Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ώς χριστιανός εσείς μπορείτε να θυσιάσετε για τούς αλλόθρησκους και την περιουσία και τη ζωή σας, αλλά με τίποτα την αλήθεια του Χριστού, αφού εκείνο είναι, ενώ αυτό όχι, δική σας ιδιοκτησία



Η ΠΙΣΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. 

Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Στον συνταξιούχο Π.Ν. για ένα όραμα.

Είχατε ένα ασυνήθιστο όραμα στήν Εκκλησία κατά τη διάρκεια τής προσευχής. Είδατε πως ο Χριστός βγήκε απ' το ιερό και στάθηκε. Ύστερα βγήκε κάποιος σαν Εβραίος ραβίνος, και στάθηκε εξ αριστερών του Χριστού. Τελικά βγήκε κάποιος με τη μαντήλα στο κεφάλι, και στάθηκε εκ δεξιών του Χριστού. Τότε και οι δυο τους από τις πλευρές έδωσαν τα χέρια στον Χριστό και έκαναν χειραψία μαζί Του. Τέτοιο όραμα είχατε.

Ενώ σαν ερμηνεία του δήθεν ερμηνευτή ανακοινώσατε το εξής:


ο Θεός θέλει να συμφιλιωθούν όλες οι θρησκείες και να δημιουργηθεί μία πίστη στον κόσμο!

Ο καθένας που είναι μυημένος στα μυστήρια της Βασιλείας του Θεού μπορεί να σας πεί ότι και το όραμα είναι ψευδές και η ερμηνεία είναι ψευδής. Το φάντασμα που είδατε μπροστά σας δεν είναι από τον Θεό αλλά από εκείνον που πάντα σηκώνει τα κέρατα του εναντίον της πίστης του Χριστού.


Το Πάτερ ημών τελειώνει με την προσευχή στον Θεό να μας απαλλάξει από αυτόν, «αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού». Άνθρωπε του Θεού, ποιός μπορεί να κάνει χειραψία με τον Χριστό; Ποιός μπορεί να σταθεί δίπλα στον Θεό; Μα δεν έχει πεί ο Χριστός στους Εβραίους: «Ιδού αφίεται υμίν ο οίκος ημών έρημος» (Ματθ. 23, 38); Η προφητεία εκπληρώθηκε.

Οι Εβραίοι δεν έχουν ούτε θυσίες ούτε ιερωσύνη. Και τα δύο πέρασαν στους βαπτισμένους εκείνη τη στιγμή, όταν το καταπέτασμα του ναού σκίστηκε «από άνωθεν έως κάτω».

Ούτε οι μουσουλμάνοι έχουν θυσίες ή ιερωσύνη. Μήπως δεν έχει πεί στους Εβραίους ο Εβραίος Παύλος, απόστολος του Θεού : «Τέλος γάρ νόμου Χριστός » (Ρωμ. 10,4); Και ακόμα : «Αναιρεί (ο Χριστός) το πρώτον ίνα τό δεύτερον στήση» (Εβρ. 10 ,9); Πώς, λοιπόν, εκείνο που έχει ερημώσει, που είναι τετελεσμένο, που είναι πεταμένο και έχει αντικατασταθεί με άλλο, καινούργιο, μπορεί να εξισώνεται, και να κάνει χειραψία με τη ζωντανή πίστη του Χριστού;

Αλλά και ο ίδιος ο Μωάμεθ, παρόλο που δεν υποφέρει τους χριστιανούς, αναγνωρίζει και βάζει στο Κοράνι, ότι ο Ιησούς, υιός της Μαρίας θα κρίνει τον κόσμο, αναλόγως του ιδίου του Μωάμεθ. Τι εξίσωση και ισοπέδωση τότε!

Από που τέτοιο όραμα, ρωτάτε. Από εκείνον που βάζει σε πειρασμούς. Επιθεωρήστε τη ζωή σας και θα καταλάβετε.

Στις μέρες μας πολύ ακούγεται –από τους ολιγόπιστους, βέβαια– περί της συμφιλίωσης και εξίσωσης όλων των θρησκειών. Και εσείς παραδοθήκατε σε τούτες τις σκέψεις και τις επιθυμίες. Σας δόθηκε, το δικό σας υποκειμενικό όραμα να το δείτε σαν να είναι αντικειμενικό. Κι εσείς το χαίρεστε, σαν έλεος του Θεού. Εγώ δεν θα έλεγα ότι τούτο είναι έλεος, πιθανότερα είναι η προειδοποίηση.

Μπερδέψατε τις έννοιες. Άλλο πράμα είναι η κοινωνική και πολιτική ειρήνη και άλλο η συμφιλίωση των θρησκειών. Και άλλο πράγμα είναι η εξίσωση στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών και άλλο η ισοπέδωση των θρησκειών.

Στους χριστιανούς έχει αυστηρά διαταχθεί η ελεημοσύνη προς όλους τους ανθρώπους, χωρίς διαφορά στην πίστη, αλλά ταυτόχρονα και η αυστηρή τήρηση της αλήθειας του Χριστού.

Ώς χριστιανός εσείς μπορείτε να θυσιάσετε για τούς αλλόθρησκους και την περιουσία και τη ζωή σας, αλλά με τίποτα την αλήθεια του Χριστού, αφού εκείνο είναι, ενώ αυτό όχι, δική σας ιδιοκτησία. Εδώ βρίσκεται ο λίθος προσκόμματός σας, σε τούτη τη μη διαφοροποίηση. Από τούτη την μη διαφοροποίηση ήρθε και η σύγχυση στη ψυχή.

Στην πραγματικότητα εσείς δεν είδατε ούτε τον Χριστό ούτε τον Μωάμεθ είδατε μόνο την δική σας ψυχή.

Ο Θεός άς σπεύσει σε βοήθειά σας

(Από το βιβλίο: «Δρόμος δίχως Θεό δέν αντέχεται...» – ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ Α΄ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ, εκδόσεις «Εν πλώ»,Αθήνα, 32009, σ.313-315)

Για την αντιγραφή, Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου,Πεντάλοφος Γουμένισσας Κιλκίς

22 σχόλια:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είπε...

Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Η κύρηξη της σατανικής αιρέσεως του οικουμενισμού στην πράξη γίνεται επίσημα δημόσια παγκοσμίως φανερά από Πατριάρχες και Αρχιεπισκόπους της Ορθόδοξης ανατολικής Εκκλησίας
1920, βλάσφημη εγκύκλιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου - (άρνηση και κατάργηση της μίας Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας και αναγνώριση των αιρετικών ως εν Χριστώ αδελφούς, συγκληρονόμους Θεού με έγκυρα μυστήρια και ιεροσύνη).
Συμμετοχή με εκπροσώπηση των
περισσότερων Ορθοδόξων Εκκλησιών εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων στο δαιμονικό και παναιρετικό Π.Σ.Ε..
1964, στην Γ' πανορθόδοξη διάσκεψη της Ρόδου όπου συμμετείχαν (14) ορθόδοξες Εκκλησίες αποφασίστηκε ότι οι Ορθόδοξες εκκλησίες του Χριστού και οι αιρέσεις του διαβόλου είναι ίσες μεταξύ τους
1965, άρσις των αναθεμάτων του 1054 από τον (οικουμενιστή) Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα.
Σατανικές συμφωνίες επίσημες εκκλησιαστικά με τους παπικούς στο Μπελαμέντ του Λιβάνου το 1993 και με τους μονοφυσίτες στο Σαμπεζύ της Γενεύης το 1995.
Επίσημη αναγνώριση από Ορθόδοξα πατριαρχεία και τοπικές εκκλησίες, των αιρετικών αγγλικανικών χειροτονιών από το 1923 μέχρι το 1935.
Πλανεμένες διδασκαλίες διεστραμένων δογμάτων από Επισκόπους της σημερινής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Παράνομη και αντικανονική αγιοποίηση δεδηλωμένου μασόνου και βετεράνου οικουμενιστού Επισκόπου, από επισκόπους της Εκκλησίας χωρίς να εξεταστεί: α) αν είχε βίο ορθόδοξο και β) αν υπήρξαν σημεία αγιασμού από τον Θεό πριν και μετά θάνατον.
Συμπροσευχές, συλειτουργίες, συνευλογίες, μνημόσυνα σε τάφους αιρετικών, ασπασμοί, ανταλλαγή δώρων, συμμετοχή σε κηδείες αιρετικών και αντίστροφα, σε πολλές συναντήσεις κοινώνησαν ευχαριστιακά Ορθόδοξοι και αιρετικοί μαζί, και γενικά πλήρης εκκλησιαστική κοινωνία Ορθοδόξων και αιρετικών. Συνοδικά πολλές φορές έχει κηρυχτεί στην Εκκλησία δημόσια η υπερπαναίρεση του οικουμενισμού, όπως στην ομολογία θυατειρων του Αθηναγόρα Κοκκινάκη.

Πως κάποιοι Ορθόδοξοι ανέχονται να μοιχεύουν πνευματικά έχοντας εκκλησιαστική κοινωνία με τους οικουμενιστές στην Εκκλησία; τους αρέσει να γίνεται Ορθόδοξη μετάληψη αιρετικής κοινωνίας; μπορεί να συνυπάρξει ο Θεός με τον διάβολο, το φως με το σκοτάδι, και η αλήθεια με το ψέμα; με το να μην αποτειχίζονται προ συνοδικής καταδίκης κάνουν την Εκκλησία αιρετική. Η Αγία Γραφή, οι Ιεροί Κανόνες και οι Πατέρες της Εκκλησίας τα έχουν ξεκαθαρίσει πριν από αιώνες αυτά τα θέματα. Είναι ντροπή να είναι αδιάβαστοι και να πλανόνται. Όλοι τα γνωρίζουν σήμερα. Αν υπάρχει φόβος δειλία και συμφέρον τότε να ξέρουν πως έχουν κάνει τις ενορίες της Εκκλησίας και τα μοναστήρια φονευτήρια ψυχών σύμφωνα με τους Ομολογητές Αγίους. Σχίσμα και αίρεση κάνουν στην Εκκλησία αυτοί που δεν αποτειχίζονται από τους κακοδόξους σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες του Παναγίου πνεύματος, ενώ αυτοί που αποτειχίζονται είναι άξιοι τιμής. Οι Πατέρες λένε ότι σε περίοδο αιρέσεως στην Εκκλησία οι Ομολογητές της Πίστεως φαίνονται από την διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας από τους κακοδόξους ενώ οι προδότες της πίστεως κοινωνούν με τους κακοδόξους. Σήμερα κάποιοι κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί υπογράφουν Ομολογία Πίστεως ενώ στην πράξη κοινωνούν εκκλησιαστικά με όλο το πλήρωμα της αιρετικής οικουμενιστικής κακοδοξίας και πλάνης.  μέσα από την Εκκλησία των πονηρευομένων και προσέχουν να μην δημιουργήσουν σχίσμα μέσα στην αίρεση του οικουμενισμού.

amethystos είπε...

Kαλό είναι νά προσπαθούμε, σίγουρα. Αλλά δές. Ο εχθρός συστηματικά κυριεύει όλα τά φυλάκια τής διοικήσεως, αφού πρώτα έχει εξασφαλίσει τήν κατάληψη τών κέντρων αποφάσεων. Καί πιά είναι η αντίδραση;; Φτιάχνουμε δική μας διοίκηση;; Η Πίστη δέν κυριεύεται. Γιατί η δική σου διοίκηση είναι καλύτερη; Κάτι συνέβη μέ τήν διοίκηση, δέν είναι έτσι;; Τί όμως;;; Καί αντί νά ψάξεις νά βρείς τό λάθος κηρύττεις εμφύλιο πόλεμο;; Είσαι σωστός;;;

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είπε...

Αγαπητοι Ορθοδοξοι Χριστιανοι το Ακαινοτομητο Πληρωμα της Ορθοδοξου Εκκλησιας δεν επαψε να υπαρχει ποτε. Σε ολη την ιστορια της Εκκλησιας υπαρχει ακομη και σημερα και θα συνεχιζει να υπαρχει παντοτε. Η Ορθοδοξη Εκκλησια δεν πλαναται γιατι εχει αρχηγο της τον ΥΠΕΡ-ΠΑΝ-ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ. Οι της Εκκλησιας ομως επισκοποι ιερεις μοναχοι και λαικοι πλανωνται. Μη ξεχνατε οτι ολοι οι αιρετικοι σχισματικοι και παρασυναγωγοι προτου πλανηθουν και χαθουν στην Εκκλησια μεσα βρισκονταν. Τωρα το ερωτημα ειναι πως παει καποιος σημερα στο Ακαινοτομητο Πληρωμα της Ορθοδοξου Εκκλησιας? Η Ορθοδοξη Εκκλησια σημερα εχει τρεις θανασιμους εχθρους:1) Το καινοτομο πληρωμα των οικουμενιστων και των κοινωνουντων μεταυτων που εχει πεσει στην υπερ-παν-αιρεση ολων των διεστραμενων του κοσμου.2) Το καινοτομο πληρωμα των οικουμενιστων και των κοινωνουντων μεταυτων που συνεχιζει να σχιζει την Μια Ορθοδοξη Εκκλησια.Και 3) Το καινοτομο πληρωμα ολων των παραταξεων των λεγομενων Γ.Ο.Χ. και των κοινωνουντων μεταυτων που εχει δημιουργησει παρασυναγωγη. Αυτα τα πλανεμενα διαστροφικα και φρενοβλαβη πληρωματα της καινοτομιας ειμαστε υποχρεωμενοι ως Ορθοδοξοι να τα αφαιρεσουμε απο την ζωη της Εκκλησιας για να φτασουμε στο Ακαινοτομητο Πληρωμα. Πρεπει να δουμε την Μια Ορθοδοξη Εκκλησια προτου να εμφανιστουνε τα κακοδοξα και πλανεμενα πληρωματα. Πρεπει να γυρισουμε στην Μια Ορθοδοξη Εκκλησια αρκετα πριν το 1900 περιπου οπου δεν υπηρχε ουτε η παναιρεση των οικουμενιστων ουτε το νεο-ημερολογιτικο σχισμα τους,ουτε υπηρχε η παρασυναγωγη ολων των συνοδων των "Γ.Ο.Χ.". Εαν η μια πλευρα αποτειχιστει απο την κοινωνια των αιρετικων οικουμενιστων αποτειχιζεται και για εναν δευτερο λογο για να μην μετεχει στην κοινωνια του νεο-ημερολογιτικου σχισματος των οικουμενιστων. Δηλ. Πηγαινουν με το παλαιο ημερολογιο μεσα στην Εκκλησια της Ελλαδος χωρις να συγκοινωνουνε με τους οικουμενιστες. Ετσι η μια πλευρα φευγει απο την αιρεση και το σχισμα των οικουμενιστων και αυτοματος βρισκεται εντος του Ακαινοτομητου Πληρωματος. Η αλλη πλευρα ειναι πιο ετοιμη. Ετσι οπως πηγαινουν με το παλαιο ημερολογιο πρεπει να αποτειχιστουν απο την κοινωνια της παρασυναγωγης ολων των συνοδων των "Γ.Ο.Χ.". Ετσι και η αλλη πλευρα φευγει απο την παρασυναγωγη των παραταξεων και ενωνεται αυτοματα στο Ακαινοτομητο Πληρωμα της Ορθοδοξου Εκκλησιας της Ελλαδος. Εαν ολοι οι Ορθοδοξοι Χριστιανοι που αγαπουν την Εκκλησια και θελουν να βρισκονται εντος της χωρις να εχουν κοινωνια με τις τρεις πλανες του σατανα αυτοματος ενωνονται στην Μια Εκκλησια Του Χριστου Την Ορθοδοξη. Εαν ομως θελουν να βρισκονται μεσα στις τρεις πλανες τοτε να γνωριζουν οτι κανουν εργο διαβολου και θα δωσουν λογο Στον Αρχηγο Της Μιας Αγιας Ορθοδοξου Εκκλησιας.

amethystos είπε...

Ακου φίλε τέρμα μέ τίς κακόγουστες κασσέτες.Μάθαμε καί αυτή τήν πλευρά τού άδη.Καλή τύχη.

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είπε...

Νομιζαμε ησουν Ορθοδοξος για αυτο στειλαμε σχολια τωρα που μαθαμε οτι εισαι πλανεμενος δεν δινουμε τα ΑΓΙΑ στα σκυλια. Καλη μετανοια

amethystos είπε...

Αγαπητέ υπάρχουν δύο είδη Ορθοδοξίας. Ο ένας ορθόδοξος κυνηγά τόν αιρετικό, ο άλλος κυνηγά τόν Χριστό. Ο ένας βρίσκεται γύρω από τόν όχλο πού επηρεάζουν οι Φαρισαίοι, ο άλλος βρίσκεται γύρω από τόν σταυρό τού Χριστού. Σήμερα κυριαρχούν οι οπαδοί τής αυτοκρατορίας, αυτοί πού βρίσκονται γύρω από τόν Πόντιο Πιλάτο καί νίπτουν τάς χείρας τους.Η Εκκλησία δέν είναι εκ' τού κόσμου τούτου. Οι μαθητές τού Χριστού συνεχίζουν νά μαθητεύουν πάντα τά έθνη. Στό όνομα τής Αγίας Τριάδος.

amethystos είπε...

Σήμερα υπάρχουν δύο είδη Φαρισαισμού. Τό ένα χρησιμοποιεί σάν όπλο επιβολής τήν εξουσία τών συνόδων πού θά υπάρξουν, καί τό άλλο τήν εξουσία τών συνόδων πού υπήρξαν. Καί οι δύο ερμηνεύουν γραπτά θεόσδοτα κείμενα. Καί ταυτίζονται μέ τούς Προτεστάντες οι οποίοι σώζονται sola scriptoura.ΕΝΑ ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ, ενέχει τον τύπο τού θρόνου τού θεού. Οπως οι Μωαμεθανοί έχουν τό Κοράνι καί οι Εβραίοι τόν Νόμο τού Μωυσέως. Αυτές οι θρησκείες τού ΙΕΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ενώνονται.

amethystos είπε...

Τό Ιερό βιβλίο τών ορθοδόξων είναι τό ΠΗΔΑΛΙΟ. Η κορώνα στό κεφάλι μας. Τό ορθόδοξο αντάρτικο,πού κατάγεται από τήν Λάρισα καί οδηγεί σιγά-σιγά σέ εμφύλιο, κανοναρχείται. Οι εφεδρείες είναι κανονισμένες. Τήν απελευθέρωση τής Εκκλησίας από τόν οθωμανικό ζυγό καί τό οθωμανικό δίκαιο, δέν θά τήν πετύχει ούτε ο τακτικός ούτε ο άτακτος στρατός. Αλλά τό κλέφτικο. Αυτοί πού δέν μπορούν νά ζήσουν χωρίς νά αναπνέουν τόν αέρα τής ελευθερίας.

Ανώνυμος είπε...


Αμέθυστος έγραψε:"Ακου φίλε τέρμα μέ τίς κακόγουστες κασσέτες"

Ναι. Σαν να βάζει κασσέτα ακούγεται ο άνθρωπος. (Μην είναι και μηχάνημα. Ούτε καν άνθρωπος!)

Π.Χ. είπε...

Ειδες πως κατανταει ο ανθρωπος οταν πινει τα οικουμενιστικα του
ποτα στην ταβερα του αμεθυστου?

amethystos είπε...

TΊ ΕΝΝΟΕΊΣ;;;

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να ήξερε τι εννοεί. Δεν ξέρει. Πληρώνεται για να "εννοεί"

πιστος είπε...

Οι ανθρωποι μιλανε με ΟΡΘΟΔΟΞΑ επιχειρηματα απο το Κανονικο Δικαιο και την παραδοση της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ μας
και εσεις τους ειρωνευεστε?
Σας αρεσει που η νεα ταξη της μασονιας εχει κατακτησει τις πατριαρχικες και αρχιεπισκοπικες θεσεις? Και οταν καποιοι δινουν λυσεις Πατερικες στους πιστους εσεις τους βριζετε, γιατι το κανετε αυτο δεν ειστε ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ?
Πεστετο καθαρα εαν την βρισκετε με τον οικουμενισμο και την μασονια
μην κρυβεστε για να καθαριζει το τοπιο.

amethystos είπε...

Μεσημέριασε, άργησες νά ξυπνήσεις!!

amethystos είπε...

ΠΙΣΤΟΣ ΣΕ ΤΙ! ΚΑΙ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ.
ΠΟΙΑ ΠΙΣΤΗ!!

χαλαρωσε είπε...

απορω με τον αμεθυστο που δεν σας εχει στειλει ολους. Προφανως το κανει για να φανει η απολυτη γυμνια σας. Εχετε μαθει πεντε δεκα ποιηματακια απο τις οργανωσεις και ηρθατε στην πασαρελα να τα πειτε. Τελικα πασαρελα να βρειτε ή κοκκαλο να γλυψετε και ολα καλα. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΤΙΟΣΚΛΗΤΩΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΝΑΠΑΥΕΙ. ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗ ΣΥΛΛΑΒΙΖΕΤΕ. ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΑΔΕ. ΠΟΙΟΣ ΑΝΣΕΛΜΟΣ; ΝΑ ΦΑΤΕ ΧΩΜΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΣ ΝΑ ΦΙΛΗΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΕΛΗΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΓΛΩΣΣΑ.

χαλαρωσε είπε...

Θα ηθελα αμεθυστε να εξηγησεις το λογο που διαστελεις ανταρτικο με κλεφτικο.

amethystos είπε...

Φίλε ''χαλάρωσε'',αύριο τό πρωί.Νά μέ συγχωρείς είμαι κουρασμένος.

Χ.Ν.Π. είπε...

Ρε παρτε χαμπαρι οικουμενιστικο ειναι το μπλοκ τι ασχολειστε και χαλιεστε δεν εχουν ιδεα οι ανθρωποι απο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

amethystos είπε...

Ρέ σύ γιά δές στό παράθυρο άν έρχομαι.

amethystos είπε...

Λοιπόν φίλε ''χαλάρωσε'', άν δέν έχουμε τήν γεύση τής ελευθερίας δέν μπορούμε νά ξέρουμε τί επιδιώκουμε. Τόν σκοπό μας. Ούτε γιατί τό επιδιώκουμε. Οι επαναστάσεις αλλάζουν τίς εξουσίες. Οι αρματωλοί καί οι κλέφτες δέν διεκδίκησαν εξουσία,ολοκλήρωσαν τόν αγώνα τους μέ τό Σύνταγμα.Οι Αρχαίοι εκτίμησαν τήν σοφία γιά τόν ίδιο λόγο. Οι Βυζαντινοί στήν ακμή τους προτιμούσαν γιά επισκόπους αυτούς πού τό αρνιόταν. ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΛΑ ΒΩΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

χαλαρωσε είπε...

ευχαριστω αμεθυστε.