηρίζεται στους ώμους κάθε Γερμανού πολίτη. Σύμφωνα με την μελετη του Raffelhüschen, για να εξοφλήσει αυτό το χρέος, κάθε πολίτης θα πρέπει να αποδώσει στο κράτος € 307 το μήνα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του – επειδή η κυβέρνηση κάνει οικονομικές υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει.
Τελος η Γερμανια έχει 180 δημόσια ασφαλιστικά ταμεία τα οποία καλύπτουν το 70% των αντίστοιχων εσόδων του ασφαλιστικού της συστήματος. 180 ΤΑΜΕΙΑ..!
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΥΣ ΦΩΝΑΞΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ?
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ 2,5 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΑΕΠ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ!
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΝΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ?
Σαμαρα, οι ευθύνες σου είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ και ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ !
Στα λεω χρονιααα
Θα τους λιωσω….
Δημητρης Κ Καμμενος
Υποψηφιος Ευρωβουλευτης
Πορτα Πορτα
PORTA PORTA

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: