Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ. ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ-4 ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ

ekthesi-black-rock
Η Ελλάδα είναι η χώρα που διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας σύμφωνα με τον δείκτη «Sovereign Risk» της BlackRock!
Ο δείκτης συγκροτείται μέσω της ανάλυσης ποσοτικών μετρήσεων σε τέσσερις βασικές κατηγορίες. Το δημοσιονομικό περιθώριο (40%), την προθυμία αποπληρωμής (30%), την εξωτερική δημοσιονομική θέση (20%) και την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα (10%).
Όπως σημειώνεται σε έκθεση που δημοσίευσε ο διεθνής οίκος τον Ιούλιο, το δεύτερο τρίμηνο του 2014 η χώρα με την υψηλότερη πιθανότητα χρεοκοπίας είναι η Ελλάδα. Αμέσως μετά ακολουθούν η Βενεζουέλα, η Αίγυπτος, η Ουκρανία, η Πορτογαλία, η Αργεντινή, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Ουγγαρία και η Ιρλανδία.

Στον αντίποδα, η Νορβηγία κατατάσσεται στην πρώτη θέση των χωρών με το μικρότερο κίνδυνο χρεοκοπίας. Στην δεκάδα με τις πιο ασφαλείς για τους επενδυτές χώρες περιλαμβάνονται ακόμα η Σιγκαπούρη, η Ελβετία, η Σουηδία, η Γερμανία, η Ταϊβάν, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.
Σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση για το «sovereign risk» η Βραζιλία υποχώρησε τέσσερις θέσεις εξαιτίας της αύξησης στο βραχυπρόθεσμο χρέος της χώρας, ενώ η Ρωσία έπεσε τρεις θέσεις λόγω της μείωσης της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης και της πτωτικής αναθεώρησης τν προοπτικών για την ανάπτυξη.
Βουτιά πραγματοποίησε η επίδοση της Αργεντινής, καθώς το ΔΝΤ μείωσε δραματικά τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας και η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τα hedge funds που έχουν αρνηθεί την αναδιάρθρωση χρέους το 2005 και το 2010.
ΕΝΑ ΣΟΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Καλησπέρα,
ή μάλλον καλημέρα
Η ιστορία δυστυχώς διδάσκει ότι  ο λαός με την έννοια του συνόλου της κοινωνίας, πάμτα απουσιάζει.
Στην κατοχή για παράδειγμα από το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, μόνο 10.000 πολεμούσαν τους Γερμανούς.
Το 1821 στον απελευθερωτικό αγώνα και όχι την επανάσταση (επανάσταση σημαίνει ότι ξεσηκώνεσαι για να αλλάξεις δομές και καταστάσεις μέσα σ’ έμα κράτος, χωρίς να δημιουργήσεις ένα νέο) , πάλι ανάλογος ήταν ο ενεργός πληθυσμός που συμμετείχε στον αγώνα.
Δηλαδή πάντα υπήρχαν φωτισμένοι άνθρωποι που οδηγούσαν μια χούφτα από αποφασισμένους ανθρώπους, που διεκδικούσαν κάτι το νέο με αντάλλαγμα την ζωή τους.
Τα λέω όλα αυτά για να αποδείξω το παραμύθι, που μας έχουν ποτίσει (αριστεροί το ξεκίνησαν αυτό) ότι ο λαός θα ξεσηκωθεί, θα επαναστήσει, κτλ.
Δυστυχώς, παγκοσμίως τις επναστάσεις τις κάνουν λίγοι και ακόμα πιο λίγοι τις επιτυγχάνουν, αλλά είναι οργανωμένοι. Ο λαός απλώς παρακολουθεί.
Αν δε διαβάσει κάποιος τα απομνημονεύμετα του Τρότσκυ σχετικά με την Οκτωβριανή επανάσταση, τότε θα καταλάβει την αλήθεια όλων των παραπάνω.
Όσον αφορά την έκθεση της Black Rock που επιμελώς μας κρύβουν, για όσους γνωρίζουν δεν λέει τίποτα καινούργιο. Η χρεωκοπία ήλθε τον Μάρτιο του 2012, μας σώσανε με δανεικά λεφτά, και από την στιγμή που δεν τονώνεις την εσωτερική ζήτηση  της χώρας, ώστε να παράγεις εισόδημα και να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου, τότε κάποια στιγμή θα έλθει το αναπόφευκτο. Απλά οι δανειστές μας θα είναι καλυμμένοι με τις εγγυήσεις που έχουν λάβει και είναι το σύνολο της εθνικής (ακόμα και της ιδιωτικής μας περιουσίας). Αλλά αφού ρίζα του κακού είναι το ευρώ και ακόμα περισσότερο η ΕΕ, τις οποίες θέλουμε σαν τρελοί, καλά να πάθουμε.
Σ΄ευχαριστώ
Σωτήρης
πηγή

ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: