Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ TURKISH AIR ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

τζιχαντιστεςO τούρκος βουλευτής Mehmet Shekar αποκάλυψε χτες ότι χιλιάδες Τούρκοι ισλαμιστές πέρασαν τα τουρκοσυριακά σύνορα για να πολεμήσουν ενάντια στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσσαντ.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

“Από την τουρκική κοινωνία, τουλάχιστον 5 000 νεαρά άτομα είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Μεγ.Συρίας (ISIS)”

Έκανε έκκληση στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας να αναλάβουν δράση ώστε να σταματήσει η εισροή των Τούρκων πολιτών εντός του συριακού εδάφους με σκοπό τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση(net news/world ein news/farsnews κ.ά).

Σύμφωνα με την σχετική εκπομπή στο τουρκικό ραδιόφωνο, οι Τούρκοι τρομοκράτες είναι μεταξύ των κορυφαίων μη Αράβων μαχητών που δρούν στη Συρία.

Επίσης αναφέρθηκε ότι πολλοί τρομοκράτες ελεύθεροι σκοπευτές στην περιοχή του Χαλεπίου, είναι Τούρκοι υπήκοοι.

Πηγές διαρρέουν ότι η Turkish Air μετέφερε μεγάλες ομάδες τακφιριστών τρομοκρατών από διάφορες χώρες στην Συρία και το Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων περίπου 100 τακφιριστών Tajiks με προορισμό το Ιράκ.

Οι Τουρκικές Αερογραμμές μετέφεραν 91 Tajiks τακφιριστές από το Dushanbe στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουλίου στην πτήση 524.

Αυτή τη λεπτομέρεια έδωσε στο ειδησεογραφικό FNA ο άνθρωπος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του γιατί όπως είπε , “διαφορετικά κινδυνεύει η ζωή του”.

“Οι μαχητές μετέπειτα μεταφέρθηκαν στο Ιράκ για να ενταχθούν στις τάξεις των συμμαχητών τους του Ισλαμικού Κράτους .”

dimpenews.com

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: